Modelare Virtuală a Realității ContextCapture - Dezvoltarea rapidă a modelelor 3D detaliate pentru utilizarea în proiectare prin intermediul fotografiilor simple.

ContextCapture – Soluţie de modelare din realitate pe baza imaginilor fotografice

Cu ajutorul soluţiei ContextCapture se pot produce rapid chiar și cele mai dificile modele 3D ale condițiilor existente pentru proiectele de infrastructură de toate tipurile, derivate din fotografii simple.

Fără a fi nevoie de echipamente scumpe, specializate, oferă posibilitatea de creare rapidă a modelelor 3D și de a folosi aceste modele extrem de detaliate.

Această realitate 3D oferă un context precis pentru lumea reală ȋn proiectarea, construcția  şi ȋn deciziile de operare, pentru a fi utilizate pe parcursul ciclului de viață al proiectelor.

ContextCapture permite discretizarea modelelor precise ȋn elemente finite cu mai puține investiții de timp și investiţii ȋn dispozitive de achiziție specializate.

Permite producerea cu ușurință a modelelor 3D folosind până la 100 de gigapixels de fotografii realizate cu o cameră obișnuită, având ca rezultat detalii fine, margini ascuțite și o mare precizie geometrică.

Utilizând soluţia ContextCapture se poate livra în mod fiabil orice model extrem de detaliat în mai puțin timp, fără riscuri de limitări ale acesteia.

Se pot automatiza producerea de modele de aproape orice dimensiune și precizie, mult mai repede decât înainte.

Este posibil accesul și vizualizarea ȋn cadrul modelelor realizate, acestea putând fii integrate ȋn fluxul de lucru al oricărei soluţii CAD sau GIS.

Oferă posibilitatea de partajare cu ușurință și în mod constant a informațiilor, consumabile și accesibile pe desktop și dispozitivele mobile, în mai multe formate, inclusiv utilizarea nativă din MicroStation.

Capabilităţi

  • Permite integrarea imaginilor realizate cu orice tip de cameră şi senzor
  • Generarea de modele GIS 2D și 3D
  • Genera de modele 3D CAD
  • Integrarea datelor de poziționare
  • Se pot măsura și analiza datele modelului
  • Efectuează aerotriangulare automată și reconstrucție 3D
  • Vizualizarea și publicarea modelelor de tip „web-ready