Modelarea curgerii fluidului

Setați sau modificați proprietățile debitului de fluid

În Rocky DEM, există patru metode unice pentru simularea interacțiunii dintre particule și fluidele din jur (aer, apă, praf etc.), cunoscute mai frecvent sub denumirea de Computational Fluid Dynamics (CFD).

Rocky DEM - Modelarea curgerii fluidului

Metoda debitului de aer Lattice Boltzmann

Această metodă permite calculul modului în care fluxul de particule și vecinătățile acelor particule afectează aerul care intră în contact cu ele.

Această metodă utilizează Metoda Lattice Boltzmann (LBM) pentru calculele sale și este utilă pentru a simula cât de mult praf ar genera jgheabul de transfer, de exemplu.

În această metodă, fluxul de aer nu afectează mișcarea particulelor ci numai particulele și vecinătățile acestora afectează fluxul de aer.

Metoda Constant One Way

Prima dintre cele două metode unidirecționale, metoda Constant One Way, este utilă în cazurile în care aveți un domeniu fluid cunoscut, neschimbat și doriți să înțelegeți cum afectează acesta fluxul de particule fără a fi nevoie să utilizați un program CFD separat.

Puteți seta o valoare constantă pentru densitate, viteză, vâscozitate (și proprietăți termice dacă este de interes temperatura), iar Rocky DEM va utiliza aceste valori pentru a simula domeniul fluid.

Metoda Ansys Fluent One Way Steady State

A doua dintre cele două metode unidirecționale este realizată printr-o cuplare unidirecțională cu Ansys Fluent. În această metodă, o simulare CFD realizată în Ansys Fluent calculează câmpurile de viteză și presiune generate de fluid pe măsură ce acesta circulă prin echipamentul studiat.

La sfârșitul unei simulări, sau odată ce starea de echilibru a fost atinsă, datele sunt exportate din Ansys Fluent și importate în Rocky DEM, după care Rocky DEM calculează apoi modul în care fluxul de fluid ar afecta fluxul de particule.

Metoda Ansys Fluent One Way Steady State este utilă în special pentru simularea efectului apei asupra mișcării particulelor printr-o conductă, de exemplu. Sau, pentru simularea transportului de particule cu densități diferite prin apă într-o curgere asemănătoare nămolului.

În această metodă, particulele nu afectează domeniul fluid ci domeniul fluid afectează mișcarea particulelor.

Metoda Ansys Fluent Two Way

Metoda Ansys Fluent Two Way este deosebit de utilă pentru simularea fenomenelor complexe, cum ar fi transportul pneumatic, uscarea granulară, fluxul de suspensie în interiorul morilor de măcinare sau chiar reacțiile chimice dintre particule și fluide.

În această metodă, particulele fac parte din fluxul de fluid și vor interacționa bidirecțional: particulele sunt afectate de alte particule și de fluidul din jurul său, în timp ce fluxul de fluid este, de asemenea, afectat de presiunea particulelor.