INAS Blog

Top 7 motive pentru a folosi PTC CREO în proiectare

PTC CREO

PTC CREO este softul CAD de referință în industrie. Este soluția software care de peste 30 de ani este mereu în avangarda altor aplicații CAD. Folosind CREO, au fost realizate prototipuri digitale de o înaltă calitate, indiferent de complexitatea acestora.

Cum reușesc instrumentele profesionale ale CREO să facă posibilă economisirea de timp și bani? Fiind dezvoltate în strânsă colaborare cu marile companii, clienți PTC, sunt construite pentru a răspunde celor mai stricte și variate cerințe ale persoanelor implicate în proiectare și construcție, pentru a îndeplini sarcinile impuse pe tot parcursul ciclului de dezvoltarea al produsului.

Iată câteva dintre capabilitățile pe care le veți vedea într-un pachet complet, profesional CAD - și de ce echipele de succes de design și de inginerie nu vor lucra fără ele:

1. Parametric modeling

Modelarea parametrică a fost standardul în 3D CAD de la sfârșitul anilor 1980. Este o abordare a creării de piese și ansambluri digitale care păstrează intenția de proiectare, relațiile dintre formele create și constrângeri.

Un beneficiu major (unul dintre multe) este că modificările ce apar inevitabil pe parcursul oricărui proiect nu mai sunt o piedică în calea realizării proiectului dumneavoastră. Modificările de la o piesa vor fi reflectate automat în piesele conexe. De exemplu, dacă lungimea unui șurub crește, gaura care se potrivește crește de asemenea, proporțional. Acest lucru este important mai ales atunci când lucrați cu modele complexe sau aveți nevoie de mai multe iterații de proiectare.

Oricine a trecut printr-un ciclu sau două de dezvoltare a unui produs vă poate confirma că modificările și revizuirile sunt inevitabile. Cheia succesului este adaptarea rapidă asigurată de parametrizarea softului.

Continuator al softului Proengineer/Wildfire, parametrizat încă de la lansare, actualul CREO, aduce mereu îmbunătățiri și pe acest sector al parametrizării.

2. Modelarea “Free Style”

Structura și disciplina modelării parametrice oferă un avantaj clar. Dar, uneori, aveți nevoie de flexibilitate - de exemplu, dacă va gândiți la un design elegant, curbe industriale sau la o geometrie cu forme imprevizibile, biometrice sau la identificarea celei mai bune structuri pentru a furniza o suprafață netedă, curgătoare, aceste sarcini pot fi copleșitoare fără o flexibilitate a softului.

Aveți prin urmare nevoie de un instrument CAD cu posibilități de modelare flexibila, "Free Style": Acest lucru vă oferă flexibilitatea de a lucra cu suprafețe libere, ca și cum ați modela argila de exemplu - pornind de la o "formă primitiva" pe care o puteți modela utilizând funcțiile de tragere/împingere, pentru a ajunge la forma dorită. În același timp, se asigură că aceste forme estetice deosebite, pot fi și prelucrate.

Acest lucru este util mai ales atunci când este nevoie să veniți rapid cu mai multe concepte și iterații ale modelelor cu curgere liberă, menținând în același timp disciplina de modelare parametrică.

3. Simulation

Cu cât veți găsi mai repede o problemă a unui  produs, cu atât mai bine. Să ne amintim că o problemă nedescoperită poate fi catastrofală, dar și că pentru prototipurile fizice trebuiesc alocate fonduri suplimentare, iar termenul de livrare al produsului poate fi depășit dacă nu aveți posibilitatea să testați virtual prototipul dumneavoastră.

Pentru a vă asigura că un produs rezistă în condiții reale într-o cronologie pe care o puteți permite, alegeți o soluție CAD care oferă o capacitate de simulare complet integrată. În acest fel, puteți detecta defectele de proiectare sau puteți testa modele alternative, detectând rapid erorile de proiectare și făcând modificări înainte ca piesa să plece din spațiul virtual de lucru și să ajungă în producție.

CREO permite acestă tehnică concurentă, cunoscută și sub denumirea de inginerie simultană cu ajutorul căreia, noi inginerii, putem să creăm modele fiabile și optimizate, înainte ca fazele de analiză formală sau de prototipare să înceapă.

4. Modelare Scheleton / Top Down

Puține echipe își pot permite să aștepte ca un singur inginer să proiecteze toate părțile modelelor mari sau complexe. Dar atunci când un colectiv de ingineri lucrează simultan pe propriile lor piese, riscă să-și anuleze activitatea unul altuia. Și pentru că lucrurile pot fi chiar mai complicate de atât, este inevitabil ca anumite cerințe să nu se schimbe după ce ați început să lucrați.

Cum reușesc producătorii de top să depășească aceste probleme? Ei folosesc metode de modelare “Top Down” pentru a crea o definiție centrală la nivel înalt a întregului produs. Apoi, inginerii și designerii pot proiecta în siguranță în zona de care sunt responsabili.

5. Design for downstream

Companiile cu o direcție de mers bine gândită, proiectează pentru întreg ciclul de viață al produsului; pentru că nu este productiv ca fiecare echipă din aval să recreeze un model cu propriile instrumente, modelul pe care echipa dumneavoastră îl creează astăzi, ar trebui să fie cel pe care-l folosiți mâine.

Soluțiile CAD CREO vă ajută să definiți și să vizualizați procesul de fabricație, astfel încât să puteți specifica operațiunile din aval, de exemplu prelucrarea pieselor finite. Atunci când apar cerințe de modificare a designului, această integrare și conectivitatea strânsă între CAD și CAM ajută echipa dumneavoastră să economisească timpul necesar aducerii la zi a modificărilor. În plus reduce și riscul de eroare.

Un sistem CAD excelent va cuprinde de asemenea tehnologii emergente, cum ar fi internetul obiectelor (IoT). Cu integrarea IoT în software-ul de proiectare, nu numai că se creează produse conectate inteligent pentru clienții dumneavoastră, dar puteți, de asemenea să începeți să colectați și să raportați aceste date valoroase, care pot genera beneficii deosebite.

Acest lucru vă permite să îmbunătățiți rapid și să promovați pe piață versiunile de generație următoare a produsului.

6. Multi-CAD capability

Lucrând cu furnizori diferiți, echipa dumneavoastră poate aduce modele 3D din alte programe CAD. Folosind un format neutru CAD, cum ar fi IGS sau STEP este o soluție, însă aceasta vine cu dezavantaje. Pe lângă pierderea timpului cu repararea suprafețelor, veți pierde date valoroase în acest proces greoi și lent.

O soluție CAD cu capacitate multi-CAD este răspunsul potrivit pentru echipa dumneavoastră. Suportul CREO multi-CAD vă permite să importați piese de la alți furnizori și să le folosiți ca și cum ar fi native. Uimitor? Sigur că da!

7. Creo este un soft scalabil

Fiți încrezător în abilitatea dumneavoastră de a vă adapta, utilizând soluția software scalabilă,  PTC CREO.

PTC CREO oferă strategii de proiectare deosebit de avantajoase: cu o gamă largă de instrumente și de capabilități variind de la simulare, prelucrare CNC pe computer și gestionarea datelor asociate produselor, veți reuși oricând să îndepliniți sarcinile propuse și să puneți în practică ideile, indiferent de complexitatea acestora.

Descărcați acest manual, pentru a afla cum vă ajută CREO să realizați cele mai bune produse în mod fiabil, care să se încadreze în bugetul alocat și în timpul dorit.

Înapoi