Noutăți INAS

PTC a cumpărat NC Graphics Ltd. (soluţii şi produse PTC)

Această iniţiativă contribuie la consolidarea strategiei PTC de a extinde soluţia sa integrată pentru proiectare şi fabricaţie. Achiziţia NC Graphics vine ca răspuns direct la cererea producătorilor de scule, pentru funcţionalităţi de prelucrare extinse, specializate pentru matriţe, ştanţe şi prototipuri.

În prezent, NC Graphics oferă cea mai bună soluţie din clasa CAM pentru optimizarea proceselor de prelucrare a matriţelor şi proceselor de prelucrări cu parametri intensivi (high speed machining - HSM), unui număr de peste 1500 de companii de producţie din industrii verticale precum: aero-spaţială, auto, industria de echipamente medicale şi a sporturilor cu motor. Prin această achiziţie, PTC întăreşte legătura dintre concepţia (CAD) şi fabricaţia de produse (CAM), cu mijloace tehnologice specifice ultimelor generaţii de maşini CNC, care sporesc productivitatea în fabricaţia de matriţe şi ştanţe, la un standard de calitate superior comparativ cu alte soluţii CAM disparate, neintegrate cu partea de CAD.

Producţia de matriţe, ştanţe, scule, este alimentată de către companii din toată lumea, care utilizează diverse sisteme CAD pentru proiectarea produselor lor. Procesele tehnologice rapide şi intensive şi precizia acestora, sunt importante atat pentru procesul de fabricaţie propriu zis cat şi pentru ciclul total de dezvoltare a produsului şi totodată, vitale pentru afacerea fiecărei companii de producţie. În plus, calitatea produsului final depinde în mod direct de calitatea procesului de prelucrare. PTC oferă acum o soluţie extinsă şi integrată tuturor producătorilor de matriţe, ştanţe, scule şi, în general, oricărei companii care efectuează prelucrări de înaltă precizie, indiferent de aplicaţia CAD utilizată în proiectare. Toate aceste companii vor putea să optimizeze procesul de execuţie a matriţelor şi ştanţelor, pentru a realiza mai rapid, produse de complexitate mai mare şi cu costuri reduse.

NC Graphics a revoluţionat procesul de generare a traiectoriilor de scule pentru prelucrarea pe maşini CNC de ultimă generaţie (HSM) a matriţelor, ştanţelor, cu opţiuni de optimizare tehnologică pentru prelucrări intensive, pornind direct din modele 3D CAD. Aceste facilităţi sunt importante atat pentru producătorii de matriţe, care îşi pot optimiza procesele de maşinare în scopul realizării de produse mai complexe într-un timp mai scurt şi cu costuri reduse, cat şi pentru companiile beneficiare ale acestora, care au astfel posibilitatea de a reduce considerabil timpul total pana la finalizarea produselor, şi de a răspunde mai bine la cerinţele pieţei.

"În condiţiile economiei globale, extrem de competitive, proiectarea şi fabricaţia de ştanţe şi matriţe este un pas de o importanţă critică în ciclul de introducere a unui produs nou" a declarat James Heppelman, executive vice president software products and chief product officer, PTC. "Ca urmare a acestei achiziţii, clienţii noştri vor putea lucra mai eficient cu furnizorii lor de ştanţe şi matriţe, datorită conectarii integrale a datelor CAD ale clienţilor cu sistemul CAM al producătorilor de scule".

PTC a apreciat întotdeauna importanţa conectării dintre proiectare şi fabricaţie, furnizand în acest sens, un set cuprinzător de soluţii CAM, parte a familiei de produse Pro/ENGINEER®. Ulterior, PTC şi-a consolidat strategia legată de fabricaţie prin achiziţia în 2005 a Polyplan pentru managementul procesului de fabricaţie (MPM). Adăugarea tehnologiei NC Graphics, cunoscută anterior sub denumirea de DEPOCAM, sporeşte capacitatea PTC de a îşi ajuta clienţii să optimizeze procesul de fabricaţie. Din combinaţia dintre superioritatea NC Graphics în prelucrări de mare viteză şi soluţiile Pro/ENGINEER pentru proiectarea de ştanţe şi matriţe rezultă o soluţie cap-coadă pentru fabricaţia de scule şi matriţe.

Utilizatorii NC Graphics au opţiunea de a continua să folosească independent tehnologia NC Graphics, sau o pot adopta ca parte integrantă a Sistemului PTC de Dezvoltare a Produselor (PDS). Tehnologia NC Graphics va fi oferită de către PTC sub denumirea Pro/TOOLMAKER™. Strategia ulterioară a PTC vizează administrarea în Windchill® a traiectoriilor de scule create în Pro/TOOLMAKER, aşa cum este administrată în prezent toată informaţia provenind din Pro/ENGINEER şi alte sisteme CAD, oferind astfel, o sursă centralizată şi sigură pentru toată informaţia aferentă produsului, lucru ce va îmbunătăţi considerabil colaborarea dintre proiectanţii şi producătorii de scule cu beneficiarii lor.

PTC şi NC Graphics au în prezent mulţi utilizatori comuni. Unul dintre aceştia, Racing Technology Norfolk, companie membră a Express Composites Group şi lider în proiectarea/cercetarea structurilor composite şi prototiparea rapidă pentru industria sporturilor cu motor şi curse. "În calitate de utilizator al ambelor soluţii, PTC şi NC Graphics, suntem încântaţi de oportunitatea acestei soluţii integrate, cea mai bună din clasa CAM" a declarat David Coates, group projects director Racing Technology Norfolk, Ltd. Investiţia continuă a PTC în soluţii destinate fabricaţiei, ne va ajuta sa ne atingem obiectivele de business pe care ni le-am propus: reducerea costurilor şi a timpului de lansare pe piaţă a produselor noastre, îmbunătăţirea calităţii şi a satisfacţiei clienţilor noştri.

 

Despre NC Graphics Ltd.

NC Graphics furnizează soluţii CAM optimizate pentru procesele de fabricaţie a sculelor şi matriţelor şi de prelucrări de înaltă precizie. Cunoscută pentru tehnologia lider de piaţă, distribuită anterior sub denumirea DEPOCAM, NC Graphics a revoluţionat procesul de generare a traiectoriilor de scule pentru prelucrarea pe maşini cu comandă numerică a matriţelor şi ştanţelor. Compania, privată, cu sediul in Cambridge, Anglia, a fost fondată în 1977 de către dr. Arthur Flutter şi are în prezent un număr de 15 angajaţi. Pentru mai multe informaţii despre NC Graphics, vizitaţi www.ncgraphics.net.

 

Despre PTC

PTC (Nasdaq: PMTC), furnizează soluţii de ultimă generaţie pentru managementul ciclului de viaţă a produsului (PLM), soluţii de administrare a conţinutului informaţional (content management), soluţii pentru editare dinamică (dynamic publishing). Printre cele peste 40.000 de companii din întreaga lume, beneficiare ale soluţiilor PTC, se numără cele mai cunoscute şi inovative companii din domeniul industrial, guvernamental, servicii, editorial, ştiinţe ale vieţii. PTC face parte din companiile care alcătuiesc indicii S&P Midcap 400 şi Russel 2000. Pentru mai multe informaţii despre PTC, vizitaţi www.ptc.com.

 

Despre INAS

INAS S.A. Craiova este unul dintre principalii furnizori de soluţii MCAD/CAM/CAE&PLM şi servicii conexe, pentru industria românească. INAS este reseller autorizat PTC în Romania din anul 1993. Pentru mai multe informaţii, vizitaţi www.inas.ro.

 

Înapoi