Acreditare INAS - Bentley OpenBuildings

OpenBuildings Station Designer - Proiectați, analizați, vizualizați și simulați stațiile de cale ferată și metrou

Proiectare și simulare pietonală a mai multor discipline

OpenBuildings Station Designer îmbunătățește calitatea proiectării prin optimizarea dispunerii spațiale funcționale a clădirii stației și calea de călătorie pentru pieton. Proiectați, analizați, vizualizați și simulați stațiile feroviare și de metrou de orice dimensiune, formă și complexitate. Creați scenarii de simulare pentru pietoni pentru a îmbunătăți calitatea proiectării stației și a operațiunilor instalației dvs.

OpenBuildings Station Designer oferă avansări în modelarea informațiilor de construcție (BIM), astfel încât să puteți livra proiecte de proiectare a stației mai repede și cu mai multă încredere în proiectarea, fluxul de lucru, capacități și livrări. Comunicați eficient intenția de proiectare și eliminați barierele dintre disciplinele de construcție și echipele distribuite geografic.

 • Multi-disciplină: Creșterea colaborării între arhitecți, ingineri mecanici, electrici și structurali cu un set comun de instrumente și fluxuri de lucru.

 • Interoperabilitate: Integrați informațiile pe care le aveți din mai multe formate și lucrați cu ușurință la proiecte de orice dimensiune.

 • Livrări bogate în informații: comunicați clar intenția de proiectare cu livrări fiabile pe care le puteți personaliza cu ușurință.

 • Mediu de design nerestrictiv: modelează orice, cu libertate totală de la stații, cu o geometrie simplă și extrem de complexă.

 • Performanța clădirii: Simulați clădirile de stații și previzionați performanța reală a activului rapid și cu precizie pentru a explora diverse opțiuni de rafinare iterativă.

Capabilități OpenBuildings Station Designer

Analizați performanța sistemului de construcții

 • Simulați performanțele din lumea reală și evaluați performanțele sistemului de construcții, astfel încât să puteți descoperi rapid cele mai bune opțiuni de proiectare. Informați deciziile de proiectare timpurie cu analiza conceptuală a energiei care oferă sarcini maxime, calcule energetice anuale, consumuri de energie, emisiile de carbon și costurile de combustibil.

Colaborează între echipe multidisciplinare

 • Colaborați în mai multe discipline cu instrumente pentru proiectarea sistemelor arhitecturale, electrice, mecanice și structurale într-o singură aplicație. Coordonează-ți mai bine proiectele datorită unui mediu de proiectare comun și a unui flux de lucru eficient. Rezolva confruntările cu detecția de ciocnire încorporată și împărtășirea marcajelor de modele și documentație între echipe pentru a reduce erorile proiectului.

Proiectarea sistemelor mecanice, electrice și sanitare

 • Proiectarea sistemelor MEP complexe. Modelează sisteme complet parametrice de gestionare a aerului, conducte și instalații sanitare. Proiectare iluminat, putere, detecție de incendiu și alte subsisteme electrice.

Proiectarea structurilor de construcție a stațiilor

 • Modelează structurile din oțel, beton și cherestea de la pereți, fundații și coloane până la alte componente structurale. Produceți planuri, structuri, secțiuni și ridicări. Integrați-vă cu aplicațiile de detaliere, inclusiv ProStructures Bentley.

Stații de proiectare și instalații

 • Dezvoltați și proiectați clădiri și instalații de orice dimensiune și complexitate, cu capacități arhitecturale complexe. Produceți documentație arhitecturală coordonată direct din modelul clădirii. Creați planuri, secțiuni, ridicări și programe pentru orice componentă arhitecturală.

Dispunerea funcțională a spațiului

 • Utilizați catalogul disponibil de tipuri de spațiu funcțional, specifice stațiilor pentru aspect și raportare. Acest lucru va duce la o dispunere și analiză a spațiului eficiente, ceea ce vă asigură că instalația dvs. îndeplinește cerințele proprietarului.

Mobilier, accesorii și echipamente

 • Utilizați catalogul echipamentelor pentru amenajarea spațiului, cum ar fi chioșcuri de bilete, turnichete de poartă și afișaje de informații pentru pasageri.

Generați documentația stației și rapoarte

 • Produceți documente de înaltă calitate și fiabile direct din modelul dvs. inteligent de clădire. Asigurați-vă că desenele sunt actualizate și reprezintă cu exactitate designul dvs. publicând vizualizări ale modelului de design. Legați specificațiile, calculele de inginerie și documentația echipamentului la modele și desene pentru a susține operațiunile de construcție.

Coordonarea geografică

 • Utilizați sisteme de coordonate geografice de la OpenRail Designer și OpenRoads Designer pentru a îmbunătăți coordonarea proiectării între alinierea liniară a proiectării șinei și construcția verticală a clădirii stației.

Simularea pietonilor

 • Creați scenarii de simulare pentru pietoni pentru a îmbunătăți calitatea operațiunilor de proiectare și a instalațiilor. Experimentează calitatea îmbunătățită a proiectării prin optimizarea dispunerii funcționale a spațiului din clădirea stației și calea circulației pietonilor.

Rafinați alternativele de proiectare

 • Iterate proiectează rapid modelând dinamic sau manipulând geometria. Descoperiți mai multe posibilități și explorează o gamă largă de alternative „ce-dacă-dacă” în mai puțin timp. Proiectați cu libertate și modelați orice formă, dimensiune și complexitate, fără restricții și limitări.

Vizualizați proiectele de clădiri

 • Produceți vizualizări ale modelelor și perfecționați în continuare design-urile potențiale. Generați imagini și animații cu detalii asemănătoare vieții și redări foto-realiste de înaltă calitate, fără a fi nevoie de software suplimentar.