Rocky DEM Inc.

Simulare de particule în care formele contează. Rocky DEM simulează rapid și precis comportamentul de curgere a materialelor în format vrac constituite din particule cu forme complexe și dimensiuni diferite.

  • Simulează experimente la scară reală

    Abilitățile de calcul de înaltă performanță (HPC) ale lui Rocky DEM pot simula un număr mare de particule de dimensiuni reale și cu o formă reală, rapid și cu o utilizare a memoriei redusă.

  • Modelează materiale realiste

    Se poate modifica o formă predefinită, se poate scana un obiect 3D real sau se poate crea și apoi importa o formă proprie. Apoi se definește comportamentul ca fiind rigid sau flexibil, lipicios sau uscat, casant și așa mai departe.

  • Rezolvă probleme deosebite

    Rocky DEM oferă o manieră deosebită de reprezentare a formelor de particule specifice care este esențială pentru ingineria de succes a echipamentelor de manipulare a materialelor în format vrac.

 

Beneficii pentru domeniul industrial

Obțineți acces la capabilități cheie pentru optimizarea echipamentelor și proceselor industriale.

Mai multe capabilități diferențiază Rocky DEM de alte software-uri de simulare a particulelor: capacitățile sale de procesare multi-GPU, formele de particule cu adevărat non-rotunde, capacitatea de a simula ruperea particulelor fără pierderi de masă sau volum, vizualizarea reducerii suprafeței limită datorită uzurii și multe altele.

Capacități de soluționare multi-GPU

Rocky DEM - Capacități de soluționare multi-GPU
Doar în Rocky DEM puteți combina puterea de procesare a mai multor plăci GPU pentru a vă accelera simulările, permițându-vă să lucrați cu volume mai mari de date în mai puțin timp.

Forme de particule multiple

Rocky DEM - Forme de particule multiple
Rocky DEM permite modelarea unor forme precise de particule, cum ar fi corpuri 3D personalizate, carcase 2D și fibre care pot fi făcute rigide sau flexibile.
 

Mișcarea complexă și liberă a corpului

Rocky DEM - Mișcarea complexă și liberă a corpului
Permiteți componentelor echipamentului dumneavoastră să se deplaseze liber ca răspuns la forțe precum contactele particulelor, gravitația și multe altele.
 

Modele de rupere

Rocky DEM - Modele de rupere
În prezent, două tipuri de modele de rupere sunt disponibile în Rocky DEM: modelul Ab-T10 și modelul Tavares. Ambele modele păstrează atât masa, cât și volumul.

Modelarea curgerii fluidului

Rocky DEM - Modelarea curgerii fluidului
În Rocky DEM există patru metode unice pentru simularea interacțiunii dintre particule și fluidele din jur (aer, apă, praf, etc.), cunoscute mai frecvent ca CFD.
 

Particulele și spectrele energetice de contact

Rocky DEM - Particulele și spectrele energetice de contact
Rocky DEM vă permite să colecționați și să analizați spectrele energetice ca o alternativă utilă la soluțiile de modelare a rupturilor, deseori complexe din punct de vedere al calculului.

Modificarea uzurii suprafeței 3D

Rocky DEM - Modificarea uzurii suprafeței 3D
Rocky DEM poate fi folosit și ca instrument pentru pregătirea uzurii abrazive a suprafețelor solide și există două modalități principale de utilizare în acest sens.
 

Statistici de coliziune

Rocky DEM - Statistici de coliziune
Vizualizarea statisticilor de coliziune este o caracteristică cheie a lui Rocky DEM. În timpul simulării, datele de coliziune relevante sunt stocate între două niveluri consecutive de timp.

Modelare termică

Rocky DEM - Modelare termică
Afectarea particulelor de schimbările de temperatură provocate de încălzirea sau răcirea altor elemente din jurul lor, puteți configura simularea pentru a modela proprietățile termice.

Complet integrat cu Ansys

Rocky DEM - Complet integrat cu Ansys
Complet integrat cu Ansys Workbench (CFD și FEA). Include atât abilități de cuplare unidirecțională, cât și bidirecțională cu Ansys Fluent, oferind rezultate fizice consistente și precise.