INAS Blog

MicroStation și beneficiile utilizării proiectării de ultimă generație

MicroStation este una dintre cele mai cunoscute platforme de proiectare pentru arhitectură, inginerie, construcții și exploatarea tuturor tipurilor de infrastructură, inclusiv sisteme de utilități, drumuri și căi ferate, poduri, clădiri, rețele de comunicații, rețele de apă și canalizare, instalații industriale, miniere, și multe altele. 

Soluția oferă toate instrumentele necesare pentru a produce rezultate de încredere, cum ar fi desene de o precizie extrem de ridicată, PDF-uri bogate în informații 3D și schițe 3D. 

MicroStation este folosit cu succes de ingineri, arhitecți, profesioniști GIS, constructori și operatori pentru a proiecta, modela, vizualiza, documenta, cartografia și susține proiectele de infrastructură. MicroStation V8i oferă un set integrat de funcții intuitive, interactive și interoperabile.

Suport și Interoperabilitate

MicroStation oferă echipelor de proiect un produs software unic, cu avantaje semnificative de interoperabilitate. Soluția permite utilizatorilor să depășească provocările reutilizării formatelor DWG și să extindă valoarea datelor de tip DWG prin integrarea întregului conținut DWG și DGN într-un singur loc. Utilizatorii pot cumula și reutiliza modele 3D, provenite de la alte aplicații software și pot lucra mult mai rapid cu fișiere de tip raster de mari dimensiuni, pentru a accelera finalizarea proiectului.

Geo-coordonare

Noile capacități de geo-coordonare ale MicroStation permit echipelor de proiect să coordoneze cu precizie și rapiditate informații ale proiectului din mai multe surse, stocate în formate de fișiere multiple, folosind coordonate multiple și sisteme de rețea. Cu ajutorul uneltelor de geo-coordonare ale MicroStation V8i, echipele implicate în proiect pot atașa simplu și cu precizie, datele de referință vectoriale și raster, în cadrul aceluiași fișier. 

Modelare design intuitiv

Uneltele de modelare MicroStation satisfac cerințele echipelor implicate în proiect cu un singur produs software, ce pune la dispoziția utilizatorului instrumentele necesare pentru a construi în mod interactiv și intuitiv, pentru a edita mai repede modelele, pentru a asambla rapid geometria din mai multe surse, utilizând funcțiile Generative-Components în cadrul MicroStation. 

Randare iterativă Luxology

MicroStation permite producerea de imagini de cea mai bună calitate, utilizând setări preconfigurate pentru un mai bun raport viteză versus calitate. Utilizatorii pot obține imagini de exterior și de interior incredibil de realiste, utilizând lumini și texturi de o înaltă calitate.

Suport interoperabilitate

  • Suport DWG de încredere cu „Autodesk RealDWG”
  • Suport facilitator obiect
  • Lucrul cu formate multiple: DWG, DXF, PDF, U3D, 3DS, IGES, Parasolid, ACIS SAT, CGM, STEP AP203/AP214, Collada, Rhino 3DM, VRML World, Google Earth KML, SketchUp SKP, ESRI SHP, STL, OBJ Files
  • Abilitatea de a viziona și manipula contururi punctate

Modelare design 3D

Microstation are toate funcțiile necesare pentru a permite construirea și editarea de modele solide, suprafețe, mesh. Între aceste funcții, menționăm funcțiile de extragere, tăiere & extrudare geometrie 3D într-un mod intuitiv. Soluția este capabilă să capteze relații și să creeze forme parametrice utilizând funcțiile integrate de „GenerativeComponents”. O altă caracteristică interesantă a acestei soluții este că poate utiliza modele de la Google 3D Warehouse și multe alte surse. Funcția de detecție și rezolvare a conflictelor între geometrii este una deosebit de importantă. 

Geo-coordonare

Soluția include suport pentru sute de sisteme de coordonare geospațială, facilitează transformarea simplă a coordonatelor AEC pentru clădiri și include Suport OGC Web Map Server. Poate face referire la PDF-uri geospațiale, susține integrarea cu Google Earth și are suport GPS în timp real,

Managementul schimbării

Microstation înregistrează toate modificările în istoria designului pentru a permite controlul revizuirii cât si o derulare înapoi a modificărilor fișierelor de design din orice sesiune de lucru, astfel încât se poate face o comparare precisă și de asemenea, o reprezentare grafică a modificărilor fișierelor de design.

Pyronova, înființată în anul 1992 – un exemplu în domeniul protecției împotriva incendiilor

Ca o companie profesională specializată în protecția împotriva incendiilor, obiectivul principal al Pyronova este să ofere soluții fiabile și inovatoare de protecție împotriva incendiilor.

Pyronova pune un accent deosebit pe protecția și sănătatea clienților, astfel că masurile impuse în companie sunt la cele mai înalte standarde. Compania deține diferite tipuri de certificate precum ISO sau VdS, ceea ce este o asigurare că fiecare client primește cele mai bune servicii posibile. Pyronova își propune să devina cel mai bun furnizor al industriei de protecție împotriva incendiilor și să obțină o poziție de lider pe piața europeană. 

Pyronova oferă servicii complete, bazând-se pe trei piloni: proiectare, execuție si mentenanță pentru clienții săi. Nivelul de expertiză al departamentului de proiectare include modelarea  3D în detaliu a elementelor de sistem. În timp, serviciile de design au fost îmbunătățite, trecând de la design 2D la 3D, utilizând soluții de software-uri performante, așa cum este platforma Bentley Microstation.

Modelarea 3D este deja utilizată pe scară largă în cadrul proiectelor de construcție și este ușor de văzut de ce: modelarea 3D precisă face posibil ca inginerii (arhitecții) „să privească înainte în timp”, văzând exact cum va fi finalizat un proiect și impactul acestuia asupra zonei înconjurătoare. Cu modelarea 3D, devine ușor de înțeles un sistem în contextul spațiului înconjurător.

Cu ajutorul soluției 3D Bentley Microstation, Pyronova are posibilitatea de a verifica erorile, de a obține o perspectiva mai bună pentru volume și dimensiuni, de a parcurge tururi virtuale. 

Astfel, datorita depistării erorilor, devreme în procesul de proiectare, rezultă costuri mult mai mici cu reparațiile ulterioare. Soluția Bentley permite și o buna colaborare între echipe, cât și îmbunătățirea capacităților de inspecții inginerești. O alta componentă importantă este și îmbunătățirea asigurării calității. 

Utilizarea Bentley MicroStation a îmbunătățit capacitatea companiei Pyronova de a oferi un design complet 3D echipelor de instalare. Personalul de lucru poate utiliza  MicroStation pentru a obține o vizualizare 3D mai bună a traseului de conducte, ceea ce, pana la urmă, înseamnă mai puține greșeli de instalare și deci costuri mai mici.  Cu ajutorul – 3D DESIGN- integrat in MicroStation, planurile pot fi navigate și utilizate mai ușor.

Coordonarea poate fi făcută cu o funcție încorporată de detectare a coliziunii, care are ca rezultat reducerea timpului de  proiectare și într-un plan fără coliziuni. În plus fata de Microstation, Pyronova utilizează și „Add-on”-ul TRICAD, ceea ce le permite să folosească de la diferiți producători anumite fitinguri, supape, accesorii. Cu ajutorul aplicațiilor menționate, Pyronova poate să producă modele 3D complexe, deci instalațiile sunt mai ușor de prefabricat și instalat datorită faptului că fiecare piesă este realizată la dimensiunile exacte conform specificațiilor producătorului. 

„ Add-on”-ul IDAT  pentru Microstation permite să efectueze calcule hidraulice complexe direct din  TRICAD Microstation, fără a fi nevoie să recreeze traseul conductelor în alt program de calcul hidraulic. 

Tot ceea ce Pyronova oferă este în conformitate cu cele mai bune standarde de protecție împotriva incendiilor, iar portofoliul companiei acoperă proiecte într-o gamă largă de tipuri de facilități. 

Înapoi