INAS Blog

Blog

Top 5 capabilități în Ansys Mechanical 2023 R1

Ansys Mechanical 2023 R1

În fiecare an Ansys Mechanical continuă să dezvolte funcții și capabilități care extind posibilitățile analizei structurale. Cu progrese în predicțiile de resurse de inteligență artificială/învățare automată (AI/ML), optimizarea topografiei și multe altele, cea mai recentă versiune vă permite să efectuați analize de simulare structurală mai precise, mai eficiente și mai ușor de personalizat.

Ansys 2023 R1 se concentrează pe îmbunătățiri care vă permit să realizați simulări mai eficiente și mai precise de analiză cu elemente finite (FEA) folosind Mechanical, inclusiv: Reasociativitate bazată pe geometrie (GBA); Adaptarea rețelei de discretizare (mesh) păstrând geometria originală (GPAD); Predicția resurselor; Optimizarea topografiei; Configurarea contactelor.

Mai mult ...

Simulările acustice

Simularile acustice

Inginerii tind să petreacă mult timp ajustând și simulând un design pentru a îi optimiza aspectul, modul în care este perceput la atingere și performanța acestuia. Ei nu ar trebui să subestimeze sunetul emis de aceste produse sau să le abordeze prea târziu în ciclul de dezvoltare. Inginerii pot proiecta cel mai bun produs din lume, dar dacă acesta este prea gălăgios sau prea silențios atunci oamenii pot avea impresia că acesta nu funcționează în mod corespunzător.

Unele sunete pot fi satisfăcătoare, de exemplu cu toții putem anticipa pocnetul unui prăjitor de pâine, unei centuri de siguranță sau click-ul unui conector. De fapt, aceste sunete sunt atât de satisfăcătoare încât este un lucru obișnuit să le auzim în reclame.

Mai mult ...

Analize dinamice explicite utilizând Ansys Workbench

Analize dinamice explicite utilizând Ansys Workbench

Familia de produse software Ansys Explicit Dynamics permite inginerilor să realizeze analize tranzitorii neliniare care implică efecte dinamice complexe, având o aplicabilitate largă în multe domenii de activitate. Din această categorie de produse fac parte: Explicit STR (inclus în pachetul de licențe Mechanical Enterprise), Autodyn și LS-Dyna. Cu ajutorul lor se pot realiza o serie întreagă de simulări în domeniul ingineriei cum ar fi: impact, drop test, hiperelasticitate, eroziune de material, explozie etc. permițând modelarea comportamentului dinamic al solidelor, fluidelor, gazelor și interacțiunii lor. În plus, Ansys LS-DYNA este complet integrată în platforma Ansys Workbench.

Mai mult ...

INAS S.A. – Partenerul Dvs. de încredere

INAS S.A. – Partenerul Dvs. de încredere

Pe durata celor peste 3 decenii de existență a companiei INAS S.A., inginerii din cadrul societății și-au crescut încetul cu încetul nivelul de înțelegere și cunoaștere al conceptelor, teoriilor și metodelor care stau la baza domeniului și ariei de specializare în care își desfășoară activitatea. Prin utilizarea continuă, în mod adecvat, a acestor cunoștinte pentru soluționarea diverselor aspecte tehnice și tehnologice întâmpinate de clienți, specialiștii INAS și-au dezvoltat performanțele și abilitățile în astfel de activități de consultanță și suport tehnic, ajungand la o maturitate care este mult apreciata in rândul clienților și partenerilor direcți.

Mai mult ...

MAGMAsoft – instrument de proiectare și analiză colaborativă a pieselor turnate

MAGMAsoft – instrument de proiectare și analiză colaborativă a pieselor turnate

Încă de la apariția sa în 1988, MAGMAsoft a fost un deschizător de drumuri în definirea unei noi direcții pentru industria de turnătorie. Utilizarea simulării în turnătorie a oferit noi perspective asupra procesului de turnare. Din aceste dezvoltări inovatoare au rezultat noi metode de optimizare a pieselor turnate și a proceselor de turnătorie. Astăzi, instrumentele de simulare a proceselor de turnare au fost îmbinate cu succes cu experiența în domeniul ingineriei de turnare a metalelor.

Dezvoltarea acestor tehnologii și acceptarea lor la nivel mondial corespund îndeaproape cu creșterea nivelului de înțelegere tehnică, a produselor software și a serviciilor competente oferite de MAGMAsoft, filialele sale și partenerii săi de cercetare și dezvoltare.

Mai mult ...

Evaluarea fiabilității componentelor electronice cu Ansys Sherlock

Evaluarea fiabilității componentelor electronice cu Ansys Sherlock

Sherlock™ este un instrument software dezvoltat de DfR Solutions cu sediul în Beltsville, Maryland, SUA și a fost achiziționat de ANSYS, Inc. în mai 2019.

În zilele noastre, componentele electronice sunt prezente în aproape orice produs, ele devenind tot mai mici, fiind nevoie de algoritmi de calcul foarte preciși pentru a preîntâmpina posibilitatea defectării acestora.

Ansys Sherlock este un software de simulare, care oferă previziuni precise ale duratei de viață pentru componentele electronice la nivel de component, placă de circuite și sistem, în fazele incipiente de proiectare fiind conceput pentru a fi utilizat de inginerii din industria electronică.

Mai mult ...

MicroStation și beneficiile utilizării proiectării de ultimă generație

Bentley MicroStation - Beneficiile utilizării proiectării

MicroStation este una dintre cele mai cunoscute platforme de proiectare pentru arhitectură, inginerie, construcții și exploatarea tuturor tipurilor de infrastructură, inclusiv sisteme de utilități, drumuri și căi ferate, poduri, clădiri, rețele de comunicații, rețele de apă și canalizare, instalații industriale, miniere, și multe altele. 

Soluția oferă toate instrumentele necesare pentru a produce rezultate de încredere, cum ar fi desene de o precizie extrem de ridicată, PDF-uri bogate în informații 3D și schițe 3D.

MicroStation este folosit cu succes de ingineri, arhitecți, profesioniști GIS, constructori și operatori pentru a proiecta, modela, vizualiza, documenta, cartografia și susține proiectele de infrastructură. MicroStation V8i oferă un set integrat de funcții intuitive, interactive și interoperabile.

Mai mult ...

Ansys Mechanical – Simulări structurale statice și dinamice complexe și analize termice avansate

Ansys Mechanical - Simulari structurale statice si dinamice complexe si analize termice avansate

Inginerii pot economisi timp și bani prin efectuarea unor simulări prealabile în ciclul de proiectare, folosind capabilitatea digitală pentru a explora rapid un spectru mai larg de variante de design înainte de a lua decizii de proiectare, costurile de manufacturare fiind astfel mult diminuate. În mod asemănător, simularea este utilizată si în alte cazuri, furnizând informații referitoare la performanța unui produs în exploatare și mentenanța acestuia. ANSYS furnizează soluții de simulare în inginerie pentru toate domeniile tehnice, dând astfel posibilitatea utilizării unui mediu de simulare digitală pentru cât mai mulți ingineri pe parcursul întregului ciclu de viață al produsului.

Mai mult ...

Creo – Soluții pentru Design conceptual și estetica produsului

Creo – Soluții pentru Design conceptual și estetica produsului

Suita de produse Creo constă din Creo Parametric și peste 60 de extensii suplimentare, care se adresează nevoilor de dezvoltare de produs. Printre acestea se regăsesc soluții pentru a îmbunătăți designul conceptual și stilul produsului.

În acest articol ne vom concentra pe designul conceptual, aceasta fiind prima fază a procesului de dezvoltare a produsului. Creo oferă o suită largă de soluții care facilitează și încurajează ideea, inovația, explorarea, designul estetic și stilizat.

Mai mult ...

Posibilități de creare a produselor configurabile utilizând Creo Parametric

Creo Parametric

În general, un produs configurabil (variabil) este compus din mai multe produse simple, și cel puțin un atribut definit cu rolul de a diferenția produsele simple din care este compus. Scopul unui astfel de produs configurabil este de a facilita gestionarea stocurilor.

În Creo Parametric, produsele configurabile sunt caracterizate de o serie de opțiuni care urmează a fi selectate și activate/dezactivate din designul inițial. Aceste opțiuni afectează după caz: consistența produsului, mărimea, relaționarea cu alte componente, BOM, costurile, etc., păstrând însă rolul funcțional al produsului.

Mai mult ...

Compania românească Flexibil, din Baia Mare, utilizează Ansys pentru simularea unui arc conic primar

Flexibil

Arcul conic primar este o piesă metalică cauciucată, capabilă să suporte deformații mari și care, de obicei este solicitată atât la compresiune, cât și la forfecare.

Astfel de piese au multe avantaje, cum ar fi că nu necesită întreținere, sunt compacte, versatile, au aplicabilitate largă, atât în ceea ce privește variantele de design posibile pentru componenta metalică, cât și pentru cea de cauciuc.

Mai mult ...

Creo 8.0 - Un nou mod de a proiecta!

Creo 8.0 - Un nou mod de a proiecta!

Astăzi, mai mult ca oricând, se așteaptă de la echipele de proiectare să creeze produse mai eficient și mai rentabil, fără a sacrifica inovația sau calitatea. Din fericire, Creo oferă cea mai scalabilă gamă de pachete și capabilități de dezvoltare a produselor CAD 3D de pe piața actuală.

Mai mult ...

Variabile de fabricație în injecția de materiale plastice

Moldex3D - Variabile de fabricație în injecția de materiale plastice

O piesă injectată trebuie să îndeplinească o serie de caracteristici cu privire la: formă și dimensiuni, greutate, rezistență, stabilitate dimensională, aspect de suprafață, ș.a.m.d. Din aceste considerente, în producția de piese injectate, consistența produsului este foarte importantă. Variațiile de densitate nu sunt de dorit, pentru că acestea scad calitatea și rezistența materialului – factori importanți în special în cazul pieselor cu rol funcțional, piese de uzură sau elemente de legatură.

Mai mult ...

Optimizarea topologică – noutăți în Ansys 2021-R2

Ansys - Optimizare topologică

Prima noutate în Ansys Workbench versiunea 2021-R2 este schimbarea denumirii din Topology Optimization (optimizare topologica) în Structural Optimization (optimizare structurală), deci nu va mai fi gasită în arborele tipurilor de analiză și nici în schematica proiectului sub denumirea de Topology Optimization, ci sub cea de “Structural Optimization”.

Mai mult ...

Optimizarea motoarelor electrice cu Ansys Motor-CAD

Ansys Motor-CAD

Analiza motoarelor electrice începe cu cerințele de specificație, apoi intră în faza de proiectare preliminară cu scopul de a găsi un concept de design pentru optimizare ulterioară. Proiectul inițial este apoi optimizat cu constrângeri și obiective specifice. În ultimii pași se iau decizii privind soluția optimă, găsindu-se un compromis între criterii de performanță conflictuale.

Mai mult ...

Vericut 9 – Mai optimizat pentru verificarea CNC-urilor!

Vericut

Vericut, soluția celor de la CGTech este un software de simulare, verificare și optimizare a mașinilor cu comandă numerică (CNC). Vericut 9 a fost lansat la începutul acestui an, dar continuă să fie îmbunătățit cu fiecare lansare de versiuni incrementale suplimentare, ultima verisune fiind Vericut 9.2.1.

Mai mult ...

Simularea propagării fracturilor utilizând tehnologia SMART în Ansys Mechanical

Ansys Mechanical

Integritatea structurală este foarte importantă pentru toate componentele mecanice. Evitarea problemelor legate de durabilitatea produsului prin defecțiuni precum fractura poate ajuta la reducerea costurilor de garanție și de reparații ale pieselor. Fracturile pot apărea atunci când se formează și se propagă fisurile, putând provoca defecțiuni majore ale pieselor. Mecanica fracturilor este disciplina care ne ajută să studiem astfel de defecte.

Mai mult ...

Familiarizați-vă cu Creo Simulation Live

Creo Simulation Live

Timp de mulți ani, industria a încercat să utilizeze în mod constant simularea ca parte a procesului tradițional de dezvoltare a produselor, de cele mai multe ori sub forma unei etape de validare finală după ce proiectarea este practic finalizată. Această abordare pe care industria s-a străduit să o realizeze până acum nu este tocmai viziunea “proiectării bazate pe simulare”…

Mai mult ...

Ansys GRANTA Selector - Instrument performant care furnizează proprietăți de materiale avansate

Ansys Granta Selector - Instrument performant care furnizează proprietăți de materiale avansate

Ansys GRANTA Selector oferă un set complet de date și instrumente privind proprietățile materialelor care, atunci când sunt combinate, vă permit să implementați metodologia de selecție rațională sistematică dezvoltată la Universitatea din Cambridge.

Mai mult ...

MAGMA5 – o soluție complet optimizată pentru turnarea metalelor, înțelegere, robustețe și rentabilitate

MAGMA5 – o soluție complet optimizată pentru turnarea metalelor, înțelegere, robustețe și rentabilitate

MAGMA Gießereitechnologie GmbH reprezintă unul dintre principalii furnizori de soluții software pentru industria siderurgică, respectiv, simularea proceselor de turnare. Începând cu anul înființării, 1988, compania a fost o piatră de hotar pentru diferite alte companii de software și știința ingineriei.

Mai mult ...

Noutăți în Moldex3D 2021

Noutăţi în Moldex3D 2021

Moldex3D este lider mondial în furnizarea de soluții de simulare a procedeelor de injecție a materialelor plastice. Avȃnd o experiență de peste 30 ani în domeniu, Moldex3D și-a construit succesul pas cu pas, demonstrȃnd și convingȃnd capacitățile de simulare pentru o largă varietate de aplicații industriale, domenii inginereşti și medii de cercetare.

Mai mult ...

Determinarea abaterii de la planeitate utilizând Moldex3D Studio

Determinarea abaterii de la planeitate utilizând Moldex3D Studio

În procesul de fabricație propriu-zis, planeitatea este adesea utilizată pentru evaluarea calității produsului. Dacă planeitatea unui produs este prea mare, înseamnă că produsul are o deformare severă în planul de măsurare.

Moldex3D folosește pentru calculul planeității metoda celor mai mici pătrate, calculând și determinând astfel cel mai potrivit plan al zonei specificate după deformare (best-fitplane), inclusiv două planuri paralele cu acest plan, care determină complet aria de măsurare. Distanța dintre aceste două planuri determină planeitatea zonei de măsurare.

Mai mult ...

Top 3 noi caracteristici HFSS pentru designul antenelor 5G

Top 3 noi caracteristici HFSS pentru designul antenelor 5G

Rețeaua 5G, cu rate mai mari de date, capacitate mai mare, lățime de bandă mai mare, securitate sporită și latență mai mică, va aduce experiențe wireless, produse și industrii întregi fără precedent în lume.

Tehnologiile de abilitare 5G vor aduce, de asemenea, noi provocări atât pentru proiectanții infrastructurii de rețea, cât și pentru clienții de dispozitive 5G. O caracteristică esențială a acestor provocări va fi, fără îndoială, sistemele de antenă și integrarea lor în produsul clientului sau platforma de rețea.

Mai mult ...

VERICUT Force - Optimizarea procesului cu ajutorul simulării VERICUT

VERICUT Force - Optimizarea procesului cu ajutorul simulării VERICUTPe măsură ce prelucrarea devine din ce în ce mai complexă și clienții au așteptări tot mai mari, există loc de îmbunătățire pentru orice proces de manufacturare. Aceste îmbunătățiri, se referă atât la reducerea costurilor, cât și la reducerea timpului de prelucrare, creșterea randamentului, prelucrarea pieselor mai ieftin și reducerea timpului de comercializare.

Fiecare etapă a procesului de manufacturare prin care trece o piesă necesită o planificare și o comunicare atentă, iar scopul fabricației este de a parcurge fiecare pas cât mai repede și mai eficient posibil, cu cel mai mic cost posibil.

Mai mult ...

Cum să vă îmbunătățiți designul electronic cu teste de fiabilitate

Cum să vă îmbunătățiți designul electronic cu teste de fiabilitate

Liderii din industrii, de la avionică și aerospațială la automobile, telecomunicații și nu numai, cunosc importanța fiabilității produselor de pe piața.

Fără încrederea consumatorilor în funcționare, reputația mărcilor și obiectivele de vânzare pot suferi. Dar cum asigură companiile fiabilitatea atunci când produsele sunt fabricate folosind multe componente furnizate de mai mulți furnizori diferiți, ceea ce duce la probleme de standardizare și teste costisitoare pentru a identifica defecțiunile?

Mai mult ...

NCG CAM un software CAM dedicat HSM (High Speed Machining)

NCG CAM software CAM dedicat HSM

NCG CAM este o soluție CAM (Computer Aided Manufacturing) avansată și foarte ușor de folosit care este oferită de către NCG CAM Solutions Ltd (UK). Este un software dezvoltat de practicieni pentru practicieni, astfel că meniul este ușor de utilizat și foarte intuitiv.

A fost dezvoltat pentru a prelucra forme complexe a pieselor, generând trasee optimizate ale sculelor, ideale pentru mașinare 3D. NCG CAM produce suprafețe de calitate superioară și totodată maximizează durata de viață a sculei și reduce uzura componentelor mașinii.

Mai mult ...

Top 5 capabilități în Ansys Mechanical 2020 R2

Ansys Mechanical 2020 R2

Ultima versiune, Ansys 2020 R2, continuă tradiția de a îmbunătăți constant soluțiile de simulare, ca răspuns la solicitările dumneavoastră. În Ansys Mechanical, au fost realizate îmbunătățiri semnificative în ceea ce privește soluționarea analizelor structurale neliniare avansate, cu accent pe domeniul auto, electronice fiabile și fluxuri de lucru îmbunătățite în general. Aici evidențiem primele 5 funcții noi care vă pot ajuta să rezolvați mai ușor și mai rapid orice provocare tehnică.

Mai mult ...

Noutăți în VERICUT 9

VERICUT 9VERICUT, soluția CGTech pentru simularea, verificarea și optimizarea mașinilor cu comandă numerică a ajuns la versiunea 9. Cu VERICUT se pot simula procesele de prelucrare CNC, cele de manufacturare aditivată precum și procesele hybrid.

Mai mult ...

Optimizarea transferului termic cu ANSYS optiSLang

Optimizarea transferului termic cu ANSYS optiSLang

optiSLang înseamnă mai mult decât optimizare, este un soft general pentru analiza variației. Analiza variației sistemului se face pentru a avea o înțelegere mai bună a comportamentului acestuia. Să presupunem că avem o simulare. Ce se întâmplă dacă modificăm un anume parametru? Dar dacă modificăm un alt parametru? Sau ce se întâmplă dacă schimbăm simultan doi sau mai mulți parametrii? Evaluarea acestor scenarii ne ajută să înțelegem mai bine modul de comportare a sistemului.

Mai mult ...

Accelerarea proiectării infrastructurii de mare viteză - Avantajele Ansys HFSS

Ansys HFSS - avantaje

Pe măsură ce lumea devine mai conectată și mai digitală, mai multe date și o viteză mai mare este evident necesară. Creșterea traficului global de internet, a determinat rețelele cablate și wireless să sprijine infrastructurile de rețea 5G. Tehnologia 5G promite să permită de 1.000 de ori mai mult trafic, viteză de 10 ori mai rapidă/mare și o creștere de 10 ori a debitului. eSilicon utilizează software-ul de modelare și simulare Ansys HFSS într-o metodologie de proiectare și verificare, care servește această piață în continuă evoluție, cu promptitudine și precizie.

Mai mult ...