Vanderplaats Research & Development, Inc.

DOT - Bibliotecă software pentru probleme de optimizare

DOT este o bibliotecă software de uz general dedicată studiilor de optimizare, bazată pe variaţie şi care poate fi utilizată într-o gamă largă de aplicaţii de optimizare. Utilizatorii au posibilitatea de a conecta biblioteca DOT la propriul program. Funcţiile de evaluare sunt definite ca variabile ale designului, putând fi liniare sau neliniare, simple sau implicite, DOT putând calcula automat gradientul de diferenţe finite necesar optimizării. DOT poate deasemenea să lucreze cu gradienţii definiţi de utilizator. Sunt necesare cunoştinţe generale minime ale tehnicilor de optimizare pentru a utiliza soluţia DOT în mod eficient.

Figura de mai jos arată structura unui program care apelează DOT pentru realizarea optimizării. Utilizatorul defineşte cadrul principal care defineşte la rândul lui problema de optimizare. Utilizatorul trebuie de asemenea să furnizeze subrutina de analiză sau funcţia obiectiv precum şi funcţiile restrictive şi opţional putând extrage informaţia despre gradient, dacă este disponibilă.

Cadrul principal definit de utilizator apelează DOT pentru iniţializarea procedurii de optimizare. DOT va modifica variabilele de design, în cautarea optimului şi va cere valorile funcţiilor obiectiv şi a funcţiilor restrictive corespunzătoare designului, returnând controlul către utilizator. Apoi DOT este apelat pentru a trece la pasul următor acest process repetându-se până ce DOT returnează un parametru care indică încheierea optimizării.

Pentru detalii şi informaţii suplimentare contactaţi office@inas.ro sau completaţi formularul de cerere ofertă.