Cercetare & Dezvoltare

Proiecte de cercetare dezvoltare cu finanțare guvernamentală prin Planul National de Cercetare Dezvoltare la care INAS a participat

PNCDI II  Planul Național de Cercetare-Dezvoltare și Inovare pentru perioada 2007 - 2013

 • HIPEAS - Ridicarea performanțelor panourilor ușoare cu o nouă proiectare optimizată pentru structuri aeronautica avansate.

Program Parteneriate în domeniile prioritare - Spațiu și securitate

Cod proiect: HIPEAS PN-II-PT-PCCA-2011-3.2-0068

Contract 206 din 2012, Autoritatea Contractanta: Unitatea Executiva pentru Finanțarea Învățământului Superior, a Cercetării, Dezvoltării și Inovării (UEFISCDI)

Coordonator: UPB-CCMA

Parteneri: STRAERO SA, Universitatea Politehnica Timișoara, INAS SA, Smart Mechanics SRL

Proiectul HIPEAS a avut scopul de a proiecta panouri sandwich pentru aeronave, fabricate din metale si materiale compozite, cu forme plate si curbe cu performante înalte.

Link: Panouri compozite aviație

 • TURIST - Turbina cu gaze utilizând combustia în situ

Program Parteneriate PCCA 2013. Cod proiect: PN-II-PT-PCCA-2013-4-1187.

Contract: 286 din 01/07/2014. Autoritatea Contractanta: Unitatea Executiva pentru Finanțarea Învățământului Superior, a Cercetării, Dezvoltării și Inovării (UEFISCDI)

Durata proiect: 39 luni (01.07.2014 - 30.09.2017)

Coordonator I.N.C.D. Turbomotoare COMOTI

Parteneri – UPB, INAS Craiova, Acad. Forțelor Aeriene H. Coandă, SIVECO

Link-uri 

Proiect TURIST

ȘTIINȚĂ & TEHNICĂ

 • DEMIAD - Demonstrarea eficientei unei metode inovative de dezvoltare / optimizare aero – hidro – gazo – dinamică.

Competiție: 2012

Contract nr 131CI din 2012.

Furnizor de servicii: Institutul Național de Cercetare și Dezvoltare TURBOMOTOARE COMOTI - Beneficiar: SC INAS SA Craiova București

Realizări: Procedură de utilizare a metodelor CFD (Calculul Dinamicii Fluidului) cu aplicare în inginerie, pentru asigurarea calității totale a simulărilor CFD ținând seama de minimizarea resurselor de calcul necesare.

Rezultatele proiectului s-au materializat și prin depunerea a două proiecte la Programul Parteneriate, “Software pentru Modelarea Fenomenului de Givraj” și “Avion ușor de antrenament avansat cu capabilități multifuncționale”

 • MATPRO - Platformă tehnologică pentru concepția și fabricarea matrițelor modulate pe mașini unelte de mare productivitate contract nr. 149 din 2008. Autoritatea Contractanta: Unitatea Executiva pentru Finanțarea Învățământului Superior, a Cercetării, Dezvoltării și Inovării (UEFISCDI)

 • EVAPRED - Evaluarea predictivă a comportării structurii unei aeronave pentru securitatea echipajului și a pasagerilor contract nr. 82073 din 2008. Autoritatea Contractanta: Unitatea Executiva pentru Finanțarea Învățământului Superior, a Cercetării, Dezvoltării și Inovării (UEFISCDI)

 • INPROV - Instrumente și tehnici de proiectare și analiza structurilor aeronautice într-un mediu vizual 3D contract contract nr. 82074 din 2008. Autoritatea Contractanta: Unitatea Executiva pentru Finanțarea Învățământului Superior, a Cercetării, Dezvoltării și Inovării (UEFISCDI)

 • FSI - Platformă software pentru analiza interacțiunii fluid structură contract nr. 82079 din 2008. Autoritatea Contractanta: Unitatea Executiva pentru Finanțarea Învățământului Superior, a Cercetării, Dezvoltării și Inovării (UEFISCDI)

 • IT - FPS - Sistem informatic de instruire interactivă în domeniul sistemelor de acționare hidraulice și pneumatice contract nr. 12104 din 2008. Autoritatea Contractanta: Unitatea Executiva pentru Finanțarea Învățământului Superior, a Cercetării, Dezvoltării și Inovării (UEFISCDI)

 • AMTA - Pre concept avion multifuncțional pentru antrenament avansat contract nr. 82078 din 2008. Autoritatea Contractanta: Unitatea Executiva pentru Finanțarea Învățământului Superior, a Cercetării, Dezvoltării și Inovării (UEFISCDI)

 • Tehnici avansate de analiză structurală prin modele parametrizate pentru fuselajul unei aeronave - PNCDI program Aerospațial contract nr. 148 din 2004. Autoritatea Contractanta: Unitatea Executiva pentru Finanțarea Învățământului Superior, a Cercetării, Dezvoltării și Inovării (UEFISCDI)

PNCDI I Planul Național de Cercetare-Dezvoltare și Inovare pentru perioada 1999 - 2006

 • Prototip virtual IAR 99 - Studiu dinamic - PNCD I Relansin în 2002. Autoritatea Contractanta: Unitatea Executiva pentru Finanțarea Învățământului Superior, a Cercetării, Dezvoltării și Inovării (UEFISCDI)
 • Prototip virtual vehicul 4x4 - program PNCD I Relansin în 1999. Autoritatea Contractanta: Unitatea Executiva pentru Finanțarea Învățământului Superior, a Cercetării, Dezvoltării și Inovării (UEFISCDI)

Comisia Europeană                        Ministerul Cercetării, Inovării și Digitalizării