ContextCapture Cloud Processing Service

ContextCapture Cloud Processing Service

INAS Accreditation - Bentley ContextCapture

Creați modele 3D din fotografii și/sau nori de puncte

Companiile UAV (vehicul aerian fără pilot) și firmele de topografie și inginerie, valorificând modelarea realității interne, pot utiliza Serviciul de procesare în cloud ContextCapture pentru a încărca fotografii și/sau nori de puncte, pentru a genera rețele de realitate 3D pregătite pentru inginerie, ortofotografii, modele digitale de suprafață și nori de puncte, rapid si usor. Acest serviciu de înaltă performanță, bazat pe cloud, automatizează producția de modele 3D de aproape orice dimensiune sau precizie, fără a fi nevoie de hardware de top sau asistență IT specializată. Serviciul de procesare în cloud ContextCapture permite procesarea și reconstrucția mai rapidă a rețelelor de realitate, datorită suportului procesării sale paralele unice, folosind mai multe motoare, care utilizează cea mai recentă tehnologie 'cloud'.

Puteți utiliza o configurare simplificată pentru a scala rapid proiectele și pentru a extinde utilizarea oricărei echipe de proiectpentru a documenta usor contextul, la preț accesibil, cu mai puține investiții de timp și resurse. Prin utilizarea Consolei de procesare în cloud ContextCapture, sau a aplicației ContextCapture Mobile, puteți încărca rapid imaginipentru a produce modele 3D. Acest serviciu este ușor de utilizat și simplu de configurat, ceea ce face practic pentru orice organizație să ofere un context precis, din lumea reală, pentru toate fazele ciclului de viață al unui activ.

 • Consola ContextCapture – Permite încărcarea instantanee de fotografii și/sau nori de puncte și setarea punctelor de control la sol pentru generarea de rețele de realitate 3D. Descărcați Consola de procesare în cloud ContextCapture.
 • ContextCapture Mobile – Aplicație de modelare a realitățiiușor de utilizat, folosită pentru a crea și afișa rapid modele 3D, din fotografiile realizate cu un telefon sau o tabletă. Descărcați aplicația ContextCapture Mobile din Apple Store sau Google Play.

Datele dvs. de modelare a realității vor fi stocate în ProjectWise ContextShare, un serviciu cloud care extinde mediul de date conectat al Bentley. Mesh-urile Reality pot fi încărcate în siguranță în ProjectWise ContextShare și apoi transmise utilizatorilor ProjectWise, pentru utilizare în fluxurile de lucru de proiectare, analitică și modelare a construcțiilor. Acest serviciu cloud de înaltă performanță face ca utilizarea unor rețele de realitate foarte mari să fie practică, oferind context pentru fluxurile de lucru inginerești și geospațiale.

Capabilități

Permite integrarea de imagini de la multe tipuri de camere și tipuri de senzori

 • Utilizați o mare varietate de camere, de la telefoan până la sisteme de achiziție multidirecționale de înaltă specialitate, aeropurtate sau terestre. Profitați de posibulitatea de a adauga orice format de imagine și metadate disponibile, pentru a crea modele 3D.

Generarea modelelor GIS 2D și 3D

 • Produceți modele 3D georeferențiate precise, utilizând o gamă completă de tipuri de date geospațiale, inclusiv ortofotografii reale, nori de puncte și modele digitale raster de elevație. Aplicația include o interfață de bază de date SRSpentru a asigura interoperabilitatea cu soluția dvs. GIS.

Generarea modelelor de plasă 'mesh' 3D

 • Produceți modele 3D utilizând o gamă de formate CAD tradiționale, cum ar fi OBJ sau FBX, formate de nor de puncte, precum și rețele inovatoare cu mai multe rezoluții, cum ar fi Bentley open 3SM sau 3MX, pentru a vă asigura că modelele dumneavoastră sunt accesibile în mediul dumneavoastră de modelare.

Integrarea cu fluxurile de lucru CAD și GIS

 • Integrați cu ușurință cu aplicatiile MicroStation, Autodesk Revit, Graphisoft ArchiCAD și Trimble SketchUp, cu suport pentru fluxurile de lucru, pentru a rămâne sincronizate cu design-urile native, pe intreg parcursul lucrărilor în curs și pentru a importa conținut suplimentar în formate 3D standard. Exportați în mod fiabil simulările de vehicule, adăugați planuri de secțiune, activați și dezactivați straturi și profitați de inteligența modelului pentru diferite sarcini, cum ar fi etichetarea.

Măsurarea și analiza datelor modelului

 • Economisiți timpobținând răspunsuri precise, efectuând măsurători precise ale distanțelor, volumelor și suprafețelor, direct în interfața de vizualizare 3D

Efectuare aerotriangulare automată și reconstrucția 3D

 • Calibrați complet toate imaginile, identificând automat poziția și orientarea relativă a fiecărei fotografii. Folosiți reconstrucția 3D automată, maparea texturii și retexturarea legăturilor și a constrângerilor de reconstrucție, pentru a asigura modele foarte precise.

Efectuarea alinierii automată a blocurilor foto pe norii de puncte

 • În timpul procesului de aerotriangulare, ajustați automat blocul foto pentru a se potrivi norilor de puncte, rezultând o calibrare și o aliniere precisă a celor două surse de date, pentru a crea o rețea de realitate de înaltă fidelitate.

Publicarea și vizualizarea modelelor pregătite pentru web

 • Produceți modele de orice dimensiune care sunt optimizate pentru publicarea web și care pot fi vizualizate folosind un plugin gratuit de vizualizare web. Acest lucru permite partajarea și vizualizarea instantanee a modelelor 3D pe Web.

Vizualizare, analiza și măsurarea rețelelor de realitate, înainte de producția finală

 • Profitați de modul de afișare Splat după aerotriangulare, pentru a vizualiza o schiță clara a rețelei de realitate, pentru o perspectivă de vizualizare mai rapidă, in vederea evaluarii calității, navigarii foto și efecturarii sarcinilor de măsurare.

Broșură:

 ContextCapture