INAS Blog

Noutăți în Moldex3D 2021

Moldex3D este lider mondial în furnizarea de soluții de simulare a procedeelor de injecție a materialelor plastice. Avȃnd o experiență de peste 30 ani în domeniu, Moldex3D și-a construit succesul pas cu pas, demonstrȃnd și convingȃnd capacitățile de simulare pentru o largă varietate de aplicații industriale, domenii inginerești și medii de cercetare.

Generalități și beneficii

Vorbind despre procesele și tehnicile utilizate în injecția materialelor plastice, Moldex3D captează mediul real 3D, analizează procesele în mediul virtual 3D și redă informații concludente și edificatoare, de asemenea, în format 3D.

Rezultatele obținute prin simulare sunt mapate automat atât pe modelele CAD 3D ale pieselor injectate, însă pot fi de asemenea mapate pe modele cu elemente finite și transmise catre sistemele de analiza FEA, pentru analize și încercări fizico-mecanice realizate în mediul virtual, în condiții similare cu cele din exploatarea reală a piesei injectate.

Totodată, rezultatele simulării de injecție pot fi transmise direct către mașina de injecție, prin intermediul unor interfețe dedicate computer-mașină introduse în Moldex3D, și care copiază și interpretează funcțiile de pe panoul de comandă al mașinii de injecție respective.

Utilizând Moldex3D puteți prevedea majoritatea problemelor obișnuite de producție, cum ar fi: umplere incompletă, tendințe de ezitare sau jetting, curgere neuniformă și dezechilibrată, incluziuni de aer, linii de sudură, zone calde izolate, tendințe de deformare și contracție termică, ș.a.m.d. Din astfel de considerente, utilizarea Moldex3D conduce la îmbunătățirea calității, structurii și aspectului piesei.

În plus, prin intermediul simulărilor cu Moldex3D, se reduc numărul de teste fizice și prototipuri, scurtându-se durata de pregătire, iar lansarea pe piață a produsului nou se face mult mai rapid. Totodată, prin studii și simulări succesive, puteți identifica modalități de scurtare a duratei ciclului de producție și diminuarea costurilor de fabricație, crescând astfel atât randamentul producției, veniturile și rentabilitatea investițiilor, dar și durata de viață a matrițelor și mașinilor de injecție utilizate.

Moldex3D 2021

Moldex3D 2021 este mai mult decât un simplu software de simulare. Odată cu această versiune, s-au introdus noi tehnici specifice pentru a facilita producția inteligentă, care este fundamentală în cadrul Industriei 4.0.

Previziune precisă

Specific Industriei 4.0, atât acuratețea, cât și viteza sunt elementele cheie ale succesului în domeniul ingineriei materialelor plastice. Moldex3D continuă să îmbunătățească și să construiască facilități de analiză puternice și eficiente, ajutând companiile să reducă costurile și să se adapteze la piața aflată într-o rapidă schimbare.

 

Predicția cu exactitate a contracției și a deformării

Noua versiune Moldex3D se bazează pe proprietățile de material, precum și pe caracteristicile stării de tensiuni dezvoltată în stare plastică în etapa de packing, pentru a avea o mai mare acuratețe în predicțiile contracției și deformării.

 

Proprietățile mecanice ale materialelor armate cu fibre

Pentru materialele cu adaos de fibre, cunoașterea distribuției proprietăților mecanice după injecție reprezintă un aspect important în precizia de calcul a deformării pieselor. Astfel că, în Moldex3D 2021 s-a pus un accent deosebit pe îmbunătățirea solverului de calcul al acestor proprietăți.

 

Analiza flambajului

Aceasta este o facilitate nou introdusă în Moldex3D 2021, fiind luată în considerare pentru determinarea formei și mărimii deformării, în special în cazul deformațiilor mari.

Facilități CAD

Instrumentele de modelare și editare CAD integrate în Moldex3D 2021 sunt acum mult îmbunătățite, fiind utilizate în principal pentru a genera un model geometric de o acuratețe mai ridicată, respectiv, pentru construcția rețelei de injecție sau a traseelor canalelor de răcire.

Template-uri automatizate pentru modelarea duzei, alimentării, rețea și sistem de răcire

Acestea includ caracteristici geometrice și facilități de editare mai avansate, pentru a crește acuratețea și precizia în modelarea și funcționalitatea acestor elemente.

Afișare mai ușoară și mai inteligentă a rapoartelor în Moldex3D Studio 2021

Utilizatorii pot personaliza formatul raportului în Studio 2021 și își pot alege elementele de afișat. Producerea de rapoarte este acum mai simplă și mai inteligentă. Eficiența de lucru este, de asemenea, îmbunătățită, prin faptul ca dimensiunea imaginilor este redusă cu 80%, iar durata de realizare a raportului este de 3 ori mai mică.

Integrare inteligentă

Integrarea diferitelor date este întotdeauna o bătaie de cap. Moldex3D 2021 oferă facilități inteligente de integrare, care pot citi diferite fișiere grafice și simplifică astfel procesul de conversie. Spre exemplu, se pot integra foarte ușor testele de matriță efectuate în secție cu baza de date DFM (Design for Manufacturing) alocată pe designul piesei proiectate și simulate cu Moldex3D 2021, asigurând astfel fluiditatea schimbului de informații între proiectare și fabricație.

iSLM 2021

iSLM este o platformă inteligentă și interactivă de gestionare a datelor și proiectelor Moldex3D, fiind concepută în sprijinul societăților de inginerie în fabricația pieselor din material plastic. Astfel, elementele de gestionare pot fi: caracteristicile geometrice ale pieselor, dimensiunile și tipul alimentării, designul sistemului de răcire, parametri și datele de testare ale matriței, rezultatele simulării CAE, etc. Practic, în platforma iSLM se pot centraliza toate datele importante relaționate atât cu proiectarea și producția unei piese injectate, dar și cu eventualele revizii și recondiționări ale piesei și matriței, alocate pe parcursul întregului ciclu de viață sau pe perioada de dezvoltare a produsului respectiv.

Cu iSLM 2021 – noua platformă de management al proiectelor – acum se pot vizualiza rezultatele simulării și animațiile pe diferite dispozitive, cum ar fi telefoane mobile, tablete și laptopuri. Astfel de informații se pot accesa oricând și de oriunde.

O platformă CAD mai ușor de utilizat

Moldex3D SYNC 2021 reprezintă un plug-in al lui Moldex3D pentru diferite platforme CAD: NX, Creo și SOLIDWORKS. Utilizatorii pot rula acum Moldex3D 2021 pe o interfață CAD cunoscută și pot scurta foarte mult curba de învățare, evitându-se în același timp erorile generate în urma exportului și transferului de date geometrice.

Accent pus pe meshul de tip BLM

În Moldex3D SYNC 2021, utilizatorii pot genera mult mai rapid un mesh de înaltă precizie, având în același timp acces și la funcții de reparare automată a geometriei.

În acest sens, Moldex3D SYNC 2021 este echipat cu un sistem mai puternic de inspecție și reparație a defectelor de mesh, prin care se economisește timp prețios la recalcularea și generarea mesh-ului.

Analiza automată a proiectării

Cu valorile parametrilor corect configurate, Moldex3D SYNC poate rula automat analiza de simulare și poate enumera toate rezultatele pentru comparare, ceea ce reduce efortul utilizatorului și timpul alocat.

Calcul mai rapid - utilizare remote sub Linux

Utilizatorii pot rula eficient simularea pe un cluster Linux HPC de la distanță, pe cloud privat sau public, făcând posibilă analizarea și calcularea a milioane de elemente în câteva minute.

Prognoza avansată pentru procese și materiale compozite

Facilitățile avansate de simulare a proceselor de injecție, inclusiv procesul de injecție cu compresiune, respectiv, procesul de injecție cu spumare, sunt actualizate la un nivel superior.

Moldex3D suportă, de asemenea, procese RTM (Resin Transfer Molding), analize de vulcanizare cauciuc și turnarea compozitelor termoplastice cu fibre lungi.

Simulări de optimizare a proceselor de encapsulare

Piața semiconductorilor evoluează cu o viteză fără precedent. Industria solicită mai multă tehnologie CAE de ultimă oră pentru a-și crește eficiența producției în acest domeniu.

Cu o platformă de operare ușor de utilizat, mesh de înaltă calitate și funcții avansate, Moldex3D IC Packaging este, fără îndoială, răspunsul la revoluția proceselor de encapsulare.

Înapoi