Fondator Dr. Ing. Radu Ţîrcomnicu (01.12.1957 - 15.04.2000) 

Pasionat al analizei cu element finit, s-a distins prin activitatea sa de pionierat în acest domeniu reuşind ca prin soluţiile inovative adoptate de către INAS să impulsioneze dezvoltarea pieţei de profil autohtone şi totodată să îi satisfacă exigenţele.

Spirit vizionar, a pus bazele dezvoltării durabile a INAS şi a avut o contribuţie esenţială la construirea unei adevărate culturi de organizaţie bazată pe însăsi capacitatea ei de a se reinventa în permanenţă pentru a face faţă provocărilor unei lumi în continuă schimbare.

INAS işi menţine poziţia de principal furnizor de servicii CAD/CAM/CAE/PLM şi totodată de servicii de consultanţă şi instruire. Compania a devenit între timp un consacrat centru tehnic având un spectru larg de aplicaţii industriale în domenii precum cel auto şi de echipamente grele cât şi în cel nuclear şi de apărare.

În cadrul industriei din Romania, Compania INAS s-a consacrat ca:

  • Principal centru de consultanţă tehnică ce furnizează servicii prompte şi de calitate a serviciilor de proiectare şi inginerie cu aplicabilitate în domenii precum cel auto şi echipamente grele cât şi în cel nuclear şi de apărare
  • Centru de înaltă tehnologie, ce furnizează clienţilor un sistem informatic integrat pentru proiectare, fabricaţie, verificare şi simulare precum şi servicii de instruire şi suport tehnic pentru cele mai bune soluşii din clasa CAD/CAM/CAE/PLM

Compania INAS a fost fondată cu convingerea că lucrând împreună cu clientul ca o echipă, vom pune bazele unui parteneriat de succes de lungă durată cu multiple beneficii de ambele părţi.

1991 - INAS este înfiinţat de către un grup de ingineri de aviaţie, fiind la acea dată, primul institut de cercetare/proiectare cu capital integral privat din ţară, în domeniul ingineriei mecanice.

1992 - prima instalare ANSYS în Romania, INCERTRANS Bucureşti: versiunea ANSYS 4.4A pe un PC 386.

1994 - prima instalare Pro/ENGINEER în România, Uzina Mecanică Cugir: versiunea Pro/ENGINEER 13.0 pe staţii grafice HP.

1995 - institutul devine societate pe acţiuni, înregistrată ca INAS S.A.

1995 - prima participare a INAS la un proiect de cercetare european: Copernicus "Sistem expert pentru proiectare autobuz", în parteneriat cu Skoda Research (Pilsen, Cehia), Ikarus (Budapesta, Ungaria) şi Institut fur Mechantronics (Chemnitz, Germania)

1999 - prima întâlnire a utilizatorilor Pro/ENGINEER şi ANSYS din România, Sinaia.

În prezent, INAS are un număr de 48 de angajaţi, peste 1000 de implementări software, mai mult de 80 de beneficiari ai serviciilor de consultanţă, în România, SUA şi Uniunea Europeană, participări la proiecte cu finanţare europeană în cadrul programelor de cercetare, dezvoltare şi inovare.