INAS Blog

Familiarizați-vă cu Creo Simulation Live

Timp de mulți ani, industria a încercat să utilizeze în mod constant simularea ca parte a procesului tradițional de dezvoltare a produselor, de cele mai multe ori sub forma unei etape de validare finală după ce proiectarea este practic finalizată. Această abordare pe care industria s-a străduit să o realizeze până acum nu este tocmai viziunea “proiectării bazate pe simulare”…

Cum ar fi dacă software-ul dumneavoastră 3D CAD v-ar putea oferi feedback în timp real cu privire la deciziile dumneavoastră de proiectare, reacționând în același timp la modificări pe măsură ce le faceți?

Creo Simulation Live - Caracteristici și funcționalități

Creo Simulation Live (CSL), dezvoltat de Ansys în parteneriat cu PTC, face ca acest lucru să devină realitate, oferind îndrumări cu privire la miile de decizii pe care le luați pe parcursul procesului de dezvoltare, contribuind astfel deopotrivă la creșterea calității produsului proiectat, la reducerea duratei de proiectare, a timpului de lansare pe piață, precum și la reducerea costurilor.

Transformarea radicală a metodelor de proiectare prin înlăturarea
barierelor dintre CAD și CAE

Creo Simulation Live (CSL) este un instrument rapid de verificare și simulare a prototipurilor. Acesta se prezintă ca o extensie a lui Creo Parametric, și permite inginerilor și designerilor – fie că sunt sau nu sunt analiști cu normă întreagă - să execute simulări 3D pe modele la începutul procesului de proiectare.

Utilizând Creo Simulation Live (CSL) puteți modifica deopotrivă materialele, încărcările și constrângerile aplicate pe modelul studiat, și puteți vizualiza instantaneu rezultatele simularii, în mod real. Iar rezultatele analizei vor fi vizualizate fără a fi nevoie de o înțelegere detaliată a designului.

În calitate de analist CAE, utilizând Creo Simulation Live veți putea reduce numărul de simulări de înaltă fidelitate, necesare în mod obișnuit. Și asta pentru că în activitatea dumneavoastră de proiectare, vă veți utiliza de o succesiune de etape de design conceptual, analizate și verificate în timp real. Mai exact, utilizând CSL nu mai este nevoie să comutați între modelare și simulare, sau să realizați calcule cu soluționari îndelungate, cu iterații mici.

Inginerii pot astfel realiza cu ușurință diferite simulări statice structurale, modale sau termice, încă din timpul procesului efectiv de proiectare, iar rezultatele pot fi afișate oricând, în mod instantaneu, direct în interfața de modelare Creo Parametric.

Avantaje și beneficii

 • Rezultate instantanee ale simulării atât pentru piese independente, cât și pentru ansambluri, efectuate și vizualizate direct în mediul de modelare Creo Parametric.

 • Analizele efectuate și rezultatele acestora se actualizează dinamic, pe măsura ce utilizatorii editează sau creează noi caracteristici geometrice pe model.

 • Metodele de analiză sunt bazate pe tehnicile de calcul FEA din Ansys.

 • Simularea se realizează în decurs de minute – nu este nevoie de pregătirea geometriei, de mesh sau de așteptare pentru soluționare.

 • Descoperiți din timp problemele de design, atunci când rezolvarea acestora este mai puțin costisitoare.

 • Realizați rapid produse care îndeplinesc cerințele funcționale impuse, și explorați mai repede diferite alternative de design.

 • Reduceți timpii de așteptare asociați cu metodele tradiționale de simulare.

 • Economisiți timpul și costurile cu realizarea modelului geometric.

Tipuri de analize disponibile

Analize structurale

 • Determinați integritatea structurală a componentelor supuse constrângerilor și solicitărilor din lumea reală

 • Examinați starea de tensiuni și deformații

Creo Simulate - Tensiuni reziduale von Mises în analiza structurală

Analize termice

 • Analizați efectele căldurii sau frigului intens asupra structurii, adăugând pe modelul geometric condiții la limită de natură termică

Distribuția termică pe o placă de circuit PCB

Analize modale

 • Utilizați masa și rigiditatea unei structuri pentru a afla în ce mod aceasta intră în rezonanță în mod natural. Creo Simulation Live vă oferă indicații în mod instantaneu.

Modul propriu de rezonanță al structurii în analiza modală instantanee

Analize de curgere de fluide (disponibil în CSL Plus)

 • Facilități complete de analiză dinamică a fluidelor, în timp real
 • Permite extracția geometriei volumului de fluid, fluxul intern și extern, animații și grafice interactive, linii de curgere, flux de particule.

Variația termică și viteza fluidului în analiza de curgere echilibrată a unui fluid

Concluzii

După cum puteți remarca din ceea ce poate face această soluție, PTC și Ansys deopotrivă sprijină prin eforturi comune necesitatea unei integrări mai profunde a simulării în procesul de proiectare și dezvoltare a produselor.

Utilizând Creo Simulation Live vă veți asigura că fiecare decizie poate fi în primul rând analizată, iar ulterior adoptată atât de rapid încât nu veți avea întârzieri în procesul de proiectare.

Al doilea mare avantaj al utilizării CSL este acela că veți putea identifica în timp real răspunsul structurii la diferite solicitări termic-structurale, ceea ce aduce un aport considerabil la înțelegerea comportamentală a produsului în diverse situații și scenarii funcționale.

Un alt mare avantaj pe care vi-l poate oferi integrarea CSL în activitățile de proiectare este acela de evaluare colaborativă rapidă și eficientă cu sectoarele de fabricație, ceea ce determină într-un final creșterea calitativă a produsului realizat, precum și la scăderea duratei de timp până la lansarea noului produs pe piață.

Înapoi