INAS Blog

ANSYS GRANTA MI: Furnizorul de informații despre materiale pentru utilizatorii ANSYS

GRANTA MI este cel mai important furnizor de informații despre materiale în domeniul ingineriei și de asemenea o sursă de încredere de unde puteți obține proprietățile de materiale necesare companiei dumneavoastră economisind timp, reducând costurile și eliminând riscul. Primiți și reutilizați informații esențiale corecte despre metale, materiale plastice și compozite necesare domeniilor CAD, CAM, CAE si PLM, în felul acesta putând accelera inovația și consolida proiectarea.

 

Scurtă introducere despre ANSYS GRANTA

GRANTA s-a alăturat familiei ANSYS în februarie 2019, odată cu achiziționarea de către corporația ANSYS a Granta Design. Astfel liderii în tehnologia informației despre materiale s-au aliat cu liderii în simularea numerică din inginerie.

GRANTA are deja un parteneriat de lungă durată cu ANSYS, dezvoltând GRANTA MI: portalul cu proprietăți de materiale pentru platforma de lucru ANSYS Workbench, care permite utilizatorilor să acceseze și să utilizeze direct modele de materiale validate, specifice domeniului CAE, dintr-o bază de date GRANTA MI.

Ca parte a organizației ANSYS, s-a extins deja acest suport pentru a oferi un nou set de date denumit GRANTA Materials Data for Simulation care este încorporat în aplicația ANSYS Mechanical. Suportul de proprietăți de materiale va fi extins și îmbunătățit pentru întregul portofoliu ANSYS în versiunile viitoare.

ANSYS GRANTA rămâne angajat într-un sistem eco deschis, integrându-se cu o gamă largă de alte aplicații software de top pentru simulare dar și cu sisteme CAD sau PLM. Acest lucru permite ca GRANTA MI să funcționeze ca o „sursă de aur” corporatistă de informații despre materiale, sprijinind întreaga infrastructură software de inginerie de la ANSYS dar și de la alți furnizori.

 

Proprietăți de materiale pentru ANSYS Mechanical

Fiecare utilizator al aplicației ANSYS Mechanical poate utiliza, fără extra-cost, un set de modele de materiale de la GRANTA, acesta oferind totuși un număr mic de proprietăți uzuale de materiale, pentru metale, polimeri, ceramică și lemn.

Începând cu versiunea ANSYS 2019 R2, utilizatorii pot achiziționa licența pentru GRANTA Materials Data for Simulation. Acesta este un set extins de 600 de modele de materiale care acoperă toată gama de materiale destinate ingineriei și este încorporat în aplicația ANSYS Mechanical. Pentru a activa acest set extins de modele de materiale trebuie achiziționată licența. Conține proprietăți gata pregătite pentru a fi utilizate în analizele structurale.

Accesare modele de materiale direct din interfața ANSYS Mechanical 2019 R2

ANSYS GRANTA Materials Data for Simulation

 

Ce oferă?

Acoperă o gamă largă de materiale și permite acces ușor și rapid la proprietățile de materiale necesare simulărilor realizate cu ANSYS Mechanical.

 • O largă acoperire a claselor de materiale, cu accent pe metale și materiale plastice

 • Peste 600 de modele de materiale cu proprietăți fizice detaliate dedicate simulărilor

 • Proprietăți de materiale la temperatură ambientală pentru toate materialele conținute:

  • Proprietăți elastice liniare și izotrope (modulul lui Young și coeficientul lui Poisson)

  • Proprietăți de rezistență la întindere (limita de curgere și limita de rupere)

  • Proprietăți termomecanice (coeficient de expansiune termică)

  • Proprietăți termice (conductivitate termică și căldură specifică)

  • Proprietăți electrice (rezistivitate electrică)

  • Multe materiale includ, de asemenea, proprietăți dependente de temperatură

 • Complet integrat în interfața ANSYS Mechanical începând cu versiunea 2019 R2

 

De unde provine?

ANSYS GRANTA Materials Data for Simulation este un extras din biblioteca GRANTA cu proprietăți de materiale standard pentru industrie. Datele sunt colectate și întreținute de echipa GRANTA și se bazează pe surse dovedite, inclusiv pe baza de date foarte cuprinzătoare Granta Material Universe și pe baza de date JAHM de la JAHM Software Inc. Versiunile viitoare vor extinde gama de materiale conținute.

Înapoi