INAS Blog

Modelare directă și simulare instantanee cu ANSYS Discovery Live

ANSYS Discovery Live

ANSYS Discovery Live oferă posibilitatea de a realiza simulări în mod instantaneu, cu acces la instrumente de modelare directă a geometriei, permițând astfel explorarea interactivă a designului și inovarea rapidă a oricărui produs. Este o experiență unică și interactivă în care geometria precum și proprietățile de material pot fi modificate cu ușurință, rezultatul 3D fiind instantaneu.

ANSYS Discovery Live

.

ANSYS Discovery Live se încadrează în familia de produse destinate inginerilor ce utilizează instrumente de design 3D și este complementară cu ANSYS SpaceClaim și ANSYS AIM.

ANSYS Discovery Live - Analiză CFD – Distribuția vitezei pe direcția Z

Analiză CFD – Distribuția vitezei pe direcția Z

Dacă ne raportăm la maniera clasică de analiză inginerească a produselor proiectate, maniera ce presupune de obicei exportul modelului virtual din mediul software CAD și importul acestuia într-un mediu CAE, unde, după o serie de operații de preprocesare, sunt simulate diverse solicitări (mecanice, termice, curgerea fluidelor), putem spune că abordarea lui Discovery Live este una revoluționară.

ANSYS Discovery Live - Analiză termică - Distribuția temperaturii pe PCB și componente

Analiză termică -  Distribuția temperaturii pe PCB și componente

Integrarea facilităților de analiză/simulare direct în mediul CAD, cuplate strâns cu modelarea directă a geometriilor, permite proiectanților să experimenteze interactiv, în mod instantaneu, geometriile 3D aplicând condiții la limită și încărcări.

ANSYS Discovery Live - Analiza modală a unui cric auto – Moduri proprii

Analiza modală a unui cric auto – Moduri proprii

Tipuri de analize care se pot face cu ANSYS DiscoveryLive:

  • Analiză termică
  • Analiză modală
  • Analiză structurală
  • Analiză CFD.
ANSYS Discovery Live - Tipuri de analize disponibile

Tipuri de analize disponibile în ANSYS Discovery Live

ANSYS Discovery Live nu face doar analize în condiții CAE predefinite, permite să fie oricând specificate alte condiții la limită și încărcări: forțe care solicită mecanic structura, constrângerile/reacțiunile mediului, temperaturile inițiale, debitele fluidelor).

ANSYS Discovery Live - Analiză structurală – Deplasarea totală

Analiză structurală – Deplasarea totală

Înapoi