Noutăți

Webinarii tehnice online | GRATUITE (EVENIMENT INAS)

Pentru că ne dorim să venim permanent în întâmpinarea tuturor celor implicați în activitățile de proiectare, simulare, validare, producție și management, am programat o nouă sesiune de webinarii tehnice online, ce se va desfășura în perioada 12 - 15 decembrie 2022
 

Mai mult ...

Prof. Dr. Ing. Maty BLUMENFELD

Profesor Emerit al Facultății de Mecanică din cadrul Universității POLITEHNICA București, născut la 15 august 1928 în București și decedat la 17 iulie 2022, și-a dedicat cu pasiune întreaga viață pentru rezolvarea a numeroase probleme tehnice și științifice, contribuind astfel la dezvoltarea de noi metode de calcul.
 

Mai mult ...

Noutăți în Creo 9.0!

PTC a lansat recent Creo 9.0, cea mai recentă versiune a software-ului CAD al companiei, care oferă caracteristici ce permit utilizatorilor să profite de tehnologiile emergente, cum ar fi proiectarea generativă, simularea în timp real și fabricarea aditivă.
 

Mai mult ...

PROMOȚIE Altium Designer | Proiectează PCB-uri mai repede și mai eficient.

Componentele electronice devin tot mai importante și mai des utilizate peste tot în industrie dar și în viața noastra de zi cu zi. Experimentați cea mai de încredere tehnologie de proiectare din lume a componentelor PCB! Începeți lucrul cu Altium Designer astăzi și beneficiați de acces gratuit până la 30 iunie!
 

Mai mult ...

Posibilități de creare a produselor configurabile utilizând Creo Parametric

În general, un produs configurabil (variabil) este compus din mai multe produse simple, și cel puțin un atribut definit cu rolul de a diferenția produsele simple din care este compus. Scopul unui astfel de produs configurabil este de a facilita gestionarea stocurilor.
 

Mai mult ...

Creo 8.0 - Un nou mod de a proiecta!

 
Astăzi, mai mult ca oricând, se așteaptă de la echipele de proiectare să creeze produse mai eficient și mai rentabil, fără a sacrifica inovația sau calitatea. Din fericire, Creo oferă cea mai scalabilă gamă de pachete și capabilități de dezvoltare a produselor CAD 3D de pe piața actuală. Creo 8.0 a adus inovații în domeniile designului generativ, simulării în timp real, designului multibody precum și în domeniul manufacturării aditivate!
 

Mai mult ...

Variabile de fabricație în injecția de materiale plastice

O piesă injectată trebuie să îndeplinească o serie de caracteristici cu privire la: formă și dimensiuni, greutate, rezistență, stabilitate dimensională, aspect de suprafață, ș.a.m.d. Din aceste considerente, în producția de piese injectate, consistența produsului este foarte importantă. Variațiile de densitate nu sunt de dorit, pentru că acestea scad calitatea și rezistența materialului – factori importanți în special în cazul pieselor cu rol funcțional, piese de uzură sau elemente de legatură.
 

Mai mult ...

Optimizarea topologică – noutăți în Ansys 2021-R2

Prima noutate în Ansys Workbench versiunea 2021-R2 este schimbarea denumirii din Topology Optimization (optimizare topologica) în Structural Optimization (optimizare structurală), deci nu va mai fi gasită în arborele tipurilor de analiză și nici în schematica proiectului sub denumirea de Topology Optimization, ci sub cea de “Structural Optimization”.
 

Mai mult ...

Optimizarea motoarelor electrice cu Ansys Motor-CAD

Analiza motoarelor electrice începe cu cerințele de specificație, apoi intră în faza de proiectare preliminară cu scopul de a găsi un concept de design pentru optimizare ulterioară. Proiectul inițial este apoi optimizat cu constrângeri și obiective specifice. În ultimii pași se iau decizii privind soluția optimă, găsindu-se un compromis între criterii de performanță conflictuale.
 

Mai mult ...

Vericut 9 – Mai optimizat pentru verificarea CNC-urilor!

Vericut, soluția celor de la CGTech este un software de simulare, verificare și optimizare a mașinilor cu comandă numerică (CNC). Vericut 9 a fost lansat la începutul acestui an, dar continuă să fie îmbunătățit cu fiecare lansare de versiuni incrementale suplimentare, ultima verisune fiind Vericut 9.2.1.
 

Mai mult ...

Simularea propagării fracturilor utilizând tehnologia SMART în Ansys Mechanical

Integritatea structurală este foarte importantă pentru toate componentele mecanice. Evitarea problemelor legate de durabilitatea produsului prin defecțiuni precum fractura poate ajuta la reducerea costurilor de garanție și de reparații ale pieselor. Fracturile pot apărea atunci când se formează și se propagă fisurile, putând provoca defecțiuni majore ale pieselor.
 

Mai mult ...

Familiarizați-vă cu Creo Simulation Live

Timp de mulți ani, industria a încercat să utilizeze în mod constant simularea ca parte a procesului tradițional de dezvoltare a produselor, de cele mai multe ori sub forma unei etape de validare finală după ce proiectarea este practic finalizată. Această abordare pe care industria s-a străduit să o realizeze până acum nu este tocmai viziunea “proiectării bazate pe simulare”…
 

Mai mult ...

Ansys Granta Selector - Instrument performant care furnizează proprietăți de materiale avansate

Ansys GRANTA Selector oferă un set complet de date și instrumente privind proprietățile materialelor care, atunci când sunt combinate, vă permit să implementați metodologia de selecție rațională sistematică dezvoltată la Universitatea din Cambridge. 
 

Mai mult ...

MAGMA5 - o soluție complet optimizată pentru turnarea metalelor, înțelegere, robustețe și rentabilitate

MAGMA Gießereitechnologie GmbH reprezintă unul dintre principalii furnizori de soluții software pentru industria siderurgică, respectiv, simularea proceselor de turnare. Începând cu anul înființării, 1988, compania a fost o piatră de hotar pentru diferite alte companii de software și știința ingineriei.
 

Mai mult ...

Noutăți în Moldex3D 2021

 
Moldex3D este lider mondial în furnizarea de soluții de simulare a procedeelor de injecție a materialelor plastice. Avȃnd o experiență de peste 30 ani în domeniu, Moldex3D și-a construit succesul pas cu pas, demonstrȃnd și convingȃnd capacitățile de simulare pentru o largă varietate de aplicații industriale, domenii inginerești și medii de cercetare.
 

Mai mult ...

Altium acum in portofoliul INAS | Proiectează PCB-uri mai repede și mai eficient.

Componentele electronice devin tot mai importante și mai des utilizate peste tot în industrie dar și în viața noastra de zi cu zi. Completăm așadar portofoliul INAS cu Altium, instrument pentru proiectarea PCB-urilor, pentru a oferi companiilor ce activează în domeniul electronicii un workflow complet: proiectare cu Altium și apoi simulare cu Ansys.
 

Mai mult ...

Noutăți în Creo 8!

 
Creo 8 vă ajută să proiectați produse de înaltă calitate mai repede ca niciodată. Îmbunătățirile aduse noii versiuni contribuie la creșterea productivității, soluția fiind mult mai ușor de utilizat decât versiunile anterioare.
Echipa dvs. are acum la dispoziție noi instrumente pentru a putea defini corect, rapid și în mod direct pe modelul 3D toate specificațiile necesare pentru etapele de fabricație.
 

Mai mult ...

Ce este nou în Mathcad Prime 7.0

 
PTC Mathcad Prime este standardul industrial între softurile de inginerie matematică, susținând utilizatorii în rezolvarea celor mai complexe calcule și făcând totodată posibilă partajarea calculelor inginerești. Odată cu lansarea noii versiuni, PTC Mathcad Prime 7, calculele tehnice au evoluat încă o dată.
 

Mai mult ...

Webinar: Detectivii apei pierdute

Pe data de 17.09.2020 ora 18:00, vă invităm să participați la un webinar în limba engleză și tradus în limba română cu tematica "Soluții Modelare Hidraulică și Analiză Rețele de Apă&Canalizare, Bentley Systems"
 

Mai mult ...

NCG CAM un software CAM dedicat HSM

NCG CAM este o soluție CAM (Computer Aided Manufacturing) avansată și foarte ușor de folosit care este oferită de către NCG CAM Solutions Ltd (UK). Este un software dezvoltat de practicieni pentru practicieni, astfel că meniul este ușor de utilizat și foarte intuitiv.
 

Mai mult ...

Noutăți în VERICUT 9

VERICUT, soluția CGTech pentru simularea, verificarea și optimizarea mașinilor cu comandă numerică a ajuns la versiunea 9. Cu VERICUT se pot simula procesele de prelucrare CNC, cele de manufacturare aditivată precum și procesele hybrid.
 

Mai mult ...

Noutăți în Creo 7.0

Creo 7.0 pune la dispoziție instrumente inovatoare de lucru în materie de design, revoluționare în domeniile proiectării generative, simulării în timp real, fabricației aditive și designului multibody.
 
 

Mai mult ...

"DETECTIVII APEI PIERDUTE" 2020 - Modelare hidraulică

INAS, împreună cu Fundația Aquademica, Universitatea Tehnică de Construcții București și revista “Detectivii Apei Pierdute”, organizează o sesiune de aplicații practice cu tematica „Modelare hidraulică – aplicații în domeniul pierderilor de apă”.

Mai mult ...

Cumpărați o licență Creo; cea de-a doua, vine cu 50% discount

Oferta presupune o reducere considerabilă pentru două licențe Creo, când sunt achiziționate cu 2 ani de subscripție. Pentru o perioadă limitată de timp, atunci când cumpărați o licență Creo cu 2 ani de subscripție, primiți cea de-a doua licență Creo la jumătate de preț.
 

Mai mult ...

Simularea în mediul actual de lucru

95% dintre firmele de inginerie știu că ar trebui să utilizeze simularea în procesul de proiectare, dar 65% nu simulează suficient. Acest lucru se întâmplă pentru că…
 

Mai mult ...

Testați gratuit Creo Simulation Live

PTC și ANSYS au colaborat pentru a vă aduce software-ul Creo Simulation Live, un software încorporat în Creo Parametric, care efectuează analize structurale, modale și termice în câteva secunde. 
 

Mai mult ...

CREO 6.0 este acum disponibil!

Creo 6.0 este echipat cu noi îmbunătățiri și capabilități pentru a vă ajuta să proiectați produsele viitorului. Capabilități noi de realitate augmentată, simulare în timp real și design pentru manufacturare aditivată.
 

Mai mult ...

Ofertă pachet Creo Design Essentials + Creo Simulation Live

Creo Simulation Live pune la dispoziția utilizatorilor o tehnologie de ultimă generație, grație parteneriatului PTC- ANSYS, soluția Creo Parametric devenind astfel cel mai performant instrument de proiectare/analiză.
 

Mai mult ...

Cumpărați două pachete CREO și obțineți unul gratis

Până la finalul lunii martie 2019, vă oferim un discount generos pentru toate pachetele de design Creo: Cumpărați două pachete de același fel și obțineți încă unul GRATUIT! *
 

Mai mult ...

Promoție licențe software Bentley

Achiziționați în perioada 16 iulie - 22 decembrie licențe software Bentley pentru rețele de apă și canalizare cu 70% discount!
 

Mai mult ...