INAS Blog

Compania românească Flexibil, din Baia Mare, utilizează Ansys pentru simularea unui arc conic primar

Flexibil

Având în spate o istorie de peste 45 de ani, în prezent, Flexibil proiectează, dezvoltă, produce și testează componente și ansambluri cauciuc-metal pentru diverse industrii.

Astăzi, compania este stabilită într-o singură locație, pe o proprietate de 4,5 ha, cu o suprafață de producție de 10200 m2 și peste 120 de angajați.

Obiectivul companiei FLEXIBIL este de a oferi produse particularizate de înaltă calitate, care să îndeplinească toate cerințele și nevoile unice ale clientului, în livrări cu termen scurt!

Produsele FLEXIBIL sunt utilizate pe scară largă în diverse industrii, cum ar fi căile ferate, producția industrială, utilaje de construcții, cu vânzări în țări precum Germania, Elveția, Republica Cehă, Finlanda, Țările de Jos, Polonia și alte țări din întreaga lume.

1. Introducere, descrierea produsului

Arcul conic primar este o piesă de metal cauciuc, capabilă să suporte deformații mari și care este solicitată atât la compresiune cât și la forfecare.

Astfel de piese au multe avantaje, ce nu necesită întreținere, sunt compacte, versatile, au aplicabilitate largă, atât în ceea ce privește variantele de design posibile pentru componenta metalică, cât și pentru cea de cauciuc.

2. Soluția oferită de Ansys

Având în vedere solicitările la care sunt supuse aceste piese, și anume deformațiile mari și încărcările complexe în ambele direcții, este foarte important să anticipăm comportamentul piesei înainte de fabricarea ei propriu-zisă.

Prin utilizarea instrumentului software oferit de Ansys, faza de încercare și determinare a erorilor este eliminată sau diminuată, iar costurile sunt mult reduse prin eliminarea timpului acordat acestei faze și prin nefabricarea de matrițe prototip inutile.

Atât componenta metalică, cât și cea de cauciuc sunt reprezentate cât mai precis în software-ul FEM Ansys până când se obține cea mai bună soluție pentru fiecare aplicație individuală și pentru oricare tip de arc conic studiat.

Deformațiile la solicitări specifice în direcții verticale, orizontale și combinate sunt calculate cu succes și astfel știm la ce să ne așteptăm când piesa este fabricată.

Înapoi