Noutăți INAS

MAGMA GmbH lansează MAGMASOFT 4.4 (soluţie software MAGMA)

Noua versiune a programului de simulare a turnării, MAGMASOFT 4.4 cuprinde un număr impresionant de noi facilităţi şi posibilităţi de evaluare prin simulare virtuală, a procesului tehnologic practic.

Datorită redefinirii complete a solver-ului procesului de umplere, utilizatorul poate urmări şi analiza condiţiile complexe şi fenomenele de umplere specifice zonelor cu pereţi extrem de subţiri.

Noile criterii de evaluare a curgerii permit indicarea potenţialelor defecte datorate comportamentului aliajului în timpul umplerii.
Aceste criterii includ, spre exemplu, evaluarea modului de captare şi conducere a incluziunilor de aer în interiorul cavităţii matriţei, posibilitatea apariţiei oxizilor sau evaluarea caracteristicilor umplerii prin diferite moduri de alimentare.

Parcursul fluidului în timpul umplerii este mult mai exact determinat, luându-se în considerare o serie de factori precum mişcările de rotaţie, contactul cu pereţii formei, precum şi durata de stagnare locală a aliajului în fiecare regiune a formei.

Multiple informaţii privitoare la balanţa termică între aliaj şi matriţă, informaţii utile atât pentru alegerea şi dimensionarea canalelor de răcire, cât şi pentru optimizarea din punct de vedere al productivităţii şi al duratei de viaţă a matriţei.

Pentru simularea turnării de înaltă presiune, modulul MAGMAhpdc ia în considerare şi presiunile locale din interiorul aliajului.

Noua versiune a modulului MAGMAiron (modul de simulare a turnării pieselor din fontă) include capacitatea de a anticipa proprietatile mecanice ale pieselor turnate din fonta cu grafit compact.

Simularea procesului de turnare cu rotaţia şi bascularea matriţei (modulele MAGMArotacaster şi MAGMAtilt) este acum substanţial imbunatăţită, prin definirea variabilă în timp a procesului.

Prin intermediul modulului MAGMALink, utilizatorul MAGMASOFT are posibilitatea importării de modele FEA, în timp ce rezultatele analizei turnării (spre exemplu, tensiunile reziduale din piesa turnată) pot fi exportate înapoi către sistemele FEA.
Pentru prima dată, noua versiune permite importarea tomografiei scanate a piesei turnate în vederea comparării rezultatelor simulării.

Dezvoltarea noului modul de optimizare MAGMAfrontier, face posibilă crearea de geometrii parametrizate, care pot fi modificate oricând, în vederea transformării programului de simulare într-un instrument de optimizare atât a tehnologiei, cât şi a procesului în sine.

Noua versiune include în plus, o serie de noi facilitati de prezentare a rezultatelor:
În postprocesorul MAGMApost, facilitatea de vizualizare a vectorilor de curgere şi a incluziunilor de aer permite crearea de imagini şi animaţii reprezentative, în diferite secţiuni.

Utilizatorul are posibilitatea de a defini criterii proprii, bazate pe rezultatele MAGMASOFT şi, în consecinţă, poate ajusta rezultatele în concordanţă cu nevoile sale specifice.

Comunicarea internă în cadrul companiei, precum şi cu beneficiarii este mult mai facilă datorită modulului MAGMAComposer, care permite crearea de modele 3D şi exportarea de animaţii bazate pe rezultatele simulării. Iar pentru vizualizarea interactivă a rezultatelor simulării, modulul MAGMAViewer poate fi descărcat gratuit de pe pagina web a Magma GmbH.

Noua versiune MagmaSoft 4.4 rulează sub Windows, Linux şi anumite platforme UNIX, atât în varianta single procesor cât şi în varianta cluster.

 

Despre MAGMA GmbH

Cerintele privind funcţionalitatea şi calitatea pieselor turnate, cumulate cu cele privind productivitatea şi siguranţa proceselor de turnare, sunt în continuă creştere. De aici, preocuparea constantă a MAGMA GmbH pentru dezvoltarea de noi facilităţi care să permită optimizarea tuturor etapelor procesului, începând de la dezvoltarea piesei turnate şi până la producţia în serie.

Astăzi, MAGMA GmbH, Aachen Germania, este un partener puternic pentru orice companie care activează în domeniul dezvoltării şi fabricaţiei de piese turnate. Cele peste 900 de companii din întreaga lume care utilizează MAGMASOFT, sunt dovada că provocările ridicate de procesul de turnare pot fi depăşite numai printr-o strânsă legătură între cunoştinte specifice, instrumente software performante şi suport tehnic de înalt nivel.

Pe lângă specialiştii în informatică, metalurgie şi tehnologii de turnare, MAGMA are peste 100 de specialişti dedicaţi asigurării de suport tehnic, în 6 locatii proprii: Aachen (Germania), Chicago (USA), Sao Paolo (Brazilia), Singapore, Seul (Coreea) şi Hellebaek (Danemarca), la care se adaugă o reţea extinsă de cca. 30 de parteneri/reprezentanţi locali în diferite zone geografice. Pentru mai multe informaţii, vizitaţi www.magmasoft.com.

 

Despre INAS

INAS S.A. Craiova este unul dintre principalii furnizori de soluţii MCAD/CAM/CAE&PLM şi servicii conexe, pentru industria românească. INAS este reseller autorizat MAGMA GmbH în Romania, din anul 1997.

 

Înapoi