OpenFlows WaterOPS

Acreditare INAS - Bentley OpenFlows

Suport decizional operațional în timp real

OpenFlows WaterOPS este o soluție operațională și de opțiune în timp real pentru sprijinirea deciziilor pentru furnizarea și distribuția apei urbane. Integrând datele SCADA live cu un model hidraulic calibrat, OpenFlows WaterOPS calculează condițiile în timp real în toate rețelele de apă, pe baza condițiilor existente și a condițiilor viitoare prognozate. OpenFlows WaterOPS împuternicește utilitățile de apă să obțină instantaneu o vizibilitate mai bună asupra datelor între locațiile monitorizate, să prezică performanțele viitoare și să reacționeze la evenimente și situații de urgență.

Operatorii și inginerii operaționali pot împărtăși și colabora cu încredere cu părțile interesate prin evaluarea diferitelor acțiuni ce se întâmplă atunci când sunt necesare decizii rapide din cauza unui incendiu, întreruperea conductei, întreruperea pompei sau a altor evenimente critice în timp. Mai mult, software-ul poate determina impactul rețelei și efectele ulterioare pe care aceste evenimente le vor avea asupra clienților.

Capabilități OpenFlows WaterOPS

Gestionarea răspunsului de urgență

  • ​Modelatorii, planificatorii și operatorii hidraulici pot utiliza un model de rețea pentru a testa variațiile în strategia operațională, tactica și protocoalele de urgență într-un mod fără riscuri. Identificarea opțiunilor sigure și eficiente pentru a aborda explozii de țevi, întreruperi de curent, incendii și alte evenimente urgențe.

Gestionarea securității apei

  • Utilizarea unui model hidraulic de distribuție a apei pentru a evalua și examina infrastructură fizică pentru a determina zonele de vulnerabilitate. Permite protecția împotriva potențialei contaminări naturale, accidentale sau intenționate care vor compromite capacitatea sistemului de a furniza în mod fiabil apă sigură clienților.

Controlul presiunii

  • Utilizarea unui model de rețea hidraulică pentru a determina automat și cu exactitate presiunile în timp real în întreaga rețea, chiar și pentru locațiile care nu sunt monitorizate. Permite previzualizarea nivelurilor de service în viitor pentru a identifica zonele cu presiuni excesiv de mari sau mici și evaluați modalitățile de reglare a pompelor și reglarea supapelor pentru a echilibra presiunile fără a întrerupe serviciul.

Gestionarea utilizării energiei

  • Modelează pompele cu precizie folosind modelarea hidraulică, inclusiv combinații complexe de pompe și pompe cu viteză variabilă, pentru a înțelege impactul pe care îl au diferitele strategii operaționale ale pompei asupra consumului de energie. Permite minimizarea energiei legată de costurile de pompare, maximizând în același timp performanța sistemului.

Monitorizarea și evaluarea condițiilor rețelei

  • ​Permite utilizarea unui model de date privind apa cu GIS și model hidraulic pentru a monitoriza și a prevedea starea și performanța țevilor și pompelor din inspecția, incidentele și înregistrările de intervenție. După identificarea și prioritizarea problemelor, permite analizarea măsurilor de remediere alternative și luarea măsurilor corective proactive.

Evaluarea calității apei

  • Permite aplicarea în timp real de simulări predictive ale caracteristicilor calității apei în întreaga rețea de conducte și în rezervoare. Evaluarea vârstei apei sau concentrația de constituenți (de exemplu, clor, contaminanți, TDS), chiar și cu mai multe specii care interacționează. Permite efectuarea urmăririi sursei pentru a determina contribuția diferitelor surse de apă pentru orice locație din sistem.

Creșterea eficienței tehnice și operaționale

  • Permite simplificarea partajării interdepartamentală a lucrului cu informații utile pentru rețelele de apă. Permite eliminarea barierelor create de funcțiile inginerești tradiționale, astfel încât organizația dvs. să poată urmări, partaja și colabora eficient la datele de rețea.

Broșură

   OpenFlows WaterOPS