Ansys® Mechanical Pro

Analiză structurală cu Ansys Mechanical Pro oferă posibilitatea efectuării analizelor, rapide și precise, în domeniul structural, termic, analize modale și de obloseală. Aveți posibilitatea să examinați o gamă largă de scenarii, de la rezistența componentelor și ansamblurilor la studii termice. Tehnologiile avansate de contact realizează cu ușurință interacțiuni între componente.

Caracteristici Ansys Mechanical Pro

 • Analiza rezistenței

Puteți configura și soluționa cu ușurință analize statice și tranzitorii precum și analize de flambaj liniar și neliniar al pieselor și al ansamblurilor. Software-ul include utilizarea unor tehnici de modelare cum ar fi sub-modelarea.

 • Neliniaritate geometrică

Această caracteristică vă permite să capturați modificarea rigidității cauzate de încărcările aplicate structurilor, asigurându-vă simularea dumneavoastră ține cont de efecte cum ar fi stress stiffening, deformații specifice mari și deplasări mari.

 • Modelare la contact

Ansys Mechanical Premium vă oferă o gamă largă de opțiuni pentru a modela contactele sau cuplele dintre componentele unui ansamblu. Puteți edita setările și opțiunile de contact sau puteți adăuga manual definiții noi. Instrumentul de generare automată detectează automat perechile de contacte și accelerează crearea lor.

 • Analiza vibrației

Analiza modală, permite să înțelegeți modul în care frecvențele natural pot afecta structurile pe durata de viață.

 • Analiza termică

Ansys Mechanical Premium vă ajută să efectuați analize staționare și tranzitorii asupra produselor dvs., incluzând efectele de conducție, convecție și radiație. Capacitatea sa de a modela schimbare de fază și dependența de temperatură a proprietăților materialelor asigură o simulare precisă.

 • Tehnologii de platformă

Ansys Workbench vă permite să accesați date de la alte sisteme de analiză și să creați cu ușurință studii folosind rezultate din alte simulări. Puteți mapa date din fișiere externe, din alte sisteme mecanice sau alte domenii fizice folosind Multiphysics. Aveți posibilitatea de a le interpola rezultatele cu precizie pe un nou mesh. Puteți lua date 2-D și le puteți mapa pe modelele compatibile 3-D, folosind instrumentele automate din interiorul platformei Workbench. Puteți beneficia de puterea Ansys Mechanical Pro într-un mod complet cuplat sau prin utilizarea modurilor de co-simulare.

 • Domenii fizice multiple

Puteți utiliza Ansys Mechanical Pro pentru a studia efectul interacțiunii mai multor fenomene fizice pentru a simula mai bine condițiile din lumea reală. Ansys Mechanical Premium suportă următoarele tipuri de interacțiuni:

- Interacțiune fluid-structură
- Interacțiune termic-structural
- Alte interacțiuni cuplate

 • Geometrie şi discretizare

Puteți utiliza geometria nativă (CAD) existentă direct cu software-ul de analiză structurală Ansys - fără necesitatea unui format de geometrie intermediară. Ansys oferă integrare bidirecțională nativă cu cele mai populare sisteme CAD de peste un deceniu. Integrarea directă în bara de meniu a softului CAD facilitează lansarea imediata a mediului de simulare.

 • Calcul de înaltă performanță (HPC)

Mediul computațional de astăzi oferă utilizatorilor mai multă putere de calcul ca oricând. Activități, cum ar fi detectarea contactelor, generarea meshului și soluționarea beneficiază de tot mai multe nuclee suplimentare. Ansys poate manageriza până la 1000 de nuclee, și puteți utiliza această putere pe orice configurație IT, de la desktop-uri la mediul cloud pentru a obține rezultate mai rapid fără compromiterea detaliilor.

 • Capacități de soluționare puternice

Software-ul de analiză structurală Ansys oferă o bibliotecă mare de algoritmi de soluționare (solver) a ecuațiilor. Biblioteca conține solver-ul direct, gradientul conjugat precondiționat (PCG), solver-ul iterativ, soluția gradientului conjugat Jacobi (JCG) și multe altele. În plus, versiunile distribuite ale solver-ului PCG, JCG și direct sunt disponibile pentru a fi utilizate la calcul de scară largă prin procesare paralelă. Prin combinarea algoritmilor paraleli cu puterea Unităților de Procesare Grafică (GPU), puteți reduce și mai mult timpul de soluționare necesar pentru modelele de mari dimensiuni.

Solver Type

Direct

Distribuite

Iterativ

PCG

Cu Memorie Distribuită

Distribuite
DPCG

 • Raportare

Puteți explora un design în mai multe moduri și puteți documenta rezultatele în mod eficient. Software-ul de analiză structurală Ansys oferă posibilitatea de a genera instantaneu rapoarte centralizând toate datele tehnice și imagini ale modelului într-un format convenabil (HTML, Microsoft® Word sau Microsoft® PowerPoint®).

 • Tipuri de elemente

Actuala generație de tehnologii de elemente Ansys oferă funcționalitate bogată, cu o bază teoretică consistentă cuplată cu cei mai avansați algoritmi. Software-ul de analiză structurală Ansys oferă o bibliotecă mare de elemente, inclusiv elemente laterale, țevi, plăci, elemente solide, în plan 2D/axisimetrice și elemente axisimetrice 3D, care au o largă aplicabilitate. Aceste elemente oferă performanță și funcționalitate superioară.

 

Elemente solide

Elemente speciale

Elemente pentru plăci

Elemente pentru grinzi

2-D quad/tri

3-D

Hexa/tetra/prisma triunghiulară/piramida

Elemente de tip placă-solid

Legături/țevi/coate

Arcuri/cuple

Liniare/Parobolice

 

Analiza materialelor multiple pentru grinzi

Definiția secțiunii transversale a grinzii

 

Broşuri: