Noutăți INAS

3D Design - Noutăți în ANSYS 19

3D Design

ANSYS 19 aduce îmbunătățiri modelarii directe realizată cu ANSYS Discovery SpaceClaim, ceea ce face mai ușoară și mai rapidă modelarea și manipularea part-urilor, ansamblurilor și a fișierelor STL pentru printarea 3D.

ANSYS Discovery Live a arătat lumii că ANSYS continuă să fie pionierul simulării extinse, prin contribuția sa în faza inițială de dezvoltare a produselor. ANSYS 19 extinde capabilitățile Discovery Live pentru majoritatea tipurilor de analize, adăugând mai multe condiții la limită și încărcări, rezultatele obținute în urma simulării fiind mai robuste și mai precise.

ANSYS Discovery AIM aduce îmbunătățiri fluxului de lucru pentru aproape toate tipurile de analize, astfel se micșorează timpul de soluționare, iar rezultatele obținute sunt mai robuste și mai precise.

Ușurința utilizării modelării directe în Discovery SpaceClaim

  • Configurații și vederi în mod explodat

Un nou tab “assembly” a fost introdus în Discovery SpaceClaim, cu noi opțiuni pentru configurații și vederi în mod explodat. Aceste configurații ajută la controlul vederilor ansamblurilor și componentelor. Pozițiile componentelor și dimensiunile pot fi, de asemenea, reglate după cum se dorește, pentru a capta diferite stadii ale unui model. Vizualizarea explodată include linii asociative ascunse care ilustrează în mod clar relația dintre componente.

  • Mesh local și noi tipuri de umplere

Versiunea 19 include noi tipuri de umplere, inclusiv de suprafață. Există posibilitatea de a alege între umpleri hexagonale sau triunghiulare și îndepărtarea completă a materialului din centrul part-ului pentru a reduce drastic greutatea. De asemenea, sunt adăugate opțiuni care facilitează rafinarea mesh-ului și eliminarea caracteristicilor mici din regiunile locale.

  • Opțiunea Blend pentru conceptul de modelare

Adăugarea de traiectorii de ghidare pentru a crea forme organice este acum mai ușoară și mai robustă. Nu mai este nevoie ca traiectoriile de ghidare să se intersecteze cu o muchie sau cu o suprafață.

În curând: Discovery Live

ANSYS Discovery Live arată întregii lumi că ANSYS continuă să fie pionierul simulării extinse, prin contribuția sa în faza inițială de dezvoltare a produselor. Versiunea “tech preview” 2017 a dezvăluit capabilitățile Discovery Live pentru aproape toate tipurile de analize. Versiunea 19 permite mai multe tipuri de date de intrare care se pot aplica, astfel modelele sunt simulate într-un mod cât mai real.

  • Vizualizarea rezultatelor analizelor de curgere a fluidelor

Versiunea 19 vine cu îmbunătățiri la nivelul vizualizării rezultatelor pentru analizele de curgere a fluidelor, având ca efect o expunere mai buna a tendințelor fluxului și a diferențelor de viteza. De asemenea, vizualizarea inutilă lângă limitele domeniului de fluid studiat este eliminată, astfel încât inginerii pot studia efectele fluidelor asupra modelului de interes, mai degrabă decât în ​​apropierea marginilor/suprafețelor din domeniul de fluid studiat.

  • Date de intrare pentru fluide

Prin adăugarea unei vederi a vorticității, se pot studia și înțelege mai bine zonele de recirculare și curenții turbionari în domeniul fluid. Atunci când fluxul turbulent redus este un obiectiv, această vedere poate rezolva zonele cu probleme, astfel încât se pot efectua ajustările necesare asupra design-ului. În plus, acum se poate defini fluxul de căldură ca și încărcare termică (data de intrare) atunci când nu este cunoscută temperatura. Cu această capabilitate, rezultatele obținute în urma simulării sunt mai precise.

  • Analize structurale îmbunătățite

ANSYS 19 include noi condiții la limită și încărcări pentru a determina tensiunile și deformațiile în simulări structurale, cum ar fi gravitația și accelerația rotațională. Ca rezultat, se prezice mai exact comportamentul modelelor studiate prin simularea mai multor condiții din lumea reală.

  • Analize termice îmbunătățite

Versiunea 19 permite ca anumite fețe sau regiuni să fie supuse la o anumită temperatură, să aibă un coeficient diferit de convecție sau să fie izolate de transferul de căldură. Aceste opțiuni permit o mai mare precizie în definirea caracteristicilor de mediu de lucru și sporirea încrederii în acuratețea rezultatelor.

AIM instrument unic pentru analize multifizice

  • Vizualizarea formei optimizate în timpul soluționării

Discovery AIM aduce îmbunătățiri analizei de optimizare topologică introdusă recent. Acum, în timpul soluționării, rezultatele apar și continuă să se actualizeze. Se poate monitoriza forma optimizată, opri simularea mai devreme, dacă este necesar, apoi se poate continua cu validarea designului. O altă îmbunătățire este definirea sectoarelor repetate sau a unei simetrii planare pentru optimizarea topologica. Acest lucru, la rândul său, produce modele mai realiste, de dorit într-o perioadă mai scurtă de timp.

  • Template-uri predefinite îmbunătățite

Începând cu versiunea ANSYS Discovery AIM 19, configurarea analizelor predefinite interacțiune fluid-structura (FSI) și CFD termic este mult mai rapidă și mai intuitivă. Acum există posibilitatea de a desemna mai multe materiale într-o regiune, reducând timpul de configurare a simulării.

  • Rezultate integrale de suprafață pentru analize electromagnetice

ANSYS 19 permite vizualizarea fluxului magnetic total și curentul total pe suprafețe, mai degrabă decât fluxul sau densitatea curentului. Această opțiune oferă informații valoroase atunci când se proiectează produse cum ar fi “hall sensors”, de exemplu.

 

Despre ANSYS, Inc.

Înființată în anul 1970, compania ANSYS Inc., ajunge în scurt timp una dintre cele mai puternice companii dedicate dezvoltării de produse software pentru simulare, produse ce sunt folosite astăzi de către inginerii din întraga lume în diverse industrii. Compania iși concentrează eforturile în vederea dezvoltării unor soluții deschise, foarte flexibile, care să permită utilizatorilor analizarea produselor direct pe calculator, fără a mai fi nevoie de prototipuri, și furnizează o platformă pentru dezvoltarea rapidă, eficientă și cu costuri scăzute a produselor, începând cu etapa de design și terminând cu cea de testare și validare. Compania, împreună cu rețeaua globală de distribuitori autorizați, furnizează clienților atât produsele ANSYS cât și suport tehnic și instruire în utilizare. Având sediul central în Canonsburg, Pennsylvania, SUA, și mai mult de 40 de locații strategic amplasate în toată lumea, cu aproximativ 1.400 angajați, ANSYS Inc. împreună cu toate companiile subsidiare ei, distribuie produsele ANSYS printr-o rețea de distribuitori autorizați în mai mult de 40 de țări. Pentru mai multe informații vă invităm să vizitați www.ansys.com.

 

Înapoi