Noutăți INAS

ANSYS 16.1 - fidelitate, putere, viteză (soluţii şi produse ANSYS)

ANSYS 16.0

ANSYS, Inc anunţă lansarea pachetului de produse software ANSYS 16.1, cea mai nouă versiune a suitei sale de tehnologii de simulare pentru ingineri, conceput pentru optimizarea proceselor de dezvoltare, reducerea timpul şi a costurilor necesare pentru producţie.

Tehnologia avansată din spatele ANSYS 16.1 include sute de noi caracteristici care îl fac mai uşor, mai rapid şi mai accesibil pentru utilizatori în ideea de a îi sprijini să aducă produse inovatoare pe piaţă, cu un grad ridicat de încredere în rezultatele finale.

ANSYS 16.0 oferă noi beneficii în trei domenii majore:

  • O mai mare fidelitate prin metode noi implementate în solvere. În ce priveşte cerinţele de analize inginereşti şi de creştere a complexităţii de design, software-ul de simulare trebuie să producă rezultate mai exacte care să reflecte modificarea condiţiilor de funcţionare de-a lungul timpului. Printre alte caracteristici noi ANSYS 16.1 are un solver în câmp electromagnetic tranzitoriu care produce rezultate de fidelitate superioară în medii de simulare dinamică.
  • Productivitate mai mare construită pe o arhitectură adaptabilă. ANSYS 16.1 include zeci de caracteristici care reduc la minimum timpul şi efortul investit de către echipă în procesele de simulare. De exemplu, pe măsură ce modele de produse cresc în mărime şi complexitate - şi examinarea unui singur mediu fizic nu mai este suficient - ANSYS 14.0 face mai uşor pentru utilizatori cu diferite specialităţi de inginerie să lucreze în colaborare pentru schimbul de date şi de dezvoltare simulari practice care încorporează ANSYS Multiphysics.
  • Inovaţie prin intermediul unui software performant şi prin putere de calcul. ANSYS 16.1 poate oferi rapoarte rapide care sunt dramatic mai mari decât cele de la versiunile anterioare. Simulări complexe multifizice pot fi realizate mai repede şi mai eficient şi duc la accelerarea dezvoltării de produse şi iniţiative de lansarea pe piaţă.


"ANSYS 16.0 se bazează pe fundaţia versiunilor precedente de ANSYS. Acesta se desosebeşte în special prin încorporarea feedback-ul utilizatorilor în capacităţi valoroase care comprimă ciclurile de proiectare, optimizează performanţele produsului în fizici multiple, maximizează precizia prototipurilor virtuale şi automatizează procesul de simulare", a declarat Jim Cashman, presedinte şi CEO al ANSYS. "Lansarea va crea un avantaj competitiv semnificativ pentru utilizatori, ceea ce face mai uşor şi mai rapid de a aduce noi produse pe piaţă - lucru ce a devenit un imperativ în economia actuală"

"Red Bull Racing ştie foarte multe despre nevoia de viteză. ANSYS ajută cu trecerea la următorul nivel de curse prin împuternicirea de a inventa noi modele de maşini mult mai rapide, ceea ce ne face cursa mai competitivă. La sfârşitul zilei, acest lucru poate ne ajută să realizăm obiectivul nostru de a castiga mai multe curse", afirmă Steve Nevey, business development manager la Red Bull Technology.

Îmbunătăţirile din ANSYS 16.1 sporesc viteza de soluţionare şi fidelitatea, oferind clienţilor un avantaj chiar mai mare. Această versiune include noi metode de soluţionare bazate pe o tehnologie avansată pentru a livra mai rapid răspunsuri exacte. De exemplu, în domeniul structurilor mecanice, '3D rezoning' poate fi folosit pentru aplicaţii care implică deformări mari ale suprafeţelor. Aceasta permite inginerilor să oprească simularea în momentul în care mesh-ul devine distorsionat şi apoi să remesh-eze starea curentă a materialului şi să continue simularea.

ANSYS 16.1 este construit pentru a spori productivitatea utilizatorilor, ce este critică atunci când rulează simulări complexe de inginerie multifizică. Noile capacităţi de comprimare de proces în ANSYS 16.1 vor face munca utilizatorilor mai eficientă şi fără complicaţii. Noul release se foloseşte de fundamentele ANSYS de arhitectură deschisă şi flexibilă, cu rezultate în fluxuri de lucru personalizate care pot reduce timpul şi costurile procesului de simulare. O integrare cu Microsoft Excel permite utilizatorilor de a interacţiona cu foile de calcul ce conţin reprezentări analitice de modele şi definiţii. Printre alte îmbunătăţiri se numără 'cutcell' ce e o metodă inovatoare de discretizare, un nou nivel de putere de calcul la simulările pe calculator, o tehnologie variaţională care reduce timpul de soluţionare cu un factor de 5 până la 10 atunci când este aplicat la analiză armonică.

Ultima versiune ANSYS oferă de asemenea un sprijin mai mare pentru procesorul GPU, care poate fi însărcinat cu algoritmi complecşi, consumatori de timp, pentru a creşte atât viteza de soluţionare cât şi precizia.

Integrarea de noi caracteristici se aliniază cu viziunea de a face ANSYS Multiphysics un instrument de inginerie de simulare accesibil tuturor celor care au nevoie de acesta.

ANSYS 16.1 va fi disponibil pentru download în cursul acestui an. Pentru detalii despre ANSYS 16.1 şi caracteristici noi, click AICI.

 

Înapoi