Ansys Discovery Live

Fiecare inginer merită să beneficieze de puterea lui Discovery Live

Ansys Discovery Live oferă posibilitatea de a realiza simulări în mod instantaneu, cu acces la instrumente de modelare directă a geometriei, permițând astfel explorarea interactivă a designului și inovarea rapidă a oricărui produs. Este o experiență unică și interactivă în care geometria și proprietățile de material pot fi modificate cu ușurință, rezultatul 3D fiind instantaneu.

Utilizați Discovery Live pentru a testa mai multe iterații de proiectare într-un timp mai scurt, pentru a efectua studii de fezabilitate cu privire la noile concepte și pentru a micșora timpul de apariție pe piață al produsului.

Ansys Discovery Live se încadrează în familia de produse destinate inginerilor ce utilizează instrumente de design 3D și este complementară cu Ansys SpaceClaim și Ansys AIM.

Capabilități Ansys Discovery Live

Analiză structurală

Ansys Discovery Live depășește barierele care, odată au împiedicat orice inginer să realizeze analize cu elemente finite. De exemplu, trebuie luată în considerare efectuarea analizelor structurale pe geometrii complicate. În Discovery Live, rezultatele simulărilor apar instantaneu odată ce au fost aplicate solicitările și condițiile la limită. Și, pentru că Discovery Live este interactiv, puteți testa mai multe variante de design în câteva secunde și puteți primi informații imediate despre performanța structurală a modelelor studiate.

ANSYS Discovery Live - Analiză structurală

Analiză de curgere internă

Găsirea unor caracteristici ale domeniului de fluid intern semnificative într-o perioadă scurtă de timp poate fi dificilă. Discovery Live oferă nu numai un feedback inestimabil, astfel încât să puteți înțelege tendințele domeniului de fluid, dar și capacitățile de rezolvare și vizualizare aproape instantanee. Mai mult, puteți crea o geometrie nouă sau puteți modifica condițiile la limită, încărcările și materialele, iar noile rezultatele apar instantaneu.

ANSYS Discovery Live - Analiză de curgere internă

Atunci când experimentele virtuale și ușurința componentelor sunt la îndemână, Ansys Discovery Live va răspunde la toate întrebările legate de "ce ar fi dacă". Odată cu adăugarea puternicei tehnologii de modelare directă cu Ansys SpaceClaim, puteți explora un spațiu 3D fără modul tradițional de modelare. Discovery Live este un instrument de neprețuit, deoarece oferă modificări la nivelul geometriei rapide și simulări instantanee care permit proiectarea unor modele optimizate structural.

ANSYS Discovery Live - Lightweighting

Analiza termică

Ansys Discovery Live oferă date în timp real cu privire la distribuția temperaturii în timp ce efectuați modificări asupra modelului 3D sau modificați datele de intrare, cum ar fi fluxul de căldură și tipul de material.

ANSYS Discovery Live - Analiză termică

Analiza de curgere externă

Introducerea în Ansys Discovery Live necesită puțin mai mult decât câteva click-uri de mouse. Simulările numerice sunt soluționate instantaneu în timp ce modificați condițiile la limita sau faceți modificări rapide ale modelului 3D. Puteți vizualiza viteza, forțele externe, presiunea, liniile de flux, fluxul de particule și multe alte rezultate pentru a lua decizii în faza de proiectare.

ANSYS Discovery Live - Analiza de curgere externă

Analiza modală

Ansys Discovery permite determinarea rapidă a modurilor proprii și a frecvențelor naturale, în urma realizării analizei modale. Cu ajutorul aplicației de modelare directa Discovery SpaceClaim, puteți face ajustări la nivelul modelului dvs. și puteți vedea instantaneu impactul. Analizele realizate cu Discovery Live contribuie la dezvoltarea produsului dvs., ajută la evitarea întârzierilor de livrare a proiectelor dvs., și sunteți asigurați că proiectați cele mai bune produse posibile.

ANSYS Discovery Live - Analiza modală