Mathcad

De peste 20 de ani, Mathcad este standardul recunoscut în realizarea, documentarea şi lucrul colaborativ cu calcule inginereşti, metode şi algoritmi de calcul în proiectare.

Spre deosebire de programele de calcul tabelar, unde ecuaţiile sunt exprimate criptic iar conversia între sisteme de unităţi diferite este imposibilă, sau, de limbajele de programare, accesibile îndeosebi programatorilor, Mathcad reprezintă o modalitate mult mai bună de efectuare şi administrare a calculelor inginereşti, acestea fiind uşor de realizat, înţeles, verificat, comunicat şi urmărit logic.

Mathcad capabilităţi şi beneficii

  • Uşor de învăţat şi utilizat, nu necesită abilităţi speciale de PTC Mathcadprogramare
  • Contribuie la creşterea productivităţii, atat la nivel individual cat şi organizaţional, al proceselor, economii de timp şi reducerea erorilor
  • Îmbunătăţeşte procesul de verificare şi validare a calculelor
  • Contribuie la impunerea celor mai bune practici în documentarea de calcule şi reutilizarea conţinutului informaţional legat de acestea
  • Documentarea completă a calculelor susţine politica oricărei companii privind asigurarea conformităţii cu standardele

Biblioteci Mathcad

Biblioteci Mathcad

mai mult ...

Extensii Mathcad

Extensii Mathcad

mai mult ...

Tehnici Mathcad

Tehnici Mathcad

mai mult ...

Mathcad Gateway - accesați Mathcad direct din browserul web

PTC pune la dispoziție Serverul pentru calcule inginerești, cu ajutorul căruia puteți accesa soluția software Mathcad de oriunde, oricând, având siguranța că datele companiei dumneavoastră sunt protejate.

Serverul PTC Mathcad Gateway a fost pus la dispoziția utilizatorilor în data de 19 ianuarie 2016 și îmbină perfect puterea de calculare a soluției PTC Mathcad cu posibilitatea de a accesa calculele dumneavoastră de oriunde, oricând, utilizând diferite dispozitive cum ar fi tabletele, telefoanele mobile, etc. PTC oferă un server performant care permite accesul universal celor care lucrează cu calcule inginerești, protejând în același timp dreptul de proprietate intelectuală, astfel că datele dumneavoastră vor fi în perfectă siguranță. 

Companiile de inginerie care au adoptat cele mai bune practici în utilizarea calculelor standardizate, au nevoie deseori să distribuie calcule certificate colaboratorilor/clienților care au nevoie de o anumită informație, însă fără a dezvălui și expune la risc valoroasa proprietate intelectuală a companiei (IP). Soluția PTC Mathcad Gateway a fost dezvoltată ca o platformă independentă, oferind utilizatorilor posibilitatea de a realiza calcule dar și de a restricționa accesul la metodologiile și algoritmii utilizați de administratorii de conținut. 

PTC Mathcad Gateway oferă o soluție ce permite companiilor să distribuie atât calculele inginerești vitale, de maximă importanță cât și intenția de design, cu cea mai mare încredere ca valoroasă proprietate intelectuală este protejată și utilizată corespunzator.

Funcții cheie ale soluției PTC Mathcad Gateway:

  • Protecție IP - permite utilizatorilor să folosească la maxim puterea calculelor inginerești, fără a permite acces neautorizat sau distribuție necorespunzatoare
  • Acces Universal - ofertă echipelor implicate în proiect posibilitatea de a avea autorizare deplină pentru a rula un scenariu certificat de calculare pe o varietate de dispozitive
  • Certified Calculation Hub - permite echipelor implicate în calculele inginerești să standardizeze calculele aprobate în cadrul organizației sau în afara acesteia.

PTC Mathcad Gateway permite să vă informați colaboratorii dumneavoastră asupra următoarelor scenarii de proiectare, fără a expune informațiile critice, esențiale companiei. Posibilitatea de a accesa acese calcule prin intermediul browserului, vă ajută clienții/colaboratorii dumneavoastră să aleagă cel mai bun produs, conform cu specificațiile trimise de aceștia.