OpenFlows WaterSight

Acreditare INAS - Bentley OpenFlows

Tehnologie Digital Twin pentru rețele inteligente de apă

OpenFlows WaterSight combină SCADA, GIS, modelarea hidraulică și informații despre clienți într-un singur tablou de bord interoperabil. Accesul la informații bazate pe cloud din diferite surse ale întreprinderii oferă o viziune la nivel de utilitate în detectarea informațiilor critice privind performanța sistemului și a activelor individuale, permițând operațiuni mai eficiente și decizii de planificare a întreținerii.

Operatorii nu mai sunt limitați de numărul și precizia senzorilor. Putem acum monitoriza cu ușurință condițiile debitului, presiunii și calității apei în fiecare punct al sistemului. Cu OpenFlows WaterSight, apa nefacturata este evaluată și redusă utilizând calcule de audit ale apei. Îmbunătățim eficiența energetică, utilizând analize în timp real ale fiecărei pompe și rezervoare, cu alerte pentru atunci când performanța este în afara pragurilor de serviciu.

OpenFlows WaterSight permite calcularea performanțelor prezente, istorice și prognozate pentru fiecare activ din sistem. Utilizatorii pot împărtăși cu încredere părților interesate o grafică detaliată a performanței curente a sistemului, precum și consecințele așteptate și îmbunătățirea acțiunilor legate de activitatea operațională și de întreținere. Mai mult, putem testa și simula practic măsuri de răspuns pentru situații de urgență: incendii, rupturi de conducte, întreruperi ale pompei sau alte evenimente critice în timp. 

Capabilități OpenFlows WaterSight

Gestionarea răspunsului de urgență

  • ​Modelatorii, planificatorii și operatorii hidraulici pot utiliza un model de rețea pentru a testa variațiile în strategia operațională, tactica și protocoalele de urgență într-un mod fără riscuri. Identificăm opțiuni sigure și eficiente pentru a aborda explozii de țevi, întreruperi de curent, incendii și alte evenimente urgențe.

Detectarea anomaliilor sistemului

  • Monitorizam senzorii SCADA pentru detectarea timpurie a comportamentului anormal în sistem. Oferă protectie împotriva potențialei contaminări naturale, accidentale sau intenționate care vor compromite capacitatea sistemului de a furniza apă sigură clienților.

Controlul presiunii

  • Utilizăm un model de rețea hidraulică pentru a determina automat și cu exactitate presiunile în timp real în întreaga rețea, chiar și pentru locațiile care nu sunt monitorizate. Prevedem nivelurile de service în viitor pentru a identifica zonele cu presiuni excesiv de mari sau mici și evaluam modalitățile de reglare a pompelor și reglarea supapelor pentru a echilibra presiunile fără a întrerupe serviciul.

Gestionarea utilizării energiei

  • Modelează pompele cu precizie folosind modelarea hidraulică, inclusiv combinații complexe de pompe și pompe cu viteză variabilă, pentru a înțelege impactul pe care îl au diferitele strategii operaționale ale pompei asupra consumului de energie. Minimizam energia legată de costurile de pompare, maximizând în același timp performanța sistemului.

Identificarea traseului de apă

  • Efectuam echilibrul apei și calculele minime ale debitului nocturn. După identificarea și prioritizarea problemelor, îmbunătățim activitățile de reducere a pierderii direcției pentru a pune resursele acolo unde le aparține.

Creșterea eficienței tehnice și operaționale

  • Simplificam partajarea interdepartamentală a lucrului cu informații utile pentru rețelele de apă. Eliminam barierele create de funcțiile inginerești tradiționale, astfel încât organizația dvs. să poată urmări, partaja și colabora eficient la datele de rețea.