“La INAS, suntem ferm convinși că instrumentele pentru design și simulare reprezintă un "must have" în industrie, oferind multiple beneficii care contribuie semnificativ la optimizarea proceselor de dezvoltare a produselor. Din acest motiv, ne-am propus să sprijinim și mai mult industria românească în direcția digitalizării. Înființăm, așadar, Centrul de Excelență în Design și Simulare - “Radu Țîrcomnicu”, care își propune să continue și să extindă viziunea fondatorului INAS asupra inovației și excelenței în domeniul tehnologiei.
În fiecare an Ansys Mechanical continuă să dezvolte funcții și capabilități care extind posibilitățile analizei structurale. Cu progrese în predicțiile de resurse de inteligență artificială/învățare automată (AI/ML), optimizarea topografiei și multe altele, cea mai recentă versiune vă permite să efectuați analize de simulare structurală mai precise, mai eficiente și mai ușor de personalizat.
Ansys 2023 R1 se concentrează pe îmbunătățiri care vă permit să realizați simulări mai eficiente și mai precise de analiză cu elemente finite (FEA) folosind Mechanical, inclusiv: Reasociativitate bazată pe geometrie (GBA); Adaptarea rețelei de discretizare (mesh) păstrând geometria originală (GPAD); Predicția resurselor; Optimizarea topografiei; Configurarea contactelor.
Inginerii tind să petreacă mult timp ajustând și simulând un design pentru a îi optimiza aspectul, modul în care este perceput la atingere și performanța acestuia. Ei nu ar trebui să subestimeze sunetul emis de aceste produse sau să le abordeze prea târziu în ciclul de dezvoltare. Inginerii pot proiecta cel mai bun produs din lume, dar dacă acesta este prea gălăgios sau prea silențios atunci oamenii pot avea impresia că acesta nu funcționează în mod corespunzător.
Unele sunete pot fi satisfăcătoare, de exemplu cu toții putem anticipa pocnetul unui prăjitor de pâine, unei centuri de siguranță sau click-ul unui conector. De fapt, aceste sunete sunt atât de satisfăcătoare încât este un lucru obișnuit să le auzim în reclame.
Familia de produse software Ansys Explicit Dynamics permite inginerilor să realizeze analize tranzitorii neliniare care implică efecte dinamice complexe, având o aplicabilitate largă în multe domenii de activitate. Din această categorie de produse fac parte: Explicit STR (inclus în pachetul de licențe Mechanical Enterprise), Autodyn și LS-Dyna. Cu ajutorul lor se pot realiza o serie întreagă de simulări în domeniul ingineriei cum ar fi: impact, drop test, hiperelasticitate, eroziune de material, explozie etc. permițând modelarea comportamentului dinamic al solidelor, fluidelor, gazelor și interacțiunii lor. În plus, Ansys LS-DYNA este complet integrată în platforma Ansys Workbench.
Pe durata celor peste 3 decenii de existență a companiei INAS S.A., inginerii din cadrul societății și-au crescut încetul cu încetul nivelul de înțelegere și cunoaștere al conceptelor, teoriilor și metodelor care stau la baza domeniului și ariei de specializare în care își desfășoară activitatea. Prin utilizarea continuă, în mod adecvat, a acestor cunoștinte pentru soluționarea diverselor aspecte tehnice și tehnologice întâmpinate de clienți, specialiștii INAS și-au dezvoltat performanțele și abilitățile în astfel de activități de consultanță și suport tehnic, ajungand la o maturitate care este mult apreciata in rândul clienților și partenerilor direcți.
Încă de la apariția sa în 1988, MAGMAsoft a fost un deschizător de drumuri în definirea unei noi direcții pentru industria de turnătorie. Utilizarea simulării în turnătorie a oferit noi perspective asupra procesului de turnare. Din aceste dezvoltări inovatoare au rezultat noi metode de optimizare a pieselor turnate și a proceselor de turnătorie. Astăzi, instrumentele de simulare a proceselor de turnare au fost îmbinate cu succes cu experiența în domeniul ingineriei de turnare a metalelor.
Dezvoltarea acestor tehnologii și acceptarea lor la nivel mondial corespund îndeaproape cu creșterea nivelului de înțelegere tehnică, a produselor software și a serviciilor competente oferite de MAGMAsoft, filialele sale și partenerii săi de cercetare și dezvoltare.
Sherlock™ este un instrument software dezvoltat de DfR Solutions cu sediul în Beltsville, Maryland, SUA și a fost achiziționat de ANSYS, Inc. în mai 2019.
În zilele noastre, componentele electronice sunt prezente în aproape orice produs, ele devenind tot mai mici, fiind nevoie de algoritmi de calcul foarte preciși pentru a preîntâmpina posibilitatea defectării acestora.
Ansys Sherlock este un software de simulare, care oferă previziuni precise ale duratei de viață pentru componentele electronice la nivel de component, placă de circuite și sistem, în fazele incipiente de proiectare fiind conceput pentru a fi utilizat de inginerii din industria electronică.
MicroStation este una dintre cele mai cunoscute platforme de proiectare pentru arhitectură, inginerie, construcții și exploatarea tuturor tipurilor de infrastructură, inclusiv sisteme de utilități, drumuri și căi ferate, poduri, clădiri, rețele de comunicații, rețele de apă și canalizare, instalații industriale, miniere, și multe altele.
Soluția oferă toate instrumentele necesare pentru a produce rezultate de încredere, cum ar fi desene de o precizie extrem de ridicată, PDF-uri bogate în informații 3D și schițe 3D.
MicroStation este folosit cu succes de ingineri, arhitecți, profesioniști GIS, constructori și operatori pentru a proiecta, modela, vizualiza, documenta, cartografia și susține proiectele de infrastructură. MicroStation V8i oferă un set integrat de funcții intuitive, interactive și interoperabile.
Inginerii pot economisi timp și bani prin efectuarea unor simulări prealabile în ciclul de proiectare, folosind capabilitatea digitală pentru a explora rapid un spectru mai larg de variante de design înainte de a lua decizii de proiectare, costurile de manufacturare fiind astfel mult diminuate. În mod asemănător, simularea este utilizată si în alte cazuri, furnizând informații referitoare la performanța unui produs în exploatare și mentenanța acestuia. ANSYS furnizează soluții de simulare în inginerie pentru toate domeniile tehnice, dând astfel posibilitatea utilizării unui mediu de simulare digitală pentru cât mai mulți ingineri pe parcursul întregului ciclu de viață al produsului.
Suita de produse Creo constă din Creo Parametric și peste 60 de extensii suplimentare, care se adresează nevoilor de dezvoltare de produs. Printre acestea se regăsesc soluții pentru a îmbunătăți designul conceptual și stilul produsului.
În acest articol ne vom concentra pe designul conceptual, aceasta fiind prima fază a procesului de dezvoltare a produsului. Creo oferă o suită largă de soluții care facilitează și încurajează ideea, inovația, explorarea, designul estetic și stilizat.
În general, un produs configurabil (variabil) este compus din mai multe produse simple, și cel puțin un atribut definit cu rolul de a diferenția produsele simple din care este compus. Scopul unui astfel de produs configurabil este de a facilita gestionarea stocurilor.
În Creo Parametric, produsele configurabile sunt caracterizate de o serie de opțiuni care urmează a fi selectate și activate/dezactivate din designul inițial. Aceste opțiuni afectează după caz: consistența produsului, mărimea, relaționarea cu alte componente, BOM, costurile, etc., păstrând însă rolul funcțional al produsului.
Arcul conic primar este o piesă metalică cauciucată, capabilă să suporte deformații mari și care, de obicei este solicitată atât la compresiune, cât și la forfecare.
Astfel de piese au multe avantaje, cum ar fi că nu necesită întreținere, sunt compacte, versatile, au aplicabilitate largă, atât în ceea ce privește variantele de design posibile pentru componenta metalică, cât și pentru cea de cauciuc.
Astăzi, mai mult ca oricând, se așteaptă de la echipele de proiectare să creeze produse mai eficient și mai rentabil, fără a sacrifica inovația sau calitatea. Din fericire, Creo oferă cea mai scalabilă gamă de pachete și capabilități de dezvoltare a produselor CAD 3D de pe piața actuală.
O piesă injectată trebuie să îndeplinească o serie de caracteristici cu privire la: formă și dimensiuni, greutate, rezistență, stabilitate dimensională, aspect de suprafață, ș.a.m.d. Din aceste considerente, în producția de piese injectate, consistența produsului este foarte importantă. Variațiile de densitate nu sunt de dorit, pentru că acestea scad calitatea și rezistența materialului – factori importanți în special în cazul pieselor cu rol funcțional, piese de uzură sau elemente de legatură.
Prima noutate în Ansys Workbench versiunea 2021-R2 este schimbarea denumirii din Topology Optimization (optimizare topologica) în Structural Optimization (optimizare structurală), deci nu va mai fi gasită în arborele tipurilor de analiză și nici în schematica proiectului sub denumirea de Topology Optimization, ci sub cea de “Structural Optimization”.
Analiza motoarelor electrice începe cu cerințele de specificație, apoi intră în faza de proiectare preliminară cu scopul de a găsi un concept de design pentru optimizare ulterioară. Proiectul inițial este apoi optimizat cu constrângeri și obiective specifice. În ultimii pași se iau decizii privind soluția optimă, găsindu-se un compromis între criterii de performanță conflictuale.
Vericut, soluția celor de la CGTech este un software de simulare, verificare și optimizare a mașinilor cu comandă numerică (CNC). Vericut 9 a fost lansat la începutul acestui an, dar continuă să fie îmbunătățit cu fiecare lansare de versiuni incrementale suplimentare, ultima verisune fiind Vericut 9.2.1.
Integritatea structurală este foarte importantă pentru toate componentele mecanice. Evitarea problemelor legate de durabilitatea produsului prin defecțiuni precum fractura poate ajuta la reducerea costurilor de garanție și de reparații ale pieselor. Fracturile pot apărea atunci când se formează și se propagă fisurile, putând provoca defecțiuni majore ale pieselor. Mecanica fracturilor este disciplina care ne ajută să studiem astfel de defecte.
Timp de mulți ani, industria a încercat să utilizeze în mod constant simularea ca parte a procesului tradițional de dezvoltare a produselor, de cele mai multe ori sub forma unei etape de validare finală după ce proiectarea este practic finalizată. Această abordare pe care industria s-a străduit să o realizeze până acum nu este tocmai viziunea “proiectării bazate pe simulare”…
Ansys GRANTA Selector oferă un set complet de date și instrumente privind proprietățile materialelor care, atunci când sunt combinate, vă permit să implementați metodologia de selecție rațională sistematică dezvoltată la Universitatea din Cambridge.
MAGMA Gießereitechnologie GmbH reprezintă unul dintre principalii furnizori de soluții software pentru industria siderurgică, respectiv, simularea proceselor de turnare. Începând cu anul înființării, 1988, compania a fost o piatră de hotar pentru diferite alte companii de software și știința ingineriei.
Moldex3D este lider mondial în furnizarea de soluții de simulare a procedeelor de injecție a materialelor plastice. Avȃnd o experiență de peste 30 ani în domeniu, Moldex3D și-a construit succesul pas cu pas, demonstrȃnd și convingȃnd capacitățile de simulare pentru o largă varietate de aplicații industriale, domenii inginereşti și medii de cercetare.
În procesul de fabricație propriu-zis, planeitatea este adesea utilizată pentru evaluarea calității produsului. Dacă planeitatea unui produs este prea mare, înseamnă că produsul are o deformare severă în planul de măsurare.
Moldex3D folosește pentru calculul planeității metoda celor mai mici pătrate, calculând și determinând astfel cel mai potrivit plan al zonei specificate după deformare (best-fitplane), inclusiv două planuri paralele cu acest plan, care determină complet aria de măsurare. Distanța dintre aceste două planuri determină planeitatea zonei de măsurare.
Rețeaua 5G, cu rate mai mari de date, capacitate mai mare, lățime de bandă mai mare, securitate sporită și latență mai mică, va aduce experiențe wireless, produse și industrii întregi fără precedent în lume.
Tehnologiile de abilitare 5G vor aduce, de asemenea, noi provocări atât pentru proiectanții infrastructurii de rețea, cât și pentru clienții de dispozitive 5G. O caracteristică esențială a acestor provocări va fi, fără îndoială, sistemele de antenă și integrarea lor în produsul clientului sau platforma de rețea.
Pe măsură ce prelucrarea devine din ce în ce mai complexă și clienții au așteptări tot mai mari, există loc de îmbunătățire pentru orice proces de manufacturare. Aceste îmbunătățiri, se referă atât la reducerea costurilor, cât și la reducerea timpului de prelucrare, creșterea randamentului, prelucrarea pieselor mai ieftin și reducerea timpului de comercializare.
Fiecare etapă a procesului de manufacturare prin care trece o piesă necesită o planificare și o comunicare atentă, iar scopul fabricației este de a parcurge fiecare pas cât mai repede și mai eficient posibil, cu cel mai mic cost posibil.
Liderii din industrii, de la avionică și aerospațială la automobile, telecomunicații și nu numai, cunosc importanța fiabilității produselor de pe piața.
Fără încrederea consumatorilor în funcționare, reputația mărcilor și obiectivele de vânzare pot suferi. Dar cum asigură companiile fiabilitatea atunci când produsele sunt fabricate folosind multe componente furnizate de mai mulți furnizori diferiți, ceea ce duce la probleme de standardizare și teste costisitoare pentru a identifica defecțiunile?
NCG CAM este o soluție CAM (Computer Aided Manufacturing) avansată și foarte ușor de folosit care este oferită de către NCG CAM Solutions Ltd (UK). Este un software dezvoltat de practicieni pentru practicieni, astfel că meniul este ușor de utilizat și foarte intuitiv.
A fost dezvoltat pentru a prelucra forme complexe a pieselor, generând trasee optimizate ale sculelor, ideale pentru mașinare 3D. NCG CAM produce suprafețe de calitate superioară și totodată maximizează durata de viață a sculei și reduce uzura componentelor mașinii.
Ultima versiune, Ansys 2020 R2, continuă tradiția de a îmbunătăți constant soluțiile de simulare, ca răspuns la solicitările dumneavoastră. În Ansys Mechanical, au fost realizate îmbunătățiri semnificative în ceea ce privește soluționarea analizelor structurale neliniare avansate, cu accent pe domeniul auto, electronice fiabile și fluxuri de lucru îmbunătățite în general. Aici evidențiem primele 5 funcții noi care vă pot ajuta să rezolvați mai ușor și mai rapid orice provocare tehnică.
VERICUT, soluția CGTech pentru simularea, verificarea și optimizarea mașinilor cu comandă numerică a ajuns la versiunea 9. Cu VERICUT se pot simula procesele de prelucrare CNC, cele de manufacturare aditivată precum și procesele hybrid.
optiSLang înseamnă mai mult decât optimizare, este un soft general pentru analiza variației. Analiza variației sistemului se face pentru a avea o înțelegere mai bună a comportamentului acestuia. Să presupunem că avem o simulare. Ce se întâmplă dacă modificăm un anume parametru? Dar dacă modificăm un alt parametru? Sau ce se întâmplă dacă schimbăm simultan doi sau mai mulți parametrii? Evaluarea acestor scenarii ne ajută să înțelegem mai bine modul de comportare a sistemului.
Pe măsură ce lumea devine mai conectată și mai digitală, mai multe date și o viteză mai mare este evident necesară. Creșterea traficului global de internet, a determinat rețelele cablate și wireless să sprijine infrastructurile de rețea 5G. Tehnologia 5G promite să permită de 1.000 de ori mai mult trafic, viteză de 10 ori mai rapidă/mare și o creștere de 10 ori a debitului. eSilicon utilizează software-ul de modelare și simulare Ansys HFSS într-o metodologie de proiectare și verificare, care servește această piață în continuă evoluție, cu promptitudine și precizie.
Aplicația ANSYS Icepak este destinată unei importante provocări cu care se confruntă inginerii care proiectează dispozitive electronice: disiparea energiei termice de la componentele electronice pentru a preveni deteriorarea prematură a componentelor datorită supraîncălzirii. Această aplicație software este utilizată pentru evaluarea comportamentului termic al sistemelor electronice dintr-o gamă largă de domenii, simularea fluxului de aer în incinte, analiza distribuției temperaturii în plăci de tip PCB și nu în ultimul rând analiza termică detaliată a unor echipamente de telecomunicații și produse electronice de larg consum.
Compozitele oferă soluții noi pentru producătorii care caută materiale mai puternice, mai ușoare și mai rentabile. În același timp, ele prezintă noi provocări de modelare și fabricație din cauza structurii lor complexe. Cu instrumentele de simulare potrivite, proiectanții pot ține cont de tensiunile reziduale, previziunea performanțelor, analizarea fiabilității și potențialele defecțiuni, optimizarea construcției și exportul informațiilor precise către fabricație, toate înainte de construirea unui prototip fizic.
Realitatea Augmentă sau AR (Augmented Reality) pe scurt, reprezintă modul în care aducem informație digitală în lumea reală, cu alte cuvinte, combină lumea digitală cu cea reală într-o experiență vizuală unică.
GRANTA MI este cel mai important furnizor de informații despre materiale în domeniul ingineriei și de asemenea o sursă de încredere de unde puteți obține proprietățile de materiale necesare companiei dumneavoastră economisind timp, reducând costurile și eliminând riscul. Primiți și reutilizați informații esențiale corecte despre metale, materiale plastice și compozite necesare domeniilor CAD, CAM, CAE si PLM, în felul acesta putând accelera inovația și consolida proiectarea.
Pe măsură ce complexitatea mașinii-unelte și a componentelor acesteia crește, verificarea programelor cu ajutorul software-ului de simulare a mașinii devine o cerință esențială pentru a fi asigurată operarea corectă de prima dată a programului NC. Omiterea etapei de verificare riscă să creeze întârzieri de producție costisitoare în cazul în care mașina așteaptă ca erorile programului NC să fie corectate.
ANSYS LS-DYNA este cea mai frecvent utilizată aplicație software pentru simulări dinamice explicite, capabilă să evidențieze răspunsul diverselor structuri mecanice care sunt supuse la solicitări severe într-un interval de timp scurt și care implică modele de materiale cu comportament neliniar. Această aplicație software pune la dispoziție multe tipuri de elemente, formulări de contact, modele de materiale complexe precum și numeroase instrumente de control care pot fi folosite pentru a realiza simulări avansate, utilizatorul putând avea un control permanent asupra tuturor detaliilor problemei.
Antenele se regăsesc practic peste tot, de la aplicații comerciale cum ar fi telefoane inteligente, etichete RFID și imprimante wireless, la aplicații de apărare, cum ar fi antene cu raze treptate pentru sistemele radar ale aeronavelor sau sistemele satelit, pentru a oferi sisteme de comunicații integrate la sol. Simularea electromagnetică este un instrument valoros în designul antenei și integrarea ei în sisteme complexe, oferind designerului capacitatea de a proiecta și evalua practic ceea ce se întâmplă în cazul scenariilor, precum și de a verifica proiectul final fabricat.
Transferul wireless de energie (Wireless Power Transfer-WPT) este intens cercetat și discutat în contextul domeniului IoT, vehiculelor electrice și dispozitivelor electronice mobile.
Metodologia de alimentare cu energie electrică a unui dispozitiv fără conexiune fizică este bine cunoscută. Cu toate acestea, conceperea formelor de bobină și plasarea acestora, maximizarea eficienței și validarea comportamentului la nivel de sistem reprezintă în continuare provocări care nu pot fi realizate fără simulare.
Automobilele moderne, navele și aeronavele sunt echipate cu sisteme ingenioase de siguranță, ghidate de o combinație de camere stereo, radare și senzori de proximitate. Radarul este răspândit în sistemele de siguranță, navigație și asistență pentru șofer datorită înaltei precizii și scalabilității excepționale.
Cu ajutorul unor simulatoare de câmp electromagnetic precum ANSYS HFSS și ANSYS HFSS SBR +, inginerii pot analiza performanțele sistemului radar în scenarii complexe și dinamice și pot îmbunătăți acuratețea răspunsului lor la posibilele pericole.
Optimizarea topologică se folosește cu scopul de a reduce costurile, greutatea sau a îmbunătăți performanța produselor (de exemplu creșterea frecvențelor naturale, reducerea deplasărilor).
ANSYS AIM permite realizarea analizei de optimizare topologică, având ca scop utilizarea la maxim a materialului astfel încât un criteriu (rigiditate,frecvența proprie) să tindă către o valoare extremă (minima, maxima) atunci când volumul materialului se reduce.
Materialele compozite constau din două sau mai multe materiale dispuse stratificat sau altfel integrate pentru a crea un material nou cu proprietăți diferite de material. Aceste materiale combină cele mai bune proprietăți ale materialelor componente ale acestora, rezultând un produs care este atât ușor, cât și puternic.
Modelarea materialelor compozite în analiza cu elemente finite presupune adesea efectuarea de teste experimentale pentru a determina exact proprietățile materialelor, care pot fi costisitoare și consumatoare de timp. ANSYS Material Designer permite crearea materialelor compozite pentru simulare folosind materiale de bază cu proprietăți cunoscute. Putând calcula proprietățile materialelor compozite astfel obținute, Material Designer furnizează un instrument necesar în proiectarea și fabricarea produselor compozite.
Manufacturarea aditivată (MA), denumită și imprimare 3D, este o metodă de a crea straturi fizice de material peste alte straturi deja existente. Producătorii au îmbrățișat MA pentru că pot fabrica obiecte unice, fără cheltuieli mari în avans care ar fi necesare pentru producția de volum mare. De fapt, a fost deosebit de utilă pentru producerea de prototipuri în vederea testării design-ului. Unii găsesc manufacturarea aditivată utilă pentru crearea de piese de schimb greu de găsit (de exemplu mașini de epocă).
Tranziția industriei de injecție materiale plastice către Industria 4.0 presupune dezvoltarea în două mari direcții: integrarea și îmbunătățirea tehnicilor CAE de simulare a procesului de injecție, respectiv, automatizarea managementului de producție.
Factorul determinant în conceptul de Industrie 4.0 și procesele aferente este reprezentat de informațiile care tranzitează diferite stadii intermediare și etape tehnologice, pornind de la sursă până la destinație. În concepția Industriei 4.0, aceste informații trebuiesc captate din mediul real, măsurate, analizate și optimizate, generându-se astfel seturi de modele, experiențe și măsurători cu caracter istoric, și care se vor stoca sub formă de referințe.
ANSYS Discovery Live oferă posibilitatea de a realiza simulări în mod instantaneu, cu acces la instrumente de modelare directă a geometriei, permițând astfel explorarea interactivă a designului și inovarea rapidă a oricărui produs. Este o experiență unică și interactivă în care geometria precum și proprietățile de material pot fi modificate cu ușurință, rezultatul 3D fiind instantaneu.
PTC CREO este softul CAD de referință în industrie. Este soluția software care de peste 30 de ani este mereu în avangarda altor aplicații CAD. Folosind CREO, au fost realizate prototipuri digitale de o înaltă calitate, indiferent de complexitatea acestora.
Cum reușesc instrumentele profesionale ale CREO să facă posibilă economisirea de timp și bani? Fiind dezvoltate în strânsă colaborare cu marile companii, clienți PTC, sunt construite pentru a răspunde celor mai stricte și variate cerințe ale persoanelor implicate în proiectare și construcție, pentru a îndeplini sarcinile impuse pe tot parcursul ciclului de dezvoltarea al produsului.
ANSYS Icepak este un instrument interactiv complet pentru analize termice folosit de către inginerii proiectanți din industria electronică. Prin anticiparea circuitului aerului și a transferului de căldură de la toate nivele sistemului analizat, ANSYS Icepak duce la creșterea performanțelor, reducerea numărului prototipurilor și a timpului de apariție pe piață a produsului.
– Metoda de adaptare a mesh-ului nestructurat poliedral (PUMA) este acum disponibilă ca o capabilitate completă. Această metodă de adaptare poate fi utilizată pentru a rafina toate tipurile de celule 3D (poliedru, tetraedru, hexaedru, etc.) și consumă mai puțină memorie în timpul rafinării în comparație cu alte metode.
Începând cu versiunea 18.0, ANSYS pune la dispoziția clienților modulul de Optimizare Topologică. Acesta este disponibil pentru licențele DesignSpace, Mechanical Pro, Mechanical Premium și Mechanical Enterprise.
Este orientat în primul rând spre tehnologiile de prelucrare aditivă, dar oferă un uriaș potențial și clienților care dezvoltă produse prin injecție, turnare, forjare, matrițare printr-o distribuție foarte eficientă a materialului. De asemenea oferă informații valoroase pentru operațiile de prelucrare ulterioare care se realizează prin îndepărtare de material.
ANSYS AIM este o soluție completă, ce oferă capabilități pentru diferite tipuri de simulări, inclusiv simulari in camp cuplat și include toate elementele specifice unui proces de simulare – instrumente pentru crearea, repararea si simplificarea geometriei, generarea modelului cu elemente finite (mesh), obținerea rezultatelor și a informațiilor cu privire la designul optim de produs, toate acestea fiind incluse într-o interfață unică, modernă și ușor de utilizat.