Noutăți INAS

ANSYS Composite PrepPost (soluţie software ANSYS)

ANSYS Composite PrepPost

ANSYS Composite PrepPost este un produs nou ce oferă funcţionalităţi avansate de pre şi post procesare pentru analiza structurilor din materiale compozite, stratificate. Aplicaţia interacţionează cu ANSYS Workbench Mechanical şi Mechanical APDL şi utilizează solvere ANSYS de tip structural pentru obţinerea rezultatelor.ANSYS Composite PrepPost

ANSYS Composite PrepPost are o interfaţă intuitivă astfel încât definirea materialelor, straturilor şi a dispunerii acestora să poată fi făcută într-un mod foarte eficient. Mai mult, aplicaţia oferă modele şi criterii după care structurile compozite cedează: tensiuni maxime, deplasări maxime, Tsai-Wu, Tsai-Hill, Hashin, LaRC, Cuntze. Capabilităţile de post-procesare permit identificarea exactă a modurilor în care structurile cedează, atat pe întreg modelul cât şi local (pe anumite straturi sau zone din model). Produsul este configurabil, astfel că utilizatorul are posibilitatea de a-şi defini propriile criterii şi modele.
ANSYS Composite PrepPost include de asemenea capabilităţi pentru delimitarea marginilor de tăiere (croire) în vederea formării în matrita (draping) şi realizarea 'desfăşuratei' structurii stratificate, utile pentru fabricarea produsului final.

Eficienţă crescută în studiul structurilor compozite, stratificate

Materialele compozite sunt formate din combinaţii de două sau mai multe materiale stratificate, fiecare având proprietăţi diferite. Aceste materialele au devenit în ultimii ani un standard în ceea ce priveste fabricarea structurilor usoare şi durabile. Mai mult, structurile realizate din materiale compozite asigură o flexibilitate extraordinară, astfel încât pot fi obţinute produse cu forme complexe, începând cu carenele de nave şi terminând cu plăcile de surf.

Dispunerea şi orientarea straturilor din materiale compozite

ANSYS Composite PrepPost oferă toate functionalităţile necesare pentru analiza performantă a structurilor compozite stratificate. Dispune de o interfaţă intuitivă astfel încât materialele, straturile şi modul de dispunere al acestora să poată fi definite cu usurinţă. Straturile de materialele pot fi definite/orientate cu precizie întrucât aplicaţia oferă instrumente de lucru foarte flexibile.

ANSYS Composite PrepPost – un produs performant

ANSYS Composite PrepPost oferă o varietate de modele şi criterii după care o structură poate ceda, dar şi capabilităţi foarte avansate de post-procesare astfel încât să existe posibilitatea aprofundării studiului comportamentului structurii. Rezultatele obţinute pot fi analizate la nivel global, sau pot fi vizualizate în detaliu, până la nivel de strat, astfel încât utilizatorul să poată identifica cu precizie cauza cedării structurii. Pot fi intocmite cu uşurinţă variante de proiectare care să ia în considerare eventualele modificări geometrice sau variaţii de material.

Fabricarea structurilor din materiale compozite

Capabilităţile de 'draping' incluse în ANSYS Composite PrepPost sunt extrem de utile pentru analiza unui produs final, întrucât permit utilizatorului să identifice corect orientarea fiecărui strat de material compozit. De asemenea, foarte utile în procesul de fabricaţie sunt şi capabilităţile de afişare a 'desfăşuratei' structurii stratificate şi prezentarea detaliată a tuturor informaţiilor legate de această structură.

 

Despre ANSYS, Inc.

Infiinţată în anul 1970, compania ANSYS Inc., ajunge în scurt timp una dintre cele mai puternice companii dedicate dezvoltării de produse software pentru simulare, produse ce sunt folosite astăzi de către ingineri din întraga lume în diverse industrii. Compania işi concentrează eforturile în vederea dezvoltării unor soluţii deschise, foarte flexibile, care să permită utilizatorilor analizarea produselor direct pe calculator, fără a mai fi nevoie de prototipuri, şi furnizează o platformă pentru dezvoltarea rapidă, eficientă şi cu costuri scăzute a produselor, începând cu etapa de design şi terminând cu cea de testare şi validare. Compania, împreună cu reţeaua globală de distribuitori autorizaţi, furnizează clienţilor atât produsele ANSYS cât şi suport tehnic şi instruire în utilizare. Având sediul central în Canonsburg, Pennsylvania, SUA, şi mai mult de 40 de locaţii strategic amplasate în toată lumea, cu aproximativ 1.400 angajati, ANSYS Inc. împreună cu toate companiile subsidiare ei, distribuie produsele ANSYS printr-o reţea de distribuitori autorizaţi în mai mult de 40 de ţări. Pentru mai multe informaţii vă invităm să vizitaţi www.ansys.com.

 

Despre INAS

INAS S.A. Craiova este unul dintre principalii furnizori de soluţii MCAD/CAM/CAE&PLM şi servicii conexe, pentru industria românească. INAS este reseller autorizat ANSYS în Romania din anul 1992.

 

Înapoi