Creo 9.0

Noutăți aduse în Creo 9.0

PTC a lansat recent Creo 9.0, cea mai recentă versiune a software-ului CAD al companiei, care oferă caracteristici ce permit utilizatorilor să profite de tehnologiile emergente, cum ar fi proiectarea generativă, simularea în timp real și fabricarea aditivă.

Creo 9.0 aduce o serie de îmbunătățiri care facilitează utilizarea soluției software. Sunt incluse o serie de instrumente noi, menite să ușureze crearea, gestionarea și managementul modelelor CAD, ceea ce determină într-un final creșterea randamentului proiectării.

În plus, Creo 9.0 continuă să perfecteze deopotrivă facilitățile de analiză ergonomică, tehnicile MBD utilizate pentru definirea complet digitală a modelului CAD, instrumentele de analiză și simulare, posibilitățile de proiectare generativă, precum și procedeele de fabricație prin prelucrări mecanice sau procese de aditivare.

Creo 9.0 - Utilizare și randament

Utilizare și randament

Actualizările Creo 9.0 în mediul de modelare de bază îmbunătățesc productivitatea și ușurința în utilizare. De exemplu, actualizările arborelui modelului CAD facilitează structurarea, documentarea și înțelegerea intenției de proiectare. De asemenea, a fost adăugată o nouă funcție de împărțire a suprafețelor, care îmbunătățește analiza și definirea produsului. În același timp, au fost revizuite meniurile specifice diferitelor etape de design, ca de exemplu: Sketcher, Multibody, Freestyle, ECAD.
Creo 9.0 - Îmbunătățiri aduse definirii bazate pe model (MBD) și detalierii

Îmbunătățiri aduse definirii bazate pe model (MBD) și detalierii

Au fost adăugate instrumente avansate pentru detalierea modelului (MBD), permițând utilizatorilor să includă pe modelul CAD informații specializate despre producția ulterioară a acestuia. Astfel, se pot adăuga pe model diverse simboluri conforme cu cele mai recente standarde ASME/ISO, și care descriu în detaliu calitatea suprafețelor ce urmează a fi obținută prin prelucrări mecanice. S-au introdus și o serie de noi simboluri sudură, precum și reprezentări noi ale hașurilor, menite să confere o mai bună claritate a modelelor CAD prin detalieri MBD.
Creo 9.0 - Design ergonomic, funcțiile Manikin și Vision

Design ergonomic, funcțiile Manikin și Vision

În Creo 9.0 puteți lua în considerare cu ușurință unicitatea ființei umane, și puteți personaliza dimensiunile manechinului, facându-l mai înalt, mai lat, ș.a.m.d. Iar mai departe, puteți optimiza designul proiectat pentru interacțiunea umană, pentru siguranța și confortul în utilizare.

Totodată, și facilitățile de manipulare ale manechinului au fost revizuite, iar acum puteți evalua conformitatea cu standardele de siguranță, identificând mai ușor eventualele decalaje dintre obiectivele reale și cele dorite.

Din considerentele unui design ergonomic, s-au actualizat și posibilitățile de vizibilitate, iar acum puteți evalua linia vizuală și câmpul vizual al utilizatorilor atunci când conduc sau folosesc echipamente – verificări ideale pentru analiza camerelor, a afișajelor, dar și a manechinelor.

Design ergonomic, funcțiile Manikin și Vision - Broșură

Creo 9.0 - Îmbunătățiri aduse simulării și proiectării generative

Îmbunătățiri aduse simulării și proiectării generative

Multi-fizica mai avansată de la Ansys a fost integrată în portofoliul de simulare PTC. Creo Ansys Simulation și Creo Flow Analysis sunt mai puternice și mai ușor de utilizat. Creo Simulation Live include acum posibilități de analiză multi-fizică, astfel încât puteți realiza studii și analize combinate, termic-structural.

Tehnologia de proiectare generativă a PTC adaugă și ea noi capacități, ajutând inginerii să definească studii de optimizare în baza unor factori de siguranță proiectați și limite de frecvență naturală.

Creo 9.0 - Progrese aduse în fabricația aditivă și substractivă

Progrese aduse în fabricația aditivă și substractivă

Creo 9.0 oferă un control îmbunătățit asupra rețelelor stocastice și bazate pe formule și structuri de suport personalizate pentru utilizări avansate în fabricația aditivă.

Îmbunătățirile producției subtractive se concentrează pe traseele sculelor de finisare pe 5 axe, strunjire, proiectare matrițe și viteze de avans adaptive pentru frezare.