INAS Blog

Blog

Modelarea și simularea mașinilor electrice rotative

Modelarea și simularea mașinilor electrice rotativePentru modelarea și simularea 2D și 3D în domeniul mașinilor electrice rotative, ANSYS oferă instrumentele de analiză de câmp electromagnetic de joasă frecvență ANSYS Maxwell și ANSYS RMxprt.

Acestea utilizează două metode: calcul analitic și metoda elementului finit pentru analize magnetostatice, electrostatice și tranzitorii.

Mai mult ...

ANSYS Mechanical R18.2: Contacte mai performante

ANSYS Mechanical R18.2: Contacte mai performanteAtât în analizele statice cât și în cele dinamice contactele joacă un rol fundamental. De aceea îmbunătățirea lor este o preocupare continuă pentru ANSYS. Versiunea 18.2 a venit cu proprietăți mult mai performante în ceea ce privește acest tip de conexiune.

ANSYS Mechanical R18.2 permite definirea contactului de tip “beam to beam” într-o analiză structurală 3D. De asemenea o nouă proprietate de contact, “Small Sliding”, este acum disponibilă, aceasta permițând unei anumite interfețe de contact să aibă o mică mișcare de alunecare.

Mai mult ...

ANSYS Mechanical: Analiza vibrațiilor aleatorii

ANSYS Mechanical: Analiza vibrațiilor aleatoriiAcest tip de analiză ne permite să determinam răspunsul structurilor la sarcini din categoria vibrațiilor aleatorii. Un exemplu ar fi răspunsul unei componente electronice sensibile montate într-o mașină care este supusă vibrațiilor datorate motorului, rugozității pavajului și presiunii acustice. Încărcări precum accelerația cauzată de rugozitatea pavajului nu sunt deterministe, adică istoricul încărcăturii este unic de fiecare dată când mașina rulează pe aceeași porțiune de drum.

Mai mult ...

ANSYS Mechanical: Analiza termică tranzitorie

ANSYS Mechanical: Analiza termică tranzitorieAnalizele termice tranzitorii implică temperaturi și alte mărimi fizice de natură termică care variază în timp. Variația distribuției temperaturii în timp este de interes în numeroase aplicații, cum ar fi răcirea dispozitivelor electronice, analizarea procesului de răcire pentru tratamentul termic, etc. De asemenea de interes sunt și rezultatele legate de distribuția temperaturii ce determină solicitări termice care în combinație cu cele de natură structurală pot provoca chiar și ruperea unui sistem mecanic.

Mai mult ...

Creo 4.0 - un pas spre viitor

Creo 4.0 - un pas spre viitorSoluțiile integrate CAD/CAM/CAE/PLM ale companiei PTC oferă funcționalități complete pentru toate etapele de dezvoltare a unui produs.

PTC Creo Product Insight Extension oferă posibilitatea de a culege informații din lumea reală pentru a le transpune în procesul de proiectare. Prin această extensie, Creo 4.0 oferă posibilități de design bazat pe conectivitatea obiectelor - procedeu prin care dezvoltatorii proiectează proactiv produse cu fluxuri de date și informații personalizate prin integrarea și utilizarea senzorilor în procesul de proiectare.

Mai mult ...