Noutăți INAS

ANSYS 17.2 - Noutăți

ANSYS Inc. anunță lansarea versiunii R17.2, versiune ce se bazează pe o suită de tehnologii cheie noi, care facilitează îmbunătățirea proceselor de dezvoltare proprii unui produs.

 

ANSYS 17.2

 

Noutăți în ANSYS 17.2:

  • Proces de lucru îmbunătățit pentru proiectarea antenelor și simulări de câmpuri 3D

Pentru ca proiectarea și amplasarea antenei să se realizeze cât mai ușor și corect, a fost dezvoltată o interfață nouă între ANSYS HFSS și ANSYS HFSS SBR+ (Shooting and Bouncing Ray Plus), interfață al cărei scop este acela de a accelera fluxul de lucru pentru orice tip de proiect. HFSS SBR+ (cunoscut anterior sub denumirea Delcross Savant) este o soluție performantă utilizată pentru simularea antenelor ce oferă o predicție robustă și rapidă asupra modului de amplasare și cuplare al antenelor pe platforme electrice ce pot transmite de la zeci până la mii de lungimi de undă. Modelele de antene create în HFSS pot fi așadar ușor importate în HFSS SBR+ pentru a valida plasarea și designul acestora, astfel încât să existe ceritudinea că dispozitivele sunt optimizate pentru cerințele comunicării wireless.

  • Analiză termică rapidă pentru mașini electrice și design electromecanic

Acum se poate realiza mult mai rapid și eficient transferul de date între ANSYS Maxwell și ANSYS Icepak, astfel că inginerii electromecanici pot evalua mult mai rapid și eficient fenomenul de răcire al componentelor electronice. Modul de lucru a fost simplificat, astfel că nu mai este necasară introducerea manuală a temperaturilor înainte de a rula o simulare cu ANSYS Icepak. Acest lucru se face automat, grație instrumentelor de sinteză din Maxwell ce transferă automat caracteristicile de geometrie și temperatură.

  • Modelare rapidă și fidelă a combustiei compatibilă cu GTSuite 2016

Între ANSYS Chemkin-Pro, instrument utilizat pentru simularea reacțiilor chimice complexe pentru sistemul de ardere, și Gama Technologies GT-SUITE 2016, există acum compatibilitate astfel că utilizatorii GT-SUITE au acces la mecanisme și reacții detaliate direct în ANSYS Model Fuel Library. Utilizatorii au acces la această librărie ca o alternativă la modelele standard GT-SUITE, şi ca parte integrantă a procesului de optimizare al motoarelor cu combustie internă, astfel încât analizele efectuate să returneze rezultate cât mai exacte, luând în considerare toate fenomenele de combustie implicate (efecte, eficiență, emisii, etc)

  • Dezvoltare de software bazată pe model, pentru aplicații la care siguranța este critică

Pentru a ține pasul cu cerințele actuale impuse de standardele de siguranță din industria auto, feroviară, aerospațială și energetică, ANSYS, la versiunea 17.2, și-a îmbunătățit suita de capabilități MBSD (Model-Based Software Development ), incluzând acum un flux de lucru complet ce cuprinde cerințe software și de design, generare de coduri, testare și verificare.

  • Extensie ANSYS AIM pentru management (bilanț) termic și colaborare îmbunătățită

ANSYS AIM permite acum simularea în avans oferind fluxuri de lucru intuitive și ușor de utilizat împreună cu rezultate precise, toate acestea personalizate într-un instrument de simulare complet.

Cea mai recentă versiune permite îmbunătățirea fluxului de analiză în avans pentru bilanțul termic ce permite o colaborare mai facilă între proiectant și analist.

 

Înapoi