Ansys® Mechanical Enterprise

Ansys Mechanical Enterprise este cel mai cuprinzător pachet din gama Structural Mechanics.

Ansys Mechanical Enterprise include un set complet de tipuri de elemente liniare și neliniare, legi de material ce pot simula materiale diferite (de la oţel la cauciuc), precum și cel mai complet set de solvere existente pe piaţă, fiind cea mai bună alegere pentru simularea în domeniul structural/termic.

Potrivit pentru studiul celor mai complexe structuri, în special cele în care contactul dintre componente joacă un rol determinant în funcţionare, ideal pentru studiul stărilor de tensiuni și deformații, distribuția temperaturilor și a deplasărilor, presiunea de contact în toate componentele sistemului studiat dar și pentru analize de dinamică explicită și oboseală. În plus, oferă avantajul studierii în câmp cuplat: acustic, piezoelectric, termic/structural și termic/electric, dând utilizatorului posibilitatea înțelegerii efectului interacțiunii dintre solicitări asupra comportamentului structurii.

Caracteristici Ansys Mechanical Enterprise

 • Analiza rezistenței

Cu Ansys Mechanical Enterprise se pot configura și solutiona cu ușurință analize statice și tranzitorii precum și analiza de flambaj liniar și neliniar al pieselor și al ansamblurilor. Pachetul Ansys Mechanical Enterprise permite utilizarea tehnicilor de sub-modelare și sub-structurare.

 • Neliniaritate geometrică

Ansys Mechanical Enterprise include capabilități ce permit utilizatorului să țină cont de modificarea rigidității structurii cauzate de încărcările aplicate, asigurându-se astfel că simularea realizată ia în calcul efecte cum ar fi “stress stiffening”, deformații specifice mari și deplasări mari.

 • Modele de material

Ansys Mechanical Enterprise include o gamă largă de modele de material pentru a captura toate comportamentele materialelor utilizate în inginerie.

Modele de material

Alte modele

Elasticitate izotropă/ortotropică

Plasticitatea fontei

Elasticitate multiliniară

Drucker–Prager

Hiperelasticitate

Aliaj cu memoria formei

Hiperelasticitate anizotropică

Efect "Swelling"

Efectul Bergstrom–Boyce–Mullins

Material garnitură

Plasticitate

Beton

Vâscoelasticitate

Defecte Gurson

Vâscoplasticitate

USERMAT

Cedare lentă (creep)

 

 • Geomecanică

Ansys Mechanical Enterprise vă permite să modelați comportamentul rocilor, argilelor, sau solurilor consolidate în condiții de foraj, minerit și fracturare hidraulică. Algoritmii care suportă plasticitate pe o singură sau pe mai multe suprafețe, împreună cu modele de materiale avansate, oferă posibilitatea de a analiza o varietate de aspecte geomecanice, inclusiv comportamentul betonului, analiza stabilității pentru socluri, piloni, tuneluri, excavări și minerit, precum și comportamentul neliniar al rocilor în formațiuni geomecanice. Puteți analiza, de asemenea, comportamentele materialelor poroase, cum ar fi nisipul și argila.

 • Contact

Ansys Mechanical Enterprise vă oferă o gamă largă de opțiuni pentru a capta interacțiunile dintre componentele unui ansamblu. Puteți modifica setările și opțiunile de contact și puteți adăuga manual setări suplimentare. Instrumentul de generare automată a contactelor detectează și accelerează crearea lor. Se pot include de asemenea, efecte mai complexe, cum ar fi modelarea frecării, garniturilor și contacte dependente de încărcare, precum și metode de fractură.

 • Vibrații

Ansys Mechanical Enterprise include capabilități complete pentru analiza modală, armonică, spectru de vibrații, vibrații aleatoare și dinamica mașinilor rotative permitând astfel înțelegerea modului în care frecvențele naturale, vibrațiile forțate, seismice, în diferite medii, ar putea afecta produsele dumneavoastră pe parcursul funcționării.

 • Analiza Termică

Ansys Mechanical Enterprise include capabilități complete pentru analize staționare și tranzitorii, incluzând efecte de conducție, convecție și radiație. Posibiliatea de a modela schimbarea de fază și proprietățile de material dependente de temperatură, asigură obținerea de rezultate de înaltă fidelitate.

 • Cinematica

Ansys Mechanical Enterprise poate simula cu ușurintă mișcarea mecanică prin modelarea cuplelor, perfecte sau imperfecte, și prin definirea rigidității bucșelor și rulmenților. Ansys Rigid Body Dynamics permite soluționarea mai rapidă a sistemelor de corpuri rigide și acum, cu posibilitatea de a include componente CMS (Component Mode Synthesys), sistemele mixte rigide/flexibile pot fi soluționate chiar mai rapid.

 • Materiale compozite

Ansys Mechanical Enterprise modelează comportamentul complex al materialelor compozite. Permite examinarea definiției materialului, vizualizarea comportamentului separat, pe straturi, și dezlipirea compozitelor stratificate.

Ansys Composite PrepPost permite definirea tipului de material și orientarea fibrelor pentru fiecare strat și substrat în parte, definirea grosimii acestora, modelare de miez tip fagure. Utilizează solverul Mechanical APDL.

Ansys Composite PrepPost permite de asemenea definirea stratului complex și extrudării solide, și are capacitatea de a efectua o procesare ulterioară mai detaliată.

 • Platforma Workbench

Platforma Workbench integrează toate tehnologiile Ansys și vă permite să realizați orice tip de analiză utilizând același mediu de lucru. În plus, platforma vă permite să luați date de la alte sisteme de analiză și să creați cu ușurință studii utilizând rezultate din alte simulări. Puteți mapa date din fișiere externe, din alte sisteme mecanice sau alte domenii fizice utilizând capabilitățile pentru analize în câmp cuplat. Aveți posibilitatea de a interpola rezultatele cu precizie pe o nouă grilă de discretizare. Puteți lucra cu date 2-D și le puteți mapa pe modelele compatibile 3D, utilizând instrumentele automate din interiorul platformei Workbench. Puteți beneficia de puterea Ansys Mechanical Enterprise într-un mod complet cuplat sau prin utilizarea modurilor de co-simulare.

 • Analize în câmp cuplat

Puteți utiliza Ansys Mechanical Enterprise pentru a studia interacțiunea diferitelor fenomene fizice astfel încât condițiile din lumea reală să fie cât mai corect transpuse în prototipuri virtuale. Ansys Mechanical Enterprise include capabilități pentru următoarele tipuri de interacțiuni:

- Interacțiune fluid-structură
- Interacțiune electrotermică
- Interacțiunea electrotermică-structură
- Alte interacțiuni cuplate

 • Geometrie şi discretizare

Puteți lucra cu geometria în format nativ (CAD) direct în Ansys - fără a utiliza un format intermediar pentru geometrie. Ansys oferă integrare bidirecțională nativă cu cele mai cunoscute sisteme CAD din întreaga lume. Integrarea directă în bara de meniu a softului CAD facilitează lansarea imediata a mediului de simulare.

 • High Performance Computing (HPC)

Azi, utilizatorii Ansys au acces la mai multă putere de calcul ca oricând. Activități, cum ar fi detectarea contactelor, generarea rețelei de discretizare și soluționarea beneficiază de tot mai multe nuclee suplimentare. Ansys poate lucra cu până la 1000 de nuclee, pe orice configurație IT, de la desktop-uri la mediul cloud, astfel încât utilizatorul să poată obține rezultate mai rapid și fără compromiterea detaliilor.

 • Capacități puternice de soluționare

Ansys Mechanical Enterprise oferă acces la o bibliotecă de solvere imediat după instalare. Biblioteca conține solver-ul direct - gradientul conjugat precondiționat (PCG), solver-ul iterativ - gradientului conjugat Jacobi (JCG) și multe altele. În plus, versiunile distribuite ale solverelor PCG, JCG și direct sunt disponibile pentru a fi utilizate la calculul problemelor de scară mare prin procesare paralelă. Prin combinarea algoritmilor paraleli cu puterea de procesarea unitaților grafice (GPU), puteți reduce și mai mult timpul de soluționare necesar pentru modelele de mari dimensiuni.

Tehnologia variațională de la Ansys accelerează calculul modurilor normale pentru structurile ciclice, în special atunci când este necesar un număr mare de indici armonici. Acțiunile de scanare a frecvențelor, ca cele din analiza armonică pot fi realizate, de asemenea, de la 3 până la de 10 ori mai rapid. Analizele termice tranzitorii și anumite clase de probleme tranzitorii structurale neliniare sunt soluționate într-un timp mai scurt, utilizând aceleași principii.

Solver Type

Direct

Sparse

Iterativ

PCG

Memorie Distribuită

Dsparse
DPCG

 • Rapoarte

Puteți explora un design în mai multe moduri și puteți documenta rezultatele în mod eficient. Ansys oferă posibilitatea de a genera instantaneu rapoarte, centralizând toate datele tehnice și imagini ale modelului într-un format convenabil (HTML, Microsoft® Word sau Microsoft® PowerPoint®).

 • Tipuri de elemente

Actuala generație de tehnologii de elemente Ansys oferă funcționalitate bogată, cu un consistent fundament theoretic, cuplate cu cei mai avansați algoritmi. Ansys Mechanical Enterprise deține o bibliotecă mare de elemente, incluzând elemente tip grindă, tubulatură, plăci, tridimensionale, 2D planar/axisimetric și 3D axisimetric, care au o largă aplicabilitate, în domeniul materialelor compozite, flambaj și pierderea stabilității, analize dinamice, și aplicații neliniare. Biblioteca include, de asemenea, elemente cu destinație specială, cum ar fi garnituri, cuple, elemente de interfață și elemente stratificate pentru structuri compozite. Aceste elemente oferă performanță și funcționalitate superioară si pot fi utilizate împreună cu capabilități special privind modele și metode de materiale avansate, cum ar fi rediscretizarea automată (remeshing/rezoning), mecanica ruperii, și câmpuri cuplate satisfacând în același timp cerințele de soluționare ale solverului distribuit.

 

Elemente solide

Elemente de câmpuri cuplate

Elemente speciale

Elemente pentru carcase

Elemente pentru grinzi

2-D quad/tri

3-D

Hexa/tetra/Prismă triunghiulară/piramida

Elemente solide stratificate

Elemente de tip placă-solid

4-node tetra (stabilizat)

Elemente pentru medii poroase

Termice fluide

Magneto-structurale

Termoelectrice

Elemente fluide hidrostatice

Armături/întărituri

Legături/țevi/coate

Arcuri/cuple

Zone de coeziune

Garnituri

Elemente create de utilizator

Liniare/Parabolice

Plăci stratificate

Analiza materialelor multiple pentru grinzi

Definiția secțiunii transversale a grinzii

 

Broşuri: