Solutii Software INAS

Creo Piping and Cabling Extension

PTC vine în ajutorul proiectanților de conducte sau sisteme electrice cu o soluție dedicată pentru crearea automată a traseelor 3D de cabluri, țevi și conducte pornind de la diagrame și scheme 2D, conform normelor standard (P&ID).

Elimină necesitatea trasării manuale a traseelor de țevi, conducte sau cabluri, soluția fiind perfect interoperabilă cu aplicația Creo Schematics, aplicație utilizată pentru crearea de diagrame 2D, pentru documentarea sistemelor electrice și mecanice, pentru stabilirea regulilor și normelor de proiectare.

Astfel, costurile asociate prototipurilor fizice sunt eliminate, proiectantul având acum la dispoziție instrumentele necesare alegerii traseului optim cu ajutorul schemelor 2D, de unde poate extrage informațiile necesare. Cu ajutorul soluției, utilizatorul poate verifica dacă sistemele de conducte, țevi sau cabluri interferează cu alte componente ale ansamblului. Aplicația include și capabilități de autorutare, analiză și optimizarea traseelor, interferențe, etc.

Soluția este un mediu complet pentru proiectarea instalațiilor industriale, tubulatură, conducte flexibile, de ventilație, etc, automatizând proiectarea sistemelor rutate (auto-rutare), punând totodată la dispoziția utilizatorului o documentație completă a procesului de producție.

Integrează procesul de proiectare al rețelelor electrice și al rețelelor de conducte ca parte a procesului de proiectare detaliată, simplificând și accelerând toate aspectele legate de dezvoltarea produsului.

Utilizând specificațiile proprii fiecărei companii sau cele solicitate de clienți, soluția ajută la reducerea erorilor și la îmbunătățirea eficienței în cazul proiectării sistemelor ce conțin cabluri sau harnașamente, sisteme hidraulice sau pneumatice, sisteme de conducte de înaltă și joasă presiune.

Beneficii:

  • Include capabilități complete de rutare, inclusiv rutare automată a cablurilor de tip panglică, proiectarea acestora realizându-se în baza specificațiilor impuse, îmbunătățind viteza de proiectare și respectând regulile de proiectare impuse schemelor logice
  • Include o bibliotecă personalizabilă de accesorii și conectori standard care îmbunătățesc viteza de proiectare
  • Elimină nevoia de fi realizate prototipuri fizice, oferind posibilitatea de a verifica în avans tehnologia de fabricație dar și posibilele interferențe în cadrul ansamblului
  • Are capabilități asociative de producție a sistemelor de cabluri și conducte, ce includ obținerea automată a deșfășuratei modelelor
  • Pune la dispoziția utilizatorului o documentație corectă a desenelor ce conțin tabele cu unghiuri, lungimi asociative ale elementelor, liste de materiale, toate acestea reducând costurile de fabricație.

Pentru detalii şi informaţii suplimentare contactaţi office@inas.ro sau completaţi formularul de cerere ofertă.