INAS Blog

Accelerarea proiectării infrastructurii de mare viteză - Avantajele Ansys HFSS

Pe măsură ce lumea devine mai conectată și mai digitală, mai multe date și o viteză mai mare este evident necesară. Creșterea traficului global de internet, a determinat rețelele cablate și wireless să sprijine infrastructurile de rețea 5G. Tehnologia 5G promite să permită de 1.000 de ori mai mult trafic, viteză de 10 ori mai rapidă/mare și o creștere de 10 ori a debitului. eSilicon utilizează software-ul de modelare și simulare Ansys HFSS într-o metodologie de proiectare și verificare, care servește această piață în continuă evoluție, cu promptitudine și precizie.

Ansys HFSS este un software de simulare 3D electromagnetic (EM) pentru proiectarea și simularea produselor electronice de înaltă frecvență, cum ar fi antene, tablouri de antene, componente RF sau cu microunde, interconectări de mare viteză, filtre, conectori, pachete IC și plăci de circuit imprimat. Inginerii din întreaga lume utilizează Ansys HFSS pentru a proiecta electronice de înaltă frecvență, de mare viteză, care se găsesc în sisteme de comunicații, sisteme radar, sisteme avansate de asistență la șoferi (ADAS), sateliți, produse internet-of-things (IoT).

Ansys HFSS utilizează metoda elementelor finite extrem de precise (FEM), metoda pe scară largă a momentelor (MoM) și metoda asimptotică la scară ultra-mare și Shooting and Bouncing Rays (SBR) cu difracție avansată și fizică a undelor propagate pentru îmbunătățirea preciziei (SBR +). Suita de simulare Ansys HFSS are mai multe soluții pentru a rezolva numeroase probleme de EM care implică structuri electrice de diferite dimensiuni.

HFSS 3D Layout: HFSS 3D Layout este o interfață optimizată pentru geometria stratificată a PCB-urilor, a pachetelor IC și a pasivelor on-chip. Este potrivit pentru a analiza integritatea semnalului PCB-urilor și a pachetelor, inclusiv a efectelor de undă sau radiații. Inginerii pot desena sau importa geometria pentru a analiza comportamentul electromagnetic, afișa câmpurile radiate, să investigheze impedanțele și constante de propagare, să exploreze parametrii S sau să calculeze inserarea și pierderea de retur.

Costul, dimensiunea, greutatea și puterea sunt provocări critice în proiectarea sistemului de comunicații. Folosind abordarea tradițională a construirii unui prototip pe parcursul unei luni, determinarea eventualelor defecte, crearea unui design nou și așa mai departe, ar fi imposibil să respectăm programele de lansare a produselor. În schimb, inginerii utilizează Ansys HFSS, obținut prin intermediul programului de pornire Ansys, pentru a proiecta toate componentele cheie ale antenelor sale 5G, rețele de alimentare, cuplatoare, blocuri RF/DC, linii de transmisie și elemente radiante.

Analiza Floquet generează tablouri infinite dintr-un singur element de antenă;

Inginerii folosesc Ansys HFSS pentru a crea proiecte de antene care îndeplinesc cerințele de proiectare, reducând substanțial timpul necesar pentru a aduce noi antene pe piață în această industrie extrem de competitivă.

Antenele sunt esențiale pentru performanțele excelente ale dispozitivului wireless și sunt esențiale pentru a oferi inovații precum IoT, conducere autonomă și multe altele. În lumea noastră modernă fără fir, dispozitivele au mai multe antene pentru diverse servicii de radio și mai multe procesări de intrare, de ieșire multiplă (MIMO) și trebuie să funcționeze în vecinătatea altor dispozitive electronice în medii electromagnetice complexe mari, cum ar fi un birou, acasă sau un automobil. Ultimele inovații ale produsului Ansys HFSS ajută liderii industriei să proiecteze antene fiabile, indiferent de dimensiunea sau aplicația finală.

Generațiile anterioare de ingineri de proiectare a antenelor au folosit calculele de mână pentru a crea un design inițial, extrem de aproximativ, pe care l-au îmbunătățit treptat prin construirea și testarea unei serii de prototipuri. Ansys HFSS permite inginerilor să proiecteze mai rapid construind un model periodic cu un port Floquet, care poate fi rezolvat rapid folosind instrumentul derivatelor analitice pentru a marca performanța dorită. Acestea pot apoi să execute analize parametrice pentru a regla și a valida designul optimizat. Această abordare a redus timpul de proiectare de la o lună la câteva minute, făcând posibilă îndeplinirea țintelor de performanță dure și a cerințelor solicitante ale furnizorilor de telefonie mobilă și ale utilizatorilor de telefoane mobile de pe alte piețe.

Înapoi