Fondator Dr. Ing. Radu Țîrcomnicu (01.12.1957 - 15.04.2000)

Pasionat al analizei cu element finit, s-a distins prin activitatea sa de pionierat în acest domeniu reușind ca prin soluțiile inovative adoptate de către INAS să impulsioneze dezvoltarea pieței de profil autohtone și totodată să îi satisfacă exigențele.

Spirit vizionar, a pus bazele dezvoltării durabile a INAS și a avut o contribuţie esenţială la construirea unei adevărate culturi de organizaţie bazată pe însăsi capacitatea ei de a se reinventa în permanență pentru a face față provocărilor unei lumi în continuă schimbare.

INAS iși menține poziția de principal furnizor de servicii CAD/CAM/CAE/PLM și totodată de servicii de consultanță și instruire. Compania a devenit între timp un consacrat centru tehnic având un spectru larg de aplicații industriale în domenii precum cel auto și de echipamente grele cât și în cel nuclear și de apărare.

În cadrul industriei din Romania, Compania INAS s-a consacrat ca:

  • Principal centru de consultanță tehnică ce furnizează servicii prompte și de calitate a activităților de proiectare și inginerie cu aplicabilitate în domenii precum cel auto și echipamente grele cât și în cel nuclear și de apărare

  • Centru de înaltă tehnologie, ce furnizează clienților un sistem informatic integrat pentru proiectare, fabricație, verificare și simulare precum și servicii de instruire și suport tehnic pentru cele mai bune soluții din clasa CAD/CAM/CAE/PLM

Compania INAS a fost fondată cu convingerea că lucrând împreună cu clientul ca o echipă, vom pune bazele unui parteneriat de succes de lungă durată cu multiple beneficii de ambele părţi.

1991 - INAS este înfiinţat de către un grup de ingineri de aviaţie, fiind la acea dată, primul institut de cercetare/proiectare cu capital integral privat din ţară, în domeniul ingineriei mecanice.

1992 - prima instalare ANSYS în Romania, INCERTRANS Bucureşti: versiunea ANSYS 4.4A pe un PC 386.

1994 - prima instalare Pro/ENGINEER în România, Uzina Mecanică Cugir: versiunea Pro/ENGINEER 13.0 pe staţii grafice HP.

1995 - institutul devine societate pe acţiuni, înregistrată ca INAS S.A.

1995 - prima participare a INAS la un proiect de cercetare european: Copernicus "Sistem expert pentru proiectare autobuz", în parteneriat cu Skoda Research (Pilsen, Cehia), Ikarus (Budapesta, Ungaria) şi Institut fur Mechantronics (Chemnitz, Germania)

1999 - prima întâlnire a utilizatorilor Pro/ENGINEER şi ANSYS din România, Sinaia.

În prezent, INAS are un număr de 48 de angajaţi, peste 1000 de implementări software, mai mult de 80 de beneficiari ai serviciilor de consultanţă, în România, SUA şi Uniunea Europeană, participări la proiecte cu finanţare europeană în cadrul programelor de cercetare, dezvoltare şi inovare.