Noutăți INAS

A fost lansat ANSYS 12.0 (soluţie software ANSYS)

ANSYS, Inc (Canonsburg, PA) a anunţat disponibilitatea pachetului de produse software ANSYS 12.0 - o platformă de simulare bazată pe tehnologii integrate ce au ca scop validarea design-ului de produs şi verificarea comportamentului în procesul de fabricaţie.

ANSYS 12.0, conform producătorului, permite studii parametrice şi optimizarea proiectării în funcţie de multiple fenomene fizice. În acelaşi timp oferă facilitatea de păstrare şi refolosire a proceselor şi datelor legate de simulări. Ca finalitate versiunea 12.0 aduce produse inovatoare ce reduc costurile de dezvoltare şi de fabricaţie concomitent cu micşorarea timpul de lansare a produselor pe piaţă sau micşorarea ciclurilor de design şi analiză.

ANSYS Workbench 2.0

"Utilizarea de prototipuri virtuale, pentru a reduce costurile de dezvoltare şi timpul de lansare pe piaţă nu este o alegere ci o necesitate" - din spusele lui Jim Cashman, preşedinte şi director executiv al ANSYS. Inc, într-o declaratie de presă. "Presiunile concurenţei globale, cerinţele complexe ale clienţilor şi timpul de dezvoltare restrâns forţează organizaţiile inginereşti să se bazeze pe prototipuri virtuale pentru 'a reuşi din prima' şi prin urmare să lanseze produse cu o mai mare probabilitate de succes pe piaţă."

Suita de produse software ANSYS 12.0 suportă proiectarea şi validarea produsului într-un mediu virtual ce pune la dispoziţie fenomene fizice complexe cuplate. Cheia pentru ANSYS 12.0 este platforma ANSYS Workbench 2.0, un mediu de simulare care, din afirmaţiile ANSYS, "este conectorul", ce permite inginerilor să creeze, să vizualizeze, să gestioneze şi să simuleze în mod facil precum şi să automatizeze procesele repetabile. Din acest mediu de lucru cei mai mulţi ingineri vor putea investiga scenarii multiple de tipul what if, să optimizeze proiectarea în funcţie de multiple fenomene fizice şi să respecte strategii de management al calităţii six sigma.
În ANSYS Workbench 2.0 proiectul a fost extins cu un concept schematic. Schema permite inginerilor să efectueze analize complexe de fenomene multiple prin conectarea sistemelor. Sunt indicate dependenţele de date prin conexiuni, şi iconiţele de stare indică dacă celulele sunt actualizate, dacă necesită date introduse de utilizator, sau dacă trebuie să fie actualizate. Datele de simulare şi ANSYS DesignXplorer, foste aplicaţii independente, au fost integrate în cadrul interfeţei ANSYS Workbench 2.0.

Solver-ul pentru curgeri de fluide ANSYS FLUENT a fost de asemenea introdus în noua platformă ANSYS Workbench. Prin această facilitate, funcţiile CFD (computational fluid dynamics) vor fi disponibile practicienilor care vor putea să utilizeze un mediu de modelare parametric şi persistent şi vor avea acces la tehnologii cheie cum ar fi: integrare CAD bidirecţională, meshing avansat sau post-procesare puternică.

Interfeţele pentru geometrii au fost îmbunătăţite în ANSYS 12.0 cu scopul de a importa informaţie mai detaliată din sisteme CAD. Gama de modificări începe de la introducerea unor noi tipuri de date, cum ar fi corpuri liniare pentru modelarea de beam-uri până la îmbunătăţirea selecţiilor după nume create în sisteme CAD. Pentru preprocesarea modelelor mari, versiunea 12.0 oferă suport pentru sisteme de operare pe 64 biţi şi poate face actualizări doar în part-urile selectate ale modelului CAD. În plus, modelarea geometriei în mediul ANSYS Workbench se declară aptă pentru o automatizare crescută, o mai mare flexibilitate şi nu în ultimul rând uşurinţă în pregătirea geometriei pentru analiză. Pentru o mai bună modelare a suprafeţelor s-au adăugat facilităţi precum: merge, connect sau project features.

ANSYS 12.0 mai oferă şi o gamă largă de tehnologii de explorare a comportamentului dinamic, inclusiv răspuns în frecvenţă sau mişcarea în ansamblu a sistemelor neliniare de corpuri flexibile. Portofoliul de solvere al acestei versiuni include funcţionalităţi pentru structuri mecanice, dinamică explicită, dinamica fluidelor, analiză termică şi electromagnetică. Interconectivitatea capabilităţilor din ANSYS 12.0 permite simulări de fenomene fizice compuse pentru analiza şi evaluarea performanţei produsului în mediul real. Simulări cuplate, cu noua tehnologie din ANSYS 12.0, se pot construi şi gestiona facil prin drag`n`drop.

ANSYS 12.0 permite de asemenea membrilor echipei de ingineri să colaboreze la elaborarea şi dezvoltarea produsului. În acelaşi proiect, mai mulţi ingineri îşi pot evalua modelele în cadrul disciplinelor individuale sau în simulări coordonate. Pentru a gestiona fluxul de lucru între ingineri şi proiectele lor, ANSYS Engineering Knowlege Manager (EKM) include instrumente software pentru managementul proceselor şi datelor cu facilităţi pentru arhivare, căutare, regăsire, simulare şi raportare a simulărilor. Din noua versiune de ANSYS Workbench utilizatorii se pot conecta la un server ANSYS EKM instalat pentru întreaga organizaţie sau pentru un grup de lucru sau alternativ, pot configura o versiune single user a lui ANSYS EKM din ANSYS Workbench pentru a gestiona date local.
Scalabil şi uşor de customizat, ANSYS 12.0 poate fi configurat pentru utilizatori avansaţi sau utilizatori profesionişti, poate fi instalat pentru utilizare individuală sau în întreprindere şi nu în ultimul rând poate fi rulat deopotrivă pe laptop-uri sau clustere masive de servere. Pentru detalii complete, vizitaţi site-ul web al producătorului.

 

Despre ANSYS, Inc.

Infiinţată în anul 1970, compania ANSYS Inc., ajunge în scurt timp una dintre cele mai puternice companii dedicate dezvoltării de produse software pentru simulare, produse ce sunt folosite astăzi de către ingineri din întraga lume în diverse industrii. Compania işi concentrează eforturile în vederea dezvoltării unor soluţii deschise, foarte flexibile, care să permită utilizatorilor analizarea produselor direct pe calculator, fără a mai fi nevoie de prototipuri, şi furnizează o platformă pentru dezvoltarea rapidă, eficientă şi cu costuri scăzute a produselor, începând cu etapa de design şi terminând cu cea de testare şi validare. Compania, împreună cu reţeaua globală de distribuitori autorizaţi, furnizează clienţilor atât produsele ANSYS cât şi suport tehnic şi instruire în utilizare. Având sediul central în Canonsburg, Pennsylvania, SUA, şi mai mult de 40 de locaţii strategic amplasate în toată lumea, cu aproximativ 1.400 angajati, ANSYS Inc. împreună cu toate companiile subsidiare ei, distribuie produsele ANSYS printr-o reţea de distribuitori autorizaţi în mai mult de 40 de ţări. Pentru mai multe informaţii vă invităm să vizitaţi www.ansys.com.

 

Despre INAS

INAS S.A. Craiova este unul dintre principalii furnizori de soluţii MCAD/CAM/CAE&PLM şi servicii conexe, pentru industria românească. INAS este reseller autorizat ANSYS în Romania din anul 1992.

 

Înapoi