Noutăți INAS

ANSYS 18 - Noutăți

Industria contemporană este în curs de transformare fundamentală în ceea ce privește procesul de fabricație, încă de la introducerea liniei de asamblare, fapt petrecut cu mai mult de un secol în urmă.

Tendințe precum “Internet of Things” (IoT), imprimarea 3D, “capacitatea de învățare a computerelor” fără a fi explicit porgramate pentru aceasta, fac posibilă fuzionarea lumii digitale cu cea reală, rezultând produse care depăsesc orice imaginație.

ANSYS 18

Pe măsură ce produsele devin mai inteligente, companiile iși schimbă modul de fabricație și de operare a produselor. Aceste transformări necesită analize cuprinzatoare, în care simularea ocupă un rol central în toate aspectele ciclului de viață al produsului – de la concept, la design și exploatare.

Inginerii pot economisi timp și bani, prin realizarea de simulări în stadiile incipiente ale proiectului sub multe aspecte, înainte de a lua decizii importante, reducând astfel costul produsului. În mod asemanator, simularea este utilizată și în operațiuni, furnizând astfel informații cu privire la performanța unui produs în exploatare și mentenanță. ANSYS 18 este următorul pas în livrarea de analize în domenii multiple putând fi utilizat de ingineri în toate fazele duratei de viață a produsului.

ANSYS 18

Există multe motive pentru utilizarea simulării în stadiile incipiente ale procesului de dezvoltare al produsului, iar costurile și timpul de apariție pe piață sunt cele mai importante. În jur de 80% din costurile de dezvoltare ale unui produs se irosesc în fazele de concept, astfel că realizarea cât mai rapidă a iterațiilor proiectului este critică. Realizând de timpuriu scenarii “what if”, se poate studia comportamentul produsului din vreme, evitând astfel irosirea de resurse pe proiecte sortite eșecului. Exploraea Digitală facilitează lansarea pe piață a unor produse inovative la un preț redus.

ANSYS 18 - Digital Prototype

Prototipul digital permite optimizarea, verificarea și validarea produselor, utilizând simulări la nivel de component sau de sistem, în domeniul structural, electromagnetic și CFD, în mod cuplat sau independent. Se pot realiza simulări complexe și de o acuratețe ridicată pentru a evalua performanțele proiectului detaliat fără a fi nevoie de construcția prototipurilor. Prototipurile digitale oferă posibiliatea cunoașterii performanței produsului și permite inovarea mult mai rapidă în raport cu procesele tradiționale bazate pe testarea produsului realizat fizic.

ANSYS 18

Simularea completă nu se limitează doar la procesul de dezvoltare de produs. Un “geamăn digital” este o clonă virtuală a produsului în exploatare, în timp real, care oferă informații despre comportamentul în exploatare și mentenanță. Senzorii aflați pe releul mașinii (de temperatură, presiune, debit, tensiune, încărcare, etc.) transmit datele către geamănul digital iar acesta evoluează în pas cu mașinile din mediul de lucru real. Acesta poate prevedea evenimentele înainte ca ele să se întâmple, deci se pot realiza acțiuni corective în timpul nefuncționării programate, evitând astfel opririle neprevăzute. De asemenea datele colectate sunt foarte utile pentru proiectarea următoarelor generații de produse.

Extinzând simularea de la rolul tradițional de validare a produsului, inginerii au posibilitaea de a investiga scenariil te tip “what if”, stimulând inovarea, scăzând costurile de dezvoltare și operare și reducând durata necesară apariției de noi produse pe piață. ANSYS 18 oferă instrumente care permit abordarea proiectării, fabricării și service-lui la toate nivelele de complexitate, facilizând legătura dintre lumea reală și cea digitală.

Pentru mai multe informații accesați link.

 

Despre ANSYS, Inc.

Înființată în anul 1970, compania ANSYS Inc., ajunge în scurt timp una dintre cele mai puternice companii dedicate dezvoltării de produse software pentru simulare, produse ce sunt folosite astăzi de către ingineri din întraga lume în diverse industrii. Compania iși concentrează eforturile în vederea dezvoltării unor soluții deschise, foarte flexibile, care să permită utilizatorilor analizarea produselor direct pe calculator, fără a mai fi nevoie de prototipuri, și furnizează o platformă pentru dezvoltarea rapidă, eficientă și cu costuri scăzute a produselor, începând cu etapa de design și terminând cu cea de testare și validare. Compania, împreună cu rețeaua globală de distribuitori autorizați, furnizează clienților atât produsele ANSYS cât și suport tehnic și instruire în utilizare. Având sediul central în Canonsburg, Pennsylvania, SUA, și mai mult de 40 de locații strategic amplasate în toată lumea, cu aproximativ 1.400 angajați, ANSYS Inc. împreună cu toate companiile subsidiare ei, distribuie produsele ANSYS printr-o rețea de distribuitori autorizați în mai mult de 40 de țări. Pentru mai multe informații vă invităm să vizitați www.ansys.com.

 

Despre INAS

Prezentă pe piața de profil din România încă din anul 1991, INAS S.A. este astăzi unul dintre principalii furnizori de soluții CAD/CAM/CAE/PLM și servicii conexe, pentru industria românească. Încă de la înființare, INAS s-a remarcat prin orientarea constantă către client și prin preocuparea de a introduce pe piaţă produse software complete și inovative care să răspundă celor mai exigente cerințe ale utilizatorilor săi.

Având și o bogată experiență practică, acumulată ca urmare a colaborărilor cu parteneri de prestigiu atât din industria românească cât și din străinătate, specialiștii INAS furnizează consultanță tehnică de specialitate în domeniul ingineresc, respectiv servicii de proiectare și analiză, pentru o gamă largă de domenii industriale, de la construcția de autovehicule și mașini grele la industria nucleară și apărare.

 

Înapoi