Noutăți INAS

Vericut 8.0 - Noutăți

Versiunea VERICUT 8.0, aduce o serie de îmbunătățiri metodelor de analiză, optimizăre și documentare a procesului de programare și prelucrare pe mașini cu comandă numerică. Pentru a atinge un nivel mai ridicat de acuratețe și eficiență, informațiile au fost preluate atât din etapa de prelucrare a semifabricatului cât și din procesul de prelucrare efectiv. CGTech urmărește simularea proceselor și mașinilor complexe, susținând în același timp scopul producției "prima piesă, piesă bună". Versiunea VERICUT 8.0 îmbină procesele complexe, împreună cu capacitatea de a monitoriza și de a evalua potențialele probleme printr-o metodă eficientă și consolidată, reducând astfel timpul necesar pentru programare și prelucrare.

 

Imbunatățirea fluxului de lucru cu Vericut 8.0

 

Noul meniu de tip “Bar Ribbon”

VERICUT 8.0, optimizează procesul de lucru și permite găsirea funcției necesare (dorite), cu un număr minim de click-uri. După actualizarea la VERICUT 8.0, primul lucru care se observă este noul meniu de tip ”Bar Ribbon”. Acesta permite selectarea rapidă a funcției pe care doriți să o utilizați, iar pe măsură ce se trece de la o fereastră la alta, “Bar Ribbon” se actualizează în mod dinamic, pentru a afișa opțiunile disponibile fereastrei active. Opțiunile sunt grupate după funcțiile ce sunt efectuate în cadrul VERICUT.

“Bar Ribbon” este personalizabil, iar pentru a facilita tranziția, este oferită o opțiune de tip "VERICUT Classic", ce organizează toate meniurile și opțiunile similar versiunii anterioare. O serie de alte opțiuni de interfață sunt incluse și pot fi selectate în funcție de ceea ce se dorește. Utilizatorii pot realiza și salva propriul proces de lucru în funcție de cerințe.

 

Ribbon VERICUT

 

Optimizarea mișcărilor în gol

Versiunea VERICUT 8.0 oferă posibilitatea de a optimiza și "Numai Mișcările în Aer" (fără a afecta mișcările de prelucrare), capabilitate inclusă în licența de bază , Verification. Suplimentar, sunt disponibile pentru achiziție și modulele de optimizare OptiPath și FORCE.

 

VERICUT- masurare urma scula

“Instrumentul Path Trace" creează traiectoriile sculei, care pot fi apoi măsurate.

 

Citiți fișierele STEP - fără a fi necesar o licență suplimentară

Interfața pentru modelele STEP permite deschiderea fișierelor de tip .stp sau .step, conținând protocoalele AP203 și AP214 (numai geometrie). Un fișier STEP poate fi deschis direct în interfața pentru modele a softului VERICUT (Vericut’s Interface Modeling) pentru a defini mașina CNC, semifabricatul, dispozitive de prindere, piesa de prelucrat sau modele 3D ale sculelor de prelucrare în managerul de scule a VERICUT. Geometria sculelor așchietoare este afișată pe ecran (Tool Manager), ceea ce  permite identificarea modelului CAD corespunzător portsculei, părții active sau a plăcuțelor.

Integrarea cu furnizorii de scule și sisteme de management ale sculelor

Ca și în cazul tuturor programelor software, acuratețea datelor introduse influențează în mod direct rezultatele. Așa că, este necesar un model exact al sculei și  portsculei pentru o simulare eficientă și precisă a procesului de prelucrare. Cei mai mulți producători de scule de prelucrare au acum la dispozitie modele 3D solide, iar acum VERICUT le poate citi. Multe din aceste modelele sunt disponibile prin intermediul aplicației “Machining Cloud”, versiunea 8.0 a VERICUT, fiind îmbunătățită pentru a facilita accesul la această bază de date. Acest lucru poate simplifica în mod semnificativ configurația sculelor utilizate în VERICUT și descrie mai bine utilizarea și limitările corespunzătoare  acestora. VERICUT se integrează cu cele mai importante sisteme de management al sculelor. Datele presetate oferite de furnizori, inclusiv Zoller și Speroni, pot fi preluate de VERICUT, astfel încât compensările sculelor și dimensiunile exacte pot fi aplicate sesiunilor de simulare.

Preferințe ale managerului de scule (Tool Manager)

O nouă casetă de dialog permite utilizatorilor să opteze pentru mai multe setări implicite, ce contribuie la eficientizarea creări ansamblurilor de scule. De exemplu, puteți specifica culorile folosite și numerotarea off-setului punctului de control al sculei (implicit are valoarea "1", sau se poate modifica după numărul sculei). De asemenea se pot specifica și toleranțele modelului CAD atât pentru sculele așchietoare cât și pentru portscule. Fiecare model de sculă 3D importat are toleranță independentă, cum ar fi: o precizie mărită pe modelul sculei așchietoare și o toleranță mai mică pe modelul portsculei. Versiunea 8.0 Tool Manager, are o serie de alte instrumente care ajută la economisirea timpului, și anume, posibilitatea de a marca orice sculă ca "implicită" (sau ca obiect implicit), aceasta fiind astfel considerată ca punct de porinire (în loc să pornească de la zero) în construirea altei scule de același tip. Există, de asemenea, îmbunătățiri aduse și funcțiilor Copy/Paste/Multi Select.

Vericut - New Logger

Caracteristicile îmbunătățite pentru fișierul de raportare erori (Info Vericut Logger)

Informațiile înregistrate în “VERICUT Logger” afișează acum mesaje și rapoarte din mai multe surse, într-o fereastră de logare cu tab-uri. În plus față de erori, avertismente și alte mesaje din sesiunea VERICUT, se afișează și informații de la AUTO-DIFF și X-caliper. Mesajele pot fi grupate, sortate și afișate într-o varietate de moduri, în funcție de preferințele utilizatorului. VERICUT și-a mărit viteza de investigare cu legături dinamice între mesajele (Vericut Logger) și înregistrările programului NC. Sursa exactă a unei erori este doar la un clic distanță.

Analiza grafică a traiectoriei sculei

O nouă caracteristică "Toolpath Trace" permite crearea unei urme a traiectoriei sculei, care poate fi mai apoi măsurată. În modul de previzualizare sau revizuire al programului NC, cu un singur click pe urma lăsată de traiectoria sculei, se setează automat linia din programul NC corespunzatore acelei simulări.

Îmbunătățirile modulului “Vericut-Force”

Modulul Force, disponibil odată cu lansarea versiunii 7.4, este o metodă  de optimizare bazată pe fizică, care determină viteza de avans maximă într-un mod sigur, pentru o condiție de așchiere dată pe baza a patru factori: forța pe dispozitivul de așchiere, puterea axului, grosimea maximă a așchiei și viteza maximă admisibilă de avans. În versiunea VERICUT 8.0, există caracteristici noi pentru un control mai bun al vitezei de intrare/ieșire și ale avansurilor adiacente. Informațiile despre scule au fost rearanjate pentru a fi mai ușor de urmărit.

Alte caracteristici noi

  • Translatarea modelelor prin selecția celor solide, elimină necesitatea de a crea sisteme de coordonate pentru poziționarea acestora
  • Îmbunătățirea optiunilor de modelare, pentru un control mai bun și o flexibilitate mai mare în ceea ce privește poziționarea individuală a modelelor, ansamblurilor și originilor componentelor, reducând în mare măsură timpul necesar pentru modelarea virtuală a mașinilor, în special în cazul ansamblurilor create din modele 3D CAD.

Numeroase îmbunătățiri de performanță:

  • Există acum posibilitatea de a compara semifabricatul prelucrat “stock cutting” cu un fișier 2D DXF al proiectului
  • Lansarea interfeței WinTool se face direct din cadrul Tool Manager
  • Este suportată platforma Windows 10
  • Sesiunile de autoinstruire pot fi lansate automat din fereastra de “Welcome screen” împreună cu proiectele asociate.

 

Înapoi