Webinare INAS

Ansys Granta Selector

Determinarea materialului optim în procesul de proiectare a unui bord auto utilizând Ansys Granta Selector

Ansys Granta Selector este instrumentul ideal pentru selecția inteligentă a materialelor și analiza grafică a proprietăților acestora. Sunt puse la dispoziția proiectanților proprietăți de materiale actualizate pentru metale, polimeri sau materiale folosite în fabricația aditivată. Include seturi de date pentru materiale noi, informații detaliate despre imprimante 3D, procese de fabricație și furnizori de materiale.

De multe ori este dificil să se compare date de materiale din surse diferite, deoarece acestea pot fi determinate folosind metode diferite de testare sau seturi diferite de date se pot concentra pe proprietăți diferite. Granta Selector rezolvă această problemă. Capabilitățile de selecție ale acestuia și biblioteca Material Universe pe care o conține permit o comparație facilă. Datele de selecție sunt compilate din toate sursele de date publicate la nivel global și sunt structurate astfel încât să permită comparații similare în întregul spectru de materiale și clase de procesare. Bazele de date clasice nu permit acest lucru, cele mai frecvente motive fiind lipsa unor date sau tehnici diferite de testare utilizate pentru diferite clase de materiale.

GRANTA Selector conține o varietate de proprietăți de materiale în bazele de date disponibile, în funcție de sursa datelor și de familia de materiale din fiecare bază de date. Deși este posibilă compararea materialelor din familii diferite, în multe situații sunt necesare comparații între materiale dintr-o singură familie (de exemplu, fișele de date ale producătorilor pentru polimeri sau datele de proiectare pentru compozite sau aliaje aerospațiale).

Biblioteca Material Universe și JAHM Curve Data fac parte din pachetul de bază, care este întotdeauna inclus în GRANTA Selector.

În cadrul acestui seminar se va determina materialul optim pentru un bord auto. Vor fi evidențiate următoarele subiecte:

  • Căutare de materiale 
  • Reprezentări grafice
  • Curbe de materiale
  • Tabele de comparație
  • Salvare favorite
  • Găsire materiale echivalente
  • Rapoarte de selecție
  • Export proprietăți de materiale

Pentru accesul la înregistrarea video, vă rugăm completaţi formularul de mai jos. Vă mulţumim!

 
Regulament pentru Controlul Exporturilor*