ANSYS Discovery SpaceClaim

Ansys Discovery SpaceClaim

Modelare 3D multi-funcțională pentru rezultate mai rapide în inginerie

Ansys Discovery SpaceClaim este o soluție multi-funcțională "CAD for CAE" care furnizează soluții eficiente pentru toate task-urile de modelare. Construit pe tehnologia de modelare directă, Discovery SpaceClaim elimină problemele de geometrie cu ajutorul diverselor operații 3D CAD, cum ar fi proiectarea produsului, repararea fișierelor CAD, simplificarea generală și editarea completă a modelului. Discovery SpaceClaim îmbunătățește productivitatea și încurajează inovația.

Un nou mod de modelare 3D

Interfața unică de utilizare Discovery SpaceClaim, tehnologia de modelare și setul de unelte versatil vă permit să creați și să modificați cu ușurință geometria fără complexitatea dată de sistemele CAD tradiționale. Atunci când lucrați cu modele CAD existente, puteți modifica și simplifica geometria cu instrumente automate, ușor de învățat. Discovery SpaceClaim este ideal pentru inginerii care nu au timp sa învețe sisteme CAD tradiționale, dar doresc și trebuie să obțină răspunsuri rapide folosind modele 3D.

Ușor de utilizat

Utilizând Discovery SpaceClaim, etapa de preprocesare devine rapidă, ușoară, flexibilă și plină de satisfacții. Indiferent de originea modelului 3D, puteți să deschideți fișierul în Discovery SpaceClaim și să modificați geometria importată.

Capabilități Ansys Discovery SpaceClaim

Crearea rapida a geometriei

SpaceClaim elimină o piedică în procesul de modelare, punând ușurința și rapiditatea creării geometriei în mâinile oricărui inginer CAD, producător sau inginer de analiză.

Această nouă paradigmă de modelare vă va elibera de constrângerile modelării conceptuale bazate pe istoricul comenzilor efectuate, permițându-vă să vă concentrați asupra procesului de creare și nu asupra tehnologiei. Cu o utilizare extinsă a modelului 3D în faza de modelare inițială, precum și pe parcursul întregului proces de proiectare și dezvoltare a produsului, vă puteți extinde ideile inovatoare, crescând în același timp productivitatea.

Cu SpaceClaim puteți crea rapid și ușor noi modele și le puteți distribui mai departe clienților, inginerilor de cercetare și dezvoltare, inginerilor CAE, și altor persoane din echipa CAD.

ANSYS Discovery SpaceClaim - Crearea rapidă a geometriei

Lucrul cu fișiere STL

Interfața intuitivă SpaceClaim vă permite să creați, să editați, să optimizați și să pregătiți modelele pentru printare 3D și pentru inginerie inversă mai rapid și mai eficient.

Cu acest modul aveți capabilități automate de a căuta zonele cu probleme în fișierele STL, cum ar fi găuri, interferențe și vârfuri ascuțite. Folosind unelte de reparare automate sau tehnici manuale, fișiere STL sunt ușor de reparat.

Pentru optimizarea printării 3D aveți posibilitatea să acoperiți orice corp STL în câteva secunde și să selectați unul din tipurile de umplere pentru a îmbunătăți rezistența structurii, în timp ce reduceți greutatea. Câțiva algoritmi de netezire modifică rapid datele scanate murdare în corpuri STL curate și etanșe, gata pentru imprimare. În SpaceClaim veți observa că instrumentele de editare a fișierelor STL sunt asemănătoare cu cele pentru geometriile CAD.

În plus, aceste instrumente de curățare STL vor îmbunătăți fluxul de lucru în ingineria inversă prin eficientizarea procesului de conversie a fișierelor STL în modele 3D.

ANSYS Discovery SpaceClaim - Lucrul cu fișiere STL

Repararea modelului

Multe instrumente CAD generează date 3D corupte la importul în preprocesoarele CAE. Instrumentele de reparare automate SpaceClaim sunt concepute pentru a găsi și a rezolva zonele cu probleme din modelele importate. Indiferent dacă un model este plin de găuri, goluri sau suprafețe corupte, aceste instrumente recreează repede modelele la starea lor dorită. Instrumentele de tip “spellcheck” furnizează feedback despre locațiile și despre eventualele probleme, însă aveți întotdeauna opțiunea de a repara automat sau de a folosi un control suplimentar pentru conturul suprafețelor sau pentru tipurile de reparații.

ANSYS Discovery SpaceClaim - Reparare model

Instrumente simple

Cu doar 4 instrumente care efectuează 80% din task-urile comune de modelare, SpaceClaim este considerat cel mai ușor instrument CAD pe care îl veți învăța vreodată. Proiectat pentru a fi un instrument pe care oricine ar putea să-l folosească cu o pregătire minimă, veți rămâne uimit cât de ușor este să creați sau să modificați orice model 3D.

ANSYS Discovery SpaceClaim - Instrumente simple

Importul modelelor din sisteme CAD și editarea acestora

Instrumentele simple și puternice ale lui SpaceClaim simplifică atât piesele cât și ansamblurile înainte de a realiza mesh-ul și de a soluționa, într-un timp scurt față de instrumentele CAD tradiționale. Problemele de geometrie, cum ar fi gap-urile, suprafețe mici, goluri sau suprafețe corupte, odată ce au împiedicat realizarea unui mesh acceptabil din punct de vedere a calității, sunt remediate acum în câteva secunde. Deoarece SpaceClaim este construit pe tehnologia de modelare directă, puteți simplifica și edita fișierul fără a ține cont de erorile de reconstruire sau de nevoia de a înțelege modul în care a fost inițial construit fișierul.

ANSYS Discovery SpaceClaim - Import și editare

Versatilitate

De exemplu, puteți să utilizați instrumentul “Pull” pentru a crea un dispozitiv de prindere pentru o structura, dar este suficient de versatil și suficient de puternic pentru a ajuta și la repararea geometriei prin extinderea body-urilor de tip suprafață. Indiferent de task-ul de modelare sau de experiența dumneavoastră, setul unic de instrumente SpaceClaim vă permite să creați concepte dificile, proiecte detaliate sau să editați date 3D create în orice alt sistem CAD. În plus, lucrurile precum comenzile rapide ale PC-urilor, cum ar fi copierea, tăierea și lipirea, vă oferă de asemenea o metodă extrem de eficientă de reutilizare a datelor.

ANSYS Discovery SpaceClaim - Versatilitate