ANSYS 18 - Noutăți
Industria contemporană este în curs de transformare fundamentală în ceea ce privește procesul de fabricație, încă de la introducerea liniei de asamblare, fapt petrecut cu mai mult de un secol în urmă.
Tendințe precum “Internet of Things” (IoT), imprimarea 3D, “capacitatea de învățare a computerelor” fără a fi explicit porgramate pentru aceasta, fac posibilă fuzionarea lumii digitale cu cea reală, rezultând produse care depăsesc orice imaginație.
Pe măsură ce produsele devin mai inteligente, companiile iși schimbă modul de fabricație și de operare a produselor. Aceste transformări necesită analize cuprinzatoare, în care simularea ocupă un rol central în toate aspectele ciclului de viață al produsului – de la concept, la design și exploatare.
Inginerii pot economisi timp și bani, prin realizarea de simulări în stadiile incipiente ale proiectului sub multe aspecte, înainte de a lua decizii importante, reducând astfel costul produsului. În mod asemanator, simularea este utilizată și în operațiuni, furnizând astfel informații cu privire la performanța unui produs în exploatare și mentenanță. ANSYS 18 este următorul pas în livrarea de analize în domenii multiple putând fi utilizat de ingineri în toate fazele duratei de viață a produsului.
Există multe motive pentru utilizarea simulării în stadiile incipiente ale procesului de dezvoltare al produsului, iar costurile și timpul de apariție pe piață sunt cele mai importante. În jur de 80% din costurile de dezvoltare ale unui produs se irosesc în fazele de concept, astfel că realizarea cât mai rapidă a iterațiilor proiectului este critică. Realizând de timpuriu scenarii “what if”, se poate studia comportamentul produsului din vreme, evitând astfel irosirea de resurse pe proiecte sortite eșecului. Exploraea Digitală facilitează lansarea pe piață a unor produse inovative la un preț redus.
Prototipul digital permite optimizarea, verificarea și validarea produselor, utilizând simulări la nivel de component sau de sistem, în domeniul structural, electromagnetic și CFD, în mod cuplat sau independent. Se pot realiza simulări complexe și de o acuratețe ridicată pentru a evalua performanțele proiectului detaliat fără a fi nevoie de construcția prototipurilor. Prototipurile digitale oferă posibiliatea cunoașterii performanței produsului și permite inovarea mult mai rapidă în raport cu procesele tradiționale bazate pe testarea produsului realizat fizic.
Simularea completă nu se limitează doar la procesul de dezvoltare de produs. Un “geamăn digital” este o clonă virtuală a produsului în exploatare, în timp real, care oferă informații despre comportamentul în exploatare și mentenanță. Senzorii aflați pe releul mașinii (de temperatură, presiune, debit, tensiune, încărcare, etc.) transmit datele către geamănul digital iar acesta evoluează în pas cu mașinile din mediul de lucru real. Acesta poate prevedea evenimentele înainte ca ele să se întâmple, deci se pot realiza acțiuni corective în timpul nefuncționării programate, evitând astfel opririle neprevăzute. De asemenea datele colectate sunt foarte utile pentru proiectarea următoarelor generații de produse.
Extinzând simularea de la rolul tradițional de validare a produsului, inginerii au posibilitaea de a investiga scenariil te tip “what if”, stimulând inovarea, scăzând costurile de dezvoltare și operare și reducând durata necesară apariției de noi produse pe piață. ANSYS 18 oferă instrumente care permit abordarea proiectării, fabricării și service-lui la toate nivelele de complexitate, facilizând legătura dintre lumea reală și cea digitală.
Pentru mai multe informații accesați link.