INAS Blog

Ansys GRANTA Selector - Instrument performant care furnizează proprietăți de materiale avansate

Ansys GRANTA Selector oferă un set complet de date și instrumente privind proprietățile materialelor care, atunci când sunt combinate, vă permit să implementați metodologia de selecție rațională sistematică dezvoltată la Universitatea din Cambridge. De asemenea sunt puse la dispoziție instrumente rapide și ușor de utilizat pentru identificarea materialelor, accesul la proprietățile acestora sau cautarea unor materiale echivalente. Pot fi combinate totodată proprietăți tehnice, economice și de mediu.

Ansys GRANTA Selector permite selecția inteligentă a materialelor și analiza grafică a proprietăților acestora. Sunt puse la dispoziția proiectanților proprietăți de materiale actualizate pentru metale, polimeri sau materiale folosite în fabricația aditivată. Include seturi de date pentru materiale noi, informații detaliate despre imprimante 3D, procese de fabricație și furnizori de materiale.

Grafic Ashby

De multe ori este dificil să se compare date de materiale din surse diferite, deoarece acestea pot fi determinate folosind metode diferite de testare sau seturi diferite de date se pot concentra pe proprietăți diferite. Granta Selector rezolvă această problemă. Capabilitățile de selecție ale acestuia și biblioteca Material Universe pe care o conține permit o comparație facilă. Datele de selecție sunt compilate din toate sursele de date publicate la nivel global și sunt structurate astfel încât să permită comparații similare în întregul spectru de materiale și clase de procesare. Bazele de date clasice nu permit acest lucru, cele mai frecvente motive fiind lipsa unor date sau tehnici diferite de testare utilizate pentru diferite clase de materiale.

GRANTA Selector conține o varietate de proprietăți de materiale în bazele de date disponibile, în funcție de sursa datelor și de familia de materiale din fiecare bază de date. Deși este posibilă compararea materialelor din familii diferite, în multe situații sunt necesare comparații între materiale dintr-o singură familie (de exemplu, fișele de date ale producătorilor pentru polimeri sau datele de proiectare pentru compozite sau aliaje aerospațiale).

Biblioteca Material Universe și JAHM Curve Data fac parte din pachetul de bază, care este întotdeauna inclus în GRANTA Selector.

Ansys GRANTA Selector poate fi accesat atât individual cât și din platforma de lucru Ansys Workbench. Permite exportul proprietăților de materiale atât direct în Engineering Data cât și către Ansys Mechanical APDL (Clasic) sau către alte programe software cum ar fi: Abaqus, Altair Inspire, Nastran, MatML, Creo Parametric și SolidWorks.

Structura Ansys Granta Selector

Înapoi