Noutăți INAS

Vericut 8.1 - Noutăți

Demonstrații cu Versiunea 8.1 a Softului VERICUT la EMO Show în Hanover, Germany

CGTech – Hove, Anglia va lansa în cadrul evenimentului EMO Show, cea mai recentă versiune VERICUT 8.1, soluție software pentru simularea, verificarea și optimizarea mașinilor CNC. Evenimenul va avea loc în perioada 18-23 septembrie 2017, la Hanoi, Germania.

VERICUT 8.1 prin modul de prelucrare FORCE, oferă suport mărit pentru optimizare , prin intermediul funcției  Additive manufacturing (AM), a instrumentului de măsurare X-Caliper, sablonului de raportare a sculelor folosite în operațiunile de prelucrare și a operațiunilor de șlefuire, finisare și ascuțire.

Modulul “Force VERICUT” optimizează programele NC analizând condițiile de tăiere, cum ar fi forța, grosimea așchiei și rata de avans. În această ultimă versiune, Force poate afișa atât grafice cât și diagrame în timp real, evidențiind condițiile de tăiere și forțele pe măsură ce vin în contact cu sculele de tăiere. Această caracteristică permite programatorului NC să identifice condițiile de tăiere nedorite, cum ar fi forțele excesive, încărcăturile aschie, deflecția sculei sau ratele de îndepărtare a materialelor,  reprezentate ca vârfuri în grafice. Graficele de forță sunt legate în mod dinamic de funcția  NC Program Review VERICUT, ceea ce ușurează examinarea condițiilor și reevaluarea  problemelor. Cu un singur clik pe diagramă, utilizatorul este ghidat către locația din programul CNC și i se afișează tăierea reală în fereastra grafică. Prin optimizarea avansului  de tăiere al sculei, modulul “Force” reduce timpul de producție, prelungește durata de viață a sculei, astfel obținându-se un produs finit de înaltă calitate.

Modulul “Additive” al VERICUT simulează atât capabilitățile de prelucrare adiționale cât și cele tradiționale,  indiferent de ordinea de utiizare pe mașinile CNC hibride. Simularea ambelor operațiuni poate identifica eventualele probleme care pot apărea atunci când se integrează metode aditive. Utilizatorul poate accesa "istoricul" detaliat stocat cu tehnologia picăturilor “droplet technology”, care economisește timp, prin identificarea rapidă a sursei erorii, în majoritatea cazurilor fiind necesar un singur clik.

Modulul “Additive” verifică cu precizie acoperirea cu laser și depunerea de material, detectează coliziunile dintre mașină și partea aditivă și identifică erorile, golurile cât și materiale deteriorate. Utilizatorii pot experimenta practic combinarea proceselor de aditivare și de îndepărtare a metalelor pentru a determina metodele optime și sigure de fabricare a hibridelor.

Noua fereastră de dialog  din VERICUT8.1  permite vizualizarea  în interiorul unei părți din piesa în timpul simulării. Aceasta permite utilizatorului să verifice și să identifice interferența dintre semifabricat, piesa de prelucrat și componentele mașinii. Instrumentul de măsurare X-Caliper identifică dimensiunile modelului, lungimea și lățimea. În versiunea  8.1, măsurătorile sunt afișate direct pe piesă și pot fi rotite o data cu ea, mărite sau mutate într-o altă locație.

Multiple dimensiuni pot fi afișate , astfel fiind posibilă documentrea mult mai rapidă a măsurătorilor cheie ale pieselor cât și a dimensiunile de configurare destinate cotelor de inspecție. Dimensiunile pieselor sunt ușor de reperat în rapoartele de prelucrare din VERICUT.

Vericut 8.1 oferă suport mărit pentru operațiunile de rectificare și curățire a pietrelor de rectificare “Grinding and Dressing”, exemplu, cazul în care o sculă secundară este aplicată pe piatra de rectificat cu scopul de a împrospăta suprafața de rectificare sau pentru a schimba forma tăierii roții de rectificat. VERICUT poate simula compensarea dinamică necesară în timpul operației de “Dressing” chiar și atunci când polizorul este cuplat cu piesa.

Înapoi