INAS Blog

Top 5 capabilități în Ansys Mechanical 2020 R2

Ultima versiune, Ansys 2020 R2, continuă tradiția de a îmbunătăți constant soluțiile de simulare, ca răspuns la solicitările dumneavoastră. În Ansys Mechanical, au fost realizate îmbunătățiri semnificative în ceea ce privește soluționarea analizelor structurale neliniare avansate, cu accent pe domeniul auto, electronice fiabile și fluxuri de lucru îmbunătățite în general. Aici evidențiem primele 5 funcții noi care vă pot ajuta să rezolvați mai ușor și mai rapid orice provocare tehnică.

1. Tehnica de detectare a contactului

Simularea ansamblurilor poate fi dificilă. Zonele de prindere, interferențele și variația încărcărilor fac ca piesele componente să intre în contact în diferite moduri. În Ansys Mechanical a fost îmbunătățit solverul astfel încât convergența se obține mai ușor și mai rapid. Astfel problemele de contact nu mai sunt atât de dificil de rezolvat.

2. Fiabilitatea și modelarea electronică

Odată cu creșterea electrificării și digitalizării fiecărei părți a societății noastre, fiabilitatea electronică este esențială. Pentru a sprijini acest domeniu, am făcut posibilă deschiderea mai multor tipuri de fișiere CAD electronice direct în Ansys Mechanical și de asemenea putem controla detaliat componentele modelului. Simplificând reprezentarea componentelor complicate care nu sunt importante pentru analiza dumneavoastră, puteți reduce timpul de realizare a acesteia, soluționarea fiind mai rapidă.

Acum pre-procesarea electronică este mai ușor de făcut deoarece a fost încorporat fluxul de lucru al armăturilor de la Ansys Sherlock în Ansys Mechanical. Acest lucru permite modelarea la toate nivelurile în mod eficient și precis, inclusiv straturi de metal, substraturi și plăci de circuite integrate (PCB). Sherlock oferă acum modele electronice mai precise, putând fi realizate modele discretizate care constau aproape în totalitate din elemente de formă cubică.

3. Smooth Particle Hydrodynamics (SPH) integrat în interfața lui Ansys Mechanical

Odată cu achiziția LSTC, au fost introduse capabilități specifice solver-ului LS-DYNA cum ar fi simularea impacturilor de mare viteză sau explozii în Ansys Mechanical. De exemplu integrarea recentă a Smooth Particle Hydrodynamics (SPH) care vă permite să controlați elasticitatea și alte proprietăți ale particulelor aflate în coliziune, este acum disponibilă cu LS-DYNA și Mechanical. Acest lucru va face analiza efectelor de coliziune mai ușoară și mai rapidă și va permite efectuarea unor simulări avansate de tip interacțiune fluid-structură.

4. Saltul ciclic pentru reducerea timpului de soluționare a analizelor de oboseală termo-mecanică

Analiza de oboseală este importantă într-o varietate de industrii, cum ar fi industria auto, aerospațială, energie nucleară, chimică, electronică și altele, în care acest tip de analiză a componentelor este o parte esențială a procedurii de proiectare.

Efectuarea unei evaluări a duratei de viață pentru fiecare ciclu de încărcare a unei mașini sau componente este mare consumatoare de timp, chiar și atunci când se utilizează simularea. Noua capabilitate de salt de ciclu din Mechanical reduce timpul de soluționare a analizelor de oboseală termo-mecanică în care se acumulează deformarea plastică în timpul ciclurilor de încărcare repetate. Într-un scenariu de salt de cicluri, rezultatele din ciclurile anterioare sunt utilizate pentru a actualiza starea de oboseală a materialului după un număr mai mare de cicluri. Această metodă reduce considerabil timpul de rezolvare.

5. Îmbunătățirea modelelor de plasticitate

Înțelegerea proprietăților materialului este esențială pentru inginerii care doresc să diminueze oboseala termo-mecanică la turbinele de gaz, motoare și electronice, doar pentru a da câteva exemple. Pentru a adapta mai bine datele din testele empirice la modelele de materiale, a fost adăugată o nouă capabilitate de definire a parametrilor pentru a îmbunătăți modelele de plasticitate utilizate în aceste aplicații. De asemenea, s-a adăugat tehnologia inteligenței artificiale (AI) la simulările care folosesc modelul de material Chaboche, aceasta accelerând simulările.

Înapoi