Solutii Software INAS

Creo Piping and Cabling Extension

PTC vine în ajutorul proiectanților de conducte sau sisteme electrice cu o soluție dedicată pentru crearea automată a traseelor 3D de cabluri, țevi și conducte pornind de la diagrame și scheme 2D, conform normelor standard (P&ID).

Elimină necesitatea trasării manuale a traseelor de țevi, conducte sau cabluri, soluția fiind perfect interoperabilă cu aplicația Creo Schematics, aplicație utilizată pentru crearea de diagrame 2D, pentru documentarea sistemelor electrice și mecanice, pentru stabilirea regulilor și normelor de proiectare.

Astfel, costurile asociate prototipurilor fizice sunt eliminate, proiectantul având acum la dispoziție instrumentele necesare alegerii traseului optim cu ajutorul schemelor 2D, de unde poate extrage informațiile necesare. Cu ajutorul soluției, utilizatorul poate verifica dacă sistemele de conducte, țevi sau cabluri interferează cu alte componente ale ansamblului. Aplicația include și capabilități de autorutare, analiză și optimizarea traseelor, interferențe, etc.

Soluția este un mediu complet pentru proiectarea instalațiilor industriale, tubulatură, conducte flexibile, de ventilație, etc, automatizând proiectarea sistemelor rutate (auto-rutare), punând totodată la dispoziția utilizatorului o documentație completă a procesului de producție.

Integrează procesul de proiectare al rețelelor electrice și al rețelelor de conducte ca parte a procesului de proiectare detaliată, simplificând și accelerând toate aspectele legate de dezvoltarea produsului.

Utilizând specificațiile proprii fiecărei companii sau cele solicitate de clienți, soluția ajută la reducerea erorilor și la îmbunătățirea eficienței în cazul proiectării sistemelor ce conțin cabluri sau harnașamente, sisteme hidraulice sau pneumatice, sisteme de conducte de înaltă și joasă presiune.

Beneficii:

  • Include capabilități complete de rutare, inclusiv rutare automată a cablurilor de tip panglică, proiectarea acestora realizându-se în baza specificațiilor impuse, îmbunătățind viteza de proiectare și respectând regulile de proiectare impuse schemelor logice

  • Include o bibliotecă personalizabilă de accesorii și conectori standard care îmbunătățesc viteza de proiectare

  • Elimină nevoia de fi realizate prototipuri fizice, oferind posibilitatea de a verifica în avans tehnologia de fabricație dar și posibilele interferențe în cadrul ansamblului

  • Are capabilități asociative de producție a sistemelor de cabluri și conducte, ce includ obținerea automată a deșfășuratei modelelor

  • Pune la dispoziția utilizatorului o documentație corectă a desenelor ce conțin tabele cu unghiuri, lungimi asociative ale elementelor, liste de materiale, toate acestea reducând costurile de fabricație.

M4 ISO Isometrics

M4 ISO Isometrics, dezvoltat de către CAD Schroer, împreună cu soluția PTC, Creo Piping, este soluția perfectă pentru efectuarea automată a desenelor Izometrice ale modelelor de conducte din Creo Piping. M4 ISO Isometrics a fost conceput pentru a satisface o gamă largă de cerințe, putând fi utilizat atât pentru aplicații de procesare cât și pentru aplicații de lucru cu conducte mecanice.
 
M4 ISO Isometrics generează automat desene izometrice ale conductelor din modelele Creo cu o simplă apăsare de buton. Desenele izometrice sunt livrate ca desene Creo, gata pentru utilizare. M4 ISO Isometrics se integrează ușor cu Creo și Windchill® și este  configurabil pentru a satisface cerințele specifice ale clienților.

Beneficiile utilizării M4 ISO Isometrics:

  • Generează desene izometrice ale conductelor în câteva secunde, față de varianta manuală care poate dura ore

  • Desenele sunt dimensionate și adnotate pe deplin, nu este necesară nicio ajustare manuala

  • Poate economisi săptămâni întregi de lucru cât și cheltuieli asociate unui astfel de proiect 

  • Elimină eroarea umană la etapa detaliată

Pentru detalii şi informaţii suplimentare contactaţi office@inas.ro sau completaţi formularul de cerere ofertă.