Solutii Software INAS

Extensiile HSM & HSM PLUS

Modulele de frezare HSM simplifică și îmbunătățesc programarea pe 5 axe, facilitând crearea simultană de trasee de scule in 5 axe și 3+2 axe fără coliziuni. Acestea pot fi utilizate atât pentru piesele de matrițare, cât și pentru cele de producție. Extensiile completează traseele deja existente in CREO și funcționează pe geometria solidă completă B-Rep, precum și pe obiecte fațetate și suprafețele poligonale importate.

Algoritmul generarii traseelor este unul foarte complex. Acesta verifică automat zona maximă a adaosului de prelucrat și selectează cea mai mare zonă care urmează să fie prelucrată de-a lungul axei Z. De asemenea, selectează direcția sculei  in functie de cat de usor poate fi accesata respective zona. După aceea, prelucrează zona, apoi repetă până când este îndeplinită condiția de oprire stabilită de utilizator.

Mai jos principale caracteristici din HSM și HSM Plus:

Eboșare automată pe 3+2 axe

HSM  detecteaza direcțiile de prelucrare cu orientări minime. Extensia include verificarea automată a coliziunii cu materialul în curs de prelucrare, precum și cu piesa în sine. Acest lucru funcționează chiar și în cazul pieselor complexe care au zone de undercut. Toate informatiile care mai trebuiesc introduse sunt definiția sculei și definiția stocului/piesei ca suprafețe de intrare.

Degrosare în 5 axe

HSM PLUS include degroșare de mare viteză pentru prelucrarea continuă pe 5 axe a buzunarelor cu suprafețele inferioare curbate. Acest nivel ridicat de automatizare reflectă prelucrarea pe 3+2 axe, în sensul că funcționează cu intrări minime și efectuează verificarea coliziunilor.

Conversia traseului de finisare din 3 axe în traseu de  5 axe

Cu HSM PLUS nu mai este nevoie de conversia manuală a traseelor din 3 axe în trasee de 5 axe, putem lasa sistemul  să se ocupe de acest lucru utilizatorul trebuie doar sa faca o selectie in meniu “Convert To 5 Axis” . Principalul motiv pentru care dorim sa utilizam 5 axe este  pentru a folosi scule mai scurte, rezultând un traseu complet verificat în caz de coliziune și pentru a evita vibratiile și devierile care tind să apară atunci cand utilizam scule mai lungi.

Opțiuni de finisare HSM și de finisare a restului de material

Traseele de scule HSM Finish și Rest Finish – cu ajutorul acestora se pot finisa cu precizie piesele complexe, păstrând în același timp o calitate ridicată a suprafeței. Această funcție este concepută pentru finisarea de mare viteză cu tăieri netede și treceri de legătură.

Această capabilitate vine cu o multitudine de opțiuni de finisare, inclusiv:

  • Tăieri paralele  (Parallel cuts)
  • Frezarea fetelor plane (Flatland machining)
  • Z constant pentru zone cu inclinatie abrupta (Constant Z for steep areas)
  • Smartcuts, care este o combinație  constant Z si constant Cusp
  • Multi Pencil pentru finisarea restului de material de la colțuri

 

Trasee de scule cu debavurare automată

Opțiunile de debavurare din HSM s-au inmultit, in loc să se definească manual trasele pentru traiectoriea sculelor, acum marginile sunt detectate automat, împreună cu înclinarea automată, conectarea automata a trecerilor dar și verificarea coliziunilor.  Această detecție automată reduce semnificativ   timpul de configurare, automatizarea proceselor care înainte erau manuale economisește timp în producție și reduce timpul alocat pentntru instruirea angajaților.

Pentru a utiliza detectarea automată a marginilor, este necesar modelul de referință. După ce acesta este setat, putem defini marginile pe care dorim să le debavuram, marginile care nu trebuiesc debavurate precum si lungimea minimă a muchiilor care trebuiesc detectate in vederea debavurarii.

Pentru detalii şi informaţii suplimentare contactaţi office@inas.ro sau completaţi formularul de cerere ofertă.