Bentley OpenBridge Designer

OpenBridge Designer

Producatorul Bentley Systems a  realizat consolidarea software-ului bridge Bentley, formând noul OpenBridge Designer CONNECT Edition. Aplicația consolidează capacitățile de modelare ale OpenBridge Modeler și caracteristicile de analiză și proiectare ale LEAP Bridge Beton, LEAP Bridge Steel, RM Bridge, RM Bridge Advanced și RM Bridge Enterprise pentru a satisface nevoile de proiectare și construcție ale tuturor tipurilor de poduri.

Cu OpenBridge Designer, aveți avantajul de a utiliza un singur pachet cuprinzător de la începutul până la sfârșitul oricărui proiect de proiectare a podurilor. Puteți utiliza un singur produs pentru a crea un model fizic și analitic interoperabil atât pentru podurile din oțel, cât și pentru cele din beton, care pot fi utilizate pe tot parcursul ciclului de viață al podului. OpenBridge Designer utilizează modelarea informațiilor despre pod (BrIM), metodologia avansată pentru industria de proiectare și construcție a podurilor.

Capabilități OpenBridge Designer

 • Analiza, proiectarea și evaluarea podurilor

Simplificați modelarea, analiza și evaluarea sarcinii de pod atât pentru podurile existente, cât și pentru cele noi, cu un set de instrumente integrat. Folosiți diverse specificații internaționale de coduri de proiectare și metodologii de evaluare pentru verificare.

 • Captura geometriei și a topografiei drumului

Reutilizați datele civile obținute direct de la produsele rutiere Bentley, cum ar fi GEOPAK, Bentley InRoads sau MXROAD, și importați informații despre drumuri și date la sol din fișiere LandXML.

 • Coordonează echipele multidisciplinare de pod

Schimbați informații despre proiect, inclusiv geometria podului, materialele, încărcăturile, modelul de pretensionare și armătura de forfecare pentru a îmbunătăți luarea deciziilor. Simplificați gestionarea conținutului de inginerie cu colaborare în timp real și partajați, reutilizați datele pe tot parcursul ciclului de viață al podului pentru a minimiza riscul de erori de proiectare și probleme de construcție.

 • Proiectați și analizați poduri din beton

Gestionează-ți inteligent datele și eficientizează procesul de modelare, analiză, verificare a codului de proiectare, rapoarte detaliate de proiectare și desene automate. Sprijiniți podurile din beton de toate tipurile, inclusiv prefabricate și turnate în loc, armate, pretensionate și post-tensionate. Suportă mai multe coduri de proiectare, inclusiv US AASHTO LRFD și LFD, canadian CHBDC și indian IRC Stres de lucru și proiectarea statelor limită.

 • Proiectați și analizați poduri din oțel

Modelați, proiectați, analizați și încărcați și optimizați podurile din oțel cu grinzi I și cu grinzi de oțel utilizând tehnici de analiză puternice, cum ar fi modelarea elementelor finite (FEM) și analiza spectrului de răspuns, în conformitate cu specificațiile AASHTO LRFD Bridge Design.

 • Generați rezultate ale proiectului bridge

Generați rapoarte detaliate. Creați modele 3D și desene 2D pentru secțiuni, elevări și planuri de încadrare.

 • Interoperare cu aplicații de detaliere

Elaborați modele detaliate ale armăturilor, inclusiv marcajele barelor, programările, cantitățile și desenele, conectându-vă la ProStructures.

 • Gestionați modificările proiectului bridge

Răspundeți la modificările proiectului actualizând fără efort modelul de pod inteligent și folosind relații parametrice încorporate între componentele podului.

 • Efectuați detectarea ciocnirii podului

Reduceți riscul efectuând analize de conflict ale structurii podului cu infrastructura existentă pentru a economisi timp, a elimina erorile de construcție și a reduce costurile proiectului. Vizualizați ciocnirile în format 3D sau în tabel. Detectați ciocnirile cu oțel de armare și alte încastrări. Verificați dacă există distanțe minime necesare între structurile adiacente și căile rutiere.

 • Publică i-models

Schimbați modele de proiecte și informații folosind i-models. Cu modelele i, puteți implementa fluxuri de lucru unice și puternice pentru partajarea informațiilor, distribuirea și revizuirea designului. Aceste fluxuri de lucru pot fi îmbunătățite în continuare folosind ProjectWise și alte produse și servicii care valorifică puterea modelelor i.

 • Construcția secvenței și etapizarea

Investigați diferitele etape ale construcției etapizate - comparând rezultatele, detectând stările relevante și producând rezultate pentru verificarea dovezilor. Contabilizați contracția și rezolvați problemele înainte de a începe sa construiti.

Experimentați vizualizarea 3D instantanee a suprastructurii și substructurii podului. 

 • Vizualizați proiectele și verificați rapid intrarea de modelare pe măsură ce lucrați. Vizualizați în profil, elevație și secțiune transversală cu opțiuni de vizualizare solide și transparente pentru a ajuta la explorarea zonelor cu geometrie complexă.