Modelare Virtuală a Realității ContextCapture - Dezvoltarea rapidă a modelelor 3D detaliate pentru utilizarea în proiectare prin intermediul fotografiilor simple.

ContextCapture – Soluția pentru realitatea virtuală

Acreditare INAS - Bentley ContextCapture

Realitatea 3D creată cu ajutorul soluției ContextCapture oferă un context precis virtual pentru lumea reală, fiind deosebit de util în proiectarea, construcția și în luarea deciziilor corecte de operare în realitate.

ContextCapture permite discretizarea modelelor precise în elemente finite, făcând posibilă producerea modelelor 3D din fotografii realizate cu o cameră foto obișnuită, având ca rezultat detalii fine și o precizie geometrică ridicată, modelele produse putând fii integrate în fluxul de lucru al oricărei aplicații CAD sau GIS.

Soluția detectează și localizează automat obiectele, utilizând tehnologia 3D machine learning. Pot fi produse rapid rețele realiste de mesh, iar cu un upgrade la ContextCapture Center, poate fi economisit timp considerabil, folosind calculatoare scalabile de putere ce grăbesc crearea modelelor 3D, cu ajutorulul sistemelor de calcul paralel.

Cu aplicația mobilă ContextCapture, puteți crea rapid modele 3D, utilizând imagini direct de pe telefon.

Soluții adaptabile de modelare a realității

ContextCapture are trei module principale: Master, Engine si Editor.

 • Modulul Master oferă o interfață grafică care permite definirea datelor de intrare și setările de procesare, transmiterea sarcinilor de procesare cât și monitorizarea progresului în vederea vizualizării rezultatelor;

 • Modulul Engine rulează pe computer în background, efectuând calcule complexe bazate pe algoritmi, fără a avea o interacțiune cu utilizatorul. Acest modul suportă grid computing și reduce considerabil timpul de procesare, prin posibilitatea de a rula engine-ul ContextCapture pe multiple stații de lucru;

 • ContextCapture Editor este un modul CAD 3D pentru editarea și analizarea datelor provenind din realitate, fiind inclus în ContextCapture și ContextCapture Center.

Servicii de realitate modelată utlizând mediul cloud

ContextCapture Cloud Processing Service permite să încărcați fotografii și să generați rapid modele inginerești 3D (mesh), ortofotografii, modele digitale ale suprafețelor și nori de puncte. Fără cerințe hardware ridicate sau constrangeri IT, puteți simplifica și scala proiectele, permițând foarte ușor tuturor persoanlor din echipă să acceseze documentația necesara, cu o investiție mică de timp și resurse, reducându-vă cheltuielile. Folosind o aplicație desktop sau mobilă, puteți accesa serviciile de procesare cloud, ceea ce duce la costuri mai mici asociate achizițiilor hardware.

ProjectWise ContextShare - este un serviciu de partajare a datelor care modelează realitatea și permite să gestionați în siguranță, să stocați și să partajati cantități mari de date modelate din realitate.

Reality Data Web Viewer - Acest instrument colaborativ web-based adaugă valoare mesh-urilor preluate din realitate. Conectați-vă facil la rețeaua cu datele despre active, putând adauga adnotări.

Prelucrare avansată pentru modelarea virtuală a realității - Beneficii

 • Permite lucrul cu mesh-uri realiste
 • Permite lucrul cu nori de puncte
 • Poate produce și lucra cu modele de teren de dimensiuni mari, scalabile
 • Generează modele 3D CAD
 • Publicare și vizualizare modele web
 • Permite integrarea imaginilor realizate cu orice tip de cameră și senzor
 • Generarea de modele GIS 2D și 3D
 • Integrarea datelor de poziționare
 • Posibilitate de a măsura și analiza datele modelului
 • Efectuează aerotriangulare automată și reconstrucție 3D
 • Vizualizare și publicare modele de tip „web-ready”