INAS Blog

Modelare directă și simulare instantanee cu ANSYS Discovery Live

ANSYS Discovery Live

ANSYS Discovery Live oferă posibilitatea de a realiza simulări în mod instantaneu, cu acces la instrumente de modelare directă a geometriei, permițând astfel explorarea interactivă a designului și inovarea rapidă a oricărui produs. Este o experiență unică și interactivă în care geometria precum și proprietățile de material pot fi modificate cu ușurință, rezultatul 3D fiind instantaneu.

ANSYS Discovery Live

.

ANSYS Discovery Live se încadrează în familia de produse destinate inginerilor ce utilizează instrumente de design 3D și este complementară cu ANSYS SpaceClaim și ANSYS AIM.

ANSYS Discovery Live - Analiză CFD – Distribuția vitezei pe direcția Z

Analiză CFD – Distribuția vitezei pe direcția Z

Dacă ne raportăm la maniera clasică de analiză inginerească a produselor proiectate, maniera ce presupune de obicei exportul modelului virtual din mediul software CAD și importul acestuia într-un mediu CAE, unde, după o serie de operații de preprocesare, sunt simulate diverse solicitări (mecanice, termice, curgerea fluidelor), putem spune că abordarea lui Discovery Live este una revoluționară.

ANSYS Discovery Live - Analiză termică - Distribuția temperaturii pe PCB și componente

Analiză termică -  Distribuția temperaturii pe PCB și componente

Integrarea facilităților de analiză/simulare direct în mediul CAD, cuplate strâns cu modelarea directă a geometriilor, permite proiectanților să experimenteze interactiv, în mod instantaneu, geometriile 3D aplicând condiții la limită și încărcări.

ANSYS Discovery Live - Analiza modală a unui cric auto – Moduri proprii

Analiza modală a unui cric auto – Moduri proprii

Tipuri de analize care se pot face cu ANSYS DiscoveryLive:

  • Analiză termică
  • Analiză modală
  • Analiză structurală
  • Analiză CFD.
ANSYS Discovery Live - Tipuri de analize disponibile

Tipuri de analize disponibile în ANSYS Discovery Live

ANSYS Discovery Live nu face doar analize în condiții CAE predefinite, permite să fie oricând specificate alte condiții la limită și încărcări: forțe care solicită mecanic structura, constrângerile/reacțiunile mediului, temperaturile inițiale, debitele fluidelor).

ANSYS Discovery Live - Analiză structurală – Deplasarea totală

Analiză structurală – Deplasarea totală

 

Despre ANSYS, Inc.

Înființată în anul 1970, compania ANSYS Inc., ajunge în scurt timp una dintre cele mai puternice companii dedicate dezvoltării de produse software pentru simulare, produse ce sunt folosite astăzi de către inginerii din întraga lume în diverse industrii. Compania iși concentrează eforturile în vederea dezvoltării unor soluții deschise, foarte flexibile, care să permită utilizatorilor analizarea produselor direct pe calculator, fără a mai fi nevoie de prototipuri, și furnizează o platformă pentru dezvoltarea rapidă, eficientă și cu costuri scăzute a produselor, începând cu etapa de design și terminând cu cea de testare și validare. Compania, împreună cu rețeaua globală de distribuitori autorizați, furnizează clienților atât produsele ANSYS cât și suport tehnic și instruire în utilizare. Având sediul central în Canonsburg, Pennsylvania, SUA, și mai mult de 40 de locații strategic amplasate în toată lumea, cu aproximativ 1.400 angajați, ANSYS Inc. împreună cu toate companiile subsidiare ei, distribuie produsele ANSYS printr-o rețea de distribuitori autorizați în mai mult de 40 de țări. Pentru mai multe informații vă invităm să vizitați www.ansys.com.

 

Despre INAS

Prezentă pe piaţa de profil din România încă din anul 1991, INAS S.A. este astăzi unul dintre principalii furnizori de soluţii CAD/CAM/CAE/PLM şi servicii conexe, pentru industria românească. Încă de la înfiinţare, INAS s-a remarcat prin orientarea constantă către client şi prin preocuparea de a introduce pe piaţă produse software complete şi inovative care să răspundă celor mai exigente cerinţe ale utilizatorilor săi.

Având şi o bogată experienţă practică, acumulată ca urmare a colaborărilor cu parteneri de prestigiu atât din industria românească cât şi din străinătate, specialiştii INAS furnizează consultanţă tehnică de specialitate în domeniul ingineresc, respectiv servicii de proiectare şi analiză, pentru o gamă largă de domenii industriale, de la construcţia de autovehicule şi maşini grele la industria nucleară şi apărare.

 

Înapoi