Soluţia CoreTech System pentru simularea proceselor de injecţie de materiale plastice. INAS este reseller autorizat pentru produsele Moldex3D în România din anul 2009.

Majoritatea pieselor din materiale plastice sunt realizate prin injecţie în matriţe. Prin acest procedeu se urmăreşte conversia materialelor termoplastice şi termoreactive (termorigide) în diferite produse cu destinaţii şi utilizări diferite: de la piese pentru industria auto, electronice, aparatură medicală, accesorii sportive şi de agrement, precum şi în construcţii.

Piesele din materiale plastice injectate sub presiune sunt în general piese de mare precizie, cu o calitate superioară şi proprietăţi fizico-mecanice ridicate. De cele mai multe ori, astfel de piese nu mai necesită ulterioare prelucrări mecanice. De aceea, realizarea prin injecţie a pieselor din mase plastice necesită o atenţie deosebită.Produsul software Moldex3D/eDesign vă ajută să verificaţi rapid procesul tehnologic de injecţie al materialelor plastice. Moldex3D/eDesign include un sistem avansat de discretizare şi o modalitate de prezentare grafică de ultimă generaţie. Astfel, utilizatorii pot obţine simulări 3D realiste direct din fişierele CAD, scurtând astfel la minim efortul depus în pregătirea discretizării în elemente finite (FEA).

Cu o interfață intuitivă, Moldex3D/eDesign este foarte ușor de asimilat de către utilizator, iar modul interactiv de afișare a rezultatelor ajută la verificarea și optimizarea rapidă atât a designului, cât și a întregii tehnologii. Mai mult decât atât, prin utilizarea tehnologiei moderne de calcul (cu un kernel performant capabil să soluționeze în mod paralel), utilizatorii Moldex3D/eDesign pot efectua analize într-un timp mult mai scurt și pe repere de mare complexitate.

Moldex3D/eDesign realizează analize complete pentru un număr de peste 5000 de materiale termoplastice, respectiv: analize de umplere, compactare, răcire, orientarea fibrelor și deformarea piesei. În același timp permite utilizatorilor să urmărească în mod virtual curgerea materialului plastic prin cavitatea matriței, să aleagă locațiile optime de injecție, să prevină apariția zonelor neumplute complet, precum și minimizarea liniilor de sudură a fronturilor, să evalueze dispunerea circuitului de răcire, să minimizeze timpul necesar ciclului de injecție, să reducă deformările etc.

Există o multitudine de factori care trebuie luați în considerare, atât la stabilirea tehnologiei, cât şi în decursul procesului efectiv de injecție.

De exemplu:

  • tipul materialului utilizat: termoreactiv sau termoplastic;
  • caracteristicile materialului de bază: greutate moleculară, vâscozitate, umiditate, etc;
  • distribuția temperaturilor în cilindrul de încălzire;
  • temperatura matriței;
  • distribuția presiunii, îndeosebi a presiunii finale și remanente în cilindrul de încălzire și în matriță;
  • cantitatea de material din cilindrul de încălzire;
  • durata turnării pieselor și caracteristicile constructive ale matriței (număr de cuiburi și amplasarea acestora, precizia dimensională, calitatea suprafeței elementelor matriței, rigiditatea elementelor care preiau eforturile la turnare, etc.).

Cercetările au arătat că modificarea anumitor parametri tehnologici și de proces (de exemplu: majorarea duratei de menținere sub presiune sau a presiunii pistonului) creează posibilitatea ridicării preciziei pieselor turnate sub presiune. Moldex3D/eDesign indică soluții în acest sens.

De asemenea, majoritatea pieselor injectate din materiale plastice necesită anumite materiale suplimentare, tehnologice sau de adaos, în scopul îmbunătățirii proprietăților mecanice, fizice, electrice, precum și a prelucrabilității prin diferite tehnici. Astfel de substanțe sunt materiale de stabilizare, plastifiere, lubrifiere, colorare, umplutură, etc., iar baza de date Moldex3D/eDesign include astfel de materiale.

Moldex3D/eDesign este instrumentul ideal ce vă ajută să verificați rezultatele întregului proces, de la proiectare și până la dezbatere din matriță, în mod rapid. Nu în ultimul rând aplicația conține funcționalitatea necesară îmbunătățirii fluxului de lucru, transmițând informații către și dinspre procesul de proiectare, minimizează perioada ciclului de proiectare și timpul de lansare pe piață, contribuind astfel la maximizarea profitului. Iată de ce tehnologul modern are nevoie de instrumente ajutătoare performante, precum Moldex3D/eDesign.

Cerinţe de sistem:

  • Microsoft Windows 10, 8, 7, Server 2012, 2008, HPC Server 2008
  • Intel Core I7, 16.0 GB RAM, HDD 1TB  recomandat Intel Xeon E5, 32 GB RAM, HDD 2TB.