Noutăți INAS

PTC anunţă integrarea între Pro/ENGINEER® şi Mathcad® (soluţii şi produse PTC)

Din integrarea celor două aplicaţii rezultă facilităţi unice de modelare şi analiză predictivă

Dovedind întelegere pentru necesităţile reale ale clienţilor săi, confruntaţi cu o presiune constantă în ceea ce priveşte realizarea de produse mai bune, mai rapid şi cu costuri mai mici, PTC răspunde de peste 20 de ani acestor provocări oferind soluţii de vârf menite să automatizeze procesul de dezvoltare a produselor. Acum, prin integrarea celor două aplicaţii, Pro/ENGINEER şi Mathcad, clienţii vor avea la dispoziţie facilităţi noi, inovatoare menite să automatizeze partea de proiectare conceptuală, care precede modelarea 3D, parte care până acum era oarecum separată, manuală şi predispusă la erori.

PTC îşi extinde astfel portofoliul de soluţii CAD/CAM/CAE cu facilităţi unice de modelare şi analiză predictivă, care vor uşura seminificativ efortul utilizatorilor săi în captarea şi refolosirea informaţiei despre produs.

Dată fiind legătura bidirecţională între Mathcad şi Pro/ENGINEER, utilizatorii acestor soluţii vor putea asocia orice fişier Mathcad unei componente sau unui ansamblu în Pro/ENGINEER. Valori critice, calculate în Mathcad se constituie în date de intrare pentru modelul 3D Pro/ENGINEER, conducând astfel realizarea şi controlul geometriei. Invers, parametri aferenţi unui model 3D Pro/ENGINEER, pot fi date de intrare în Mathcad pentru calcule inginereşti într-o altă etapă a dezvoltării produsului, cu actualizarea dinamică atât a calculelor cât şi a modelului şi documentaţiei aferente, odată cu modificarea parametrilor. În plus, modelele 3D astfel realizate, pot fi validate cu ajutorul facilităţilor Pro/ENGINEER Mechanica® pentru analiză structurală, termică, analiză mecanisme şi calcul la oboseală.

 

Beneficii

Modelarea şi analiza predictivă – oferă utilizatorilor posibilitatea de a prevedea comportamentul modelului 3D încă din faza de concepţie, ceea ce va reduce numărul de erori şi implicit revizii, în acelaşi timp cu creşterea calităţii modelului.

Creşterea productivităţii proceselor şi a calităţii produselor – comunicarea eficientă şi precisă între cele două aplicaţii, elimină etapele manuale, cu risc de erori, din timpul procesului de dezvoltarea a produselor.

Facilităţi sporite în ceea ce priveşte trasabilitatea şi auditul întregului proces de dezvoltarea a produselor- documentarea completă a calculelor numerice efectuate în legatura directă cu modelul CAD, creşte capacitatea de a analiza, verifica şi valida, rezultatele proiectării.

Conformitatea cu standardele şi normele specifice – creşte capacitatea de a documenta conformitatea întregului proces de dezvoltare a produsului in raport cu cerintele standardelor şi normativelor de proiectare.

 

Calendarul integrării

Pro/ENGINEER Wildfire 3.0 maintenance release M030, programată pentru jumătatea lunii August, va include prima integrare între Pro/ENGINEER şi Mathcad disponibilă oficial.

Utilizatorii Pro/ENGINEER Wildfire 2.0 vor putea face download unei aplicaţii toolkit-based care le va permite să asocieze fişere Matchad modelelor Pro/ENGINEER Wildfire 2.0. Această integrare mai puţin formală, le permite utilizatorilor Mathcad să utilizeze parametri rezultaţi din Mathcad în construirea modelelor Pro/ENGINEER, şi este programată pentru Iulie 2006.

Utilizatorii Mathsoft care nu sunt şi utilizatori Pro/ENGINEER vor continua să utilizeze Mathcad ca soluţie stand-alone. PTC îşi exprimă angajamentul de a continua dezvoltarea soluţiei pentru pieţe netradiţionale până acum pentru PTC, cum ar fi arhitectură, construcţii civile, process manufacturing, educaţie.

Mathcad este standardul recunoscut internaţional în calcule numerice şi matematică aplicată. Familia de produse Mathcad reprezintă o soluţie intuitivă, cuprinzătoare, scalabilă şi interoperabilă cu alte aplicaţii, care susţine efortul utilizatorilor săi în protejarea investiţiilor şi a capitalului intelectual, în paralel cu creşterea eficienţei şi a productivităţii la nivel organizaţional.

Peste 90% dintre companiile listate în Fortune 1000, mai mult de 500 de instituţii guvernamentale, şi 2.000 de colegii şi universităţi din întreaga lume, utilizează Mathcad pentru a îngloba informaţie cu valoare strategică în calculele numerice efectuate.

 

Despre PTC

Parametric Technology Corporation PTC, furnizează soluţii de ultimă generaţie pentru managementul ciclului de viaţă a produsului (PLM), soluţii de administrare a ciclului de viaţă a informaţiei (content management) şi soluţii pentru editare dinamică (dynamic publishing). Printre cele peste 40.000 de companii din întreaga lume, beneficiare ale soluţiilor PTC, se numără cele mai cunoscute şi inovative companii din domeniul industrial, guvernamental, servicii, editare de publicatii, ştiinţe ale vieţii. Pentru mai multe informaţii, vizitaţi www.ptc.com

 

Despre INAS

INAS S.A. Craiova este unul dintre principalii furnizori de soluţii MCAD/CAM/CAE&PLM si servicii conexe, pentru industria românească. INAS este reseller autorizat PTC în Romania din anul 1993. Pentru mai multe informaţii, vizitaţi www.inas.ro.

 

Înapoi