Ansys Discovery AIM

Simulare în avans

Până la 80% din costul dezvoltării unui produs este determinat de deciziile luate în faza de proiectare – tocmai de aceea ANSYS Discovery AIM oferă inginerilor implicați în acestă etapă de dezvoltare a produsului, posibilitatea să ia cele mai bune decizii de design, astfel încât numărul prototipurilor fizice, extrem de costisitoare, să fie redus la minimum.

Instrument complet de simulare

ANSYS Discovery AIM simplifică simularea prin combinarea fluxurilor de lucru intuitive, rezultate precise de simulare și optimizarea într-un instrument complet de simulare. Modelarea integrata a geometriei bazată pe tehnologia ANSYS Discovery SpaceClaim vă ajută să creați noi modele 3D sau să editați / reparați geometria existentă. Indiferent dacă o simulare include solicitări electromagnetice, termice, structurale, solicitări specifice fluidelor sau solicitări combinate, toate etapele procesului de simulare sunt incluse într-o singură interfața, ceea ce vă permite să preziceți performanța completă a produsului cu rezultate în care puteți avea încredere. Capacitățile puternice de parametrizare și de optimizare ale Discovery AIM se pot explora în mod automat variante de design multiple și pot găsi rapid cel mai bun design.

Soluții personalizate

ANSYS Discovery AIM facilitează implementarea simulărilor personalizate. Va puteți crea propriile analize specifice aplicațiilor companiei dumneavoastră. Deoarece Discovery AIM include analize structurale, termice, electromagnetice și analize de curgere a fluidelor, inginerii trebuie să învețe doar un instrument, reducând timpul de instruire și implicit costurile.

Capabilități Ansys Discovery AIM

Fluxuri de lucru ghidate

Fluxurile de lucru ghidate și interfața cu utilizatorul extrem de intuitivă simplifică configurarea analizelor. Analizele predefinite denumite template in Discovery AIM vă ghidează prin întregul proces de simulare, permițându-vă să vă concentrați asupra modelelor studiate. Interfața AIM oferă, de asemenea, numeroase indicii vizuale pentru a conduce utilizatorii prin pașii procesului de simulare într-un mod facil și intuitiv. Pe parcursul procesului de simulare, funcția help integrată în AIM, furnizează conținut video extins și mesaje informative prezentate în termeni ușor de înțeles astfel încât utilizatorul să se familiarizeze rapid cu activitatea de simulare.

ANSYS Discovery AIM - Fluxuri de lucru ghidate

Modelarea integrată a geometriei

Discovery AIM integrează tehnologia Ansys Discovery SpaceClaim pentru a vă oferi cele mai bune instrumente de modelare directa a geometriei. Discovery SpaceClaim vă permite să creați, să editați și să reparați rapid geometria și să evaluați modificările de design. Puteți importa și edita geometria din orice sistem 3D CAD și o puteți pregăti rapid pentru simulare; se pot îndepărta cu ușurință părțile nedorite; simplifica geometria prin eliminarea detaliilor inutile pentru generarea unei rețele de înaltă calitate; repara rapid geometria murdara pentru a crea solide impermeabile și se pot extrage cu ușurință volumele de fluid din ansambluri solide complexe. Discovery AIM vă permite, de asemenea, să evaluați mai multe variante de design prin setarea parametrilor pe orice geometrie sau prin introducerea instrumentului de optimizare încorporat pentru a găsi automat cel mai bun design.

ANSYS Discovery AIM - Modelarea integrată a geometriei

Discovery AIM - Tipuri de analize 

Discovery AIM este o soluție completă, ce oferă capabilități pentru diferite tipuri de simulări, inclusiv multifizice și include toate elementele specifice unui proces de simulare – instrumente pentru crearea geometriei, generarea grilei de discretizare (mesh), obținerea rezultatelor și a informațiilor cu privire la designul optim de produs, toate acestea fiind incluse într-o interfață unică, modernă și ușor de utilizat.

  • Analiza CFD: Simulați cu exactitate problemele principale ale debitului de fluid, cum ar fi reducerea căderii de presiune, calcularea coeficienților “lift” și “drag”, evaluarea sarcinilor specifice fluidelor și prezicerea comportării fluxului.

  • Analiza structurală. Analiza deformațiilor și tensiunilor statice pentru componente și ansambluri complexe incluzând neliniarități de contact, geometrie și de material.

  • Analiza modală: Determinarea modurilor proprii și frecventelor naturale pentru modelele studiate pentru a înțelege pe deplin durata de viata și durabilitatea produsului.

  • Analiza electromagnetică: Simularea rapida a câmpurilor magnetice statice și câmpurilor electrice pentru a evalua cu exactitate performanța electromagnetică a modelelor dvs.

  • Analiza termică: Cu Ansys AIM se pot realiza analize termice staționare și tranzitorii pentru a evalua rapid distribuția temperaturii și transferul de căldură intre componentele modelului și mediul înconjurător, aplicând condiții la limită de covecție, radiație, flux termic și temperaturi.

  • Extrudarea polimerilor: Reduce iterațiile de încercare și erorile și rezolva rapid problemele neașteptate atunci când simulați procesele de extrudare a polimerilor.

Optimizarea robustă a designului

Capabilitățile puternice de explorare și optimizare a produsului deținute de AIM vă ajută să luați decizii de design și să optimizați produsul. Discovery AIM include tehnologia Ansys DesignXplorer, astfel încât să puteți explora spațiul de design rapid și complet și să vă optimizați automat produsul. Ansys DesignXplorer este o aplicație care permite realizarea studiului de optimizări pe baza parametrilor de intrare și de ieșire definiți în prealabil în felul acesta obținându-se informații despre toate variantele de design care fac obiectul studiului pentru ca în final să se obțină modelul constructiv ideal.

ANSYS Discovery AIM - Optimizarea robustă a designului

Aplicații personalizate

Cu ajutorul capabilităților de personalizare Discovery AIM, aveți posibilitatea de a crea un mediu de simulare personalizat, care permite inginerilor să capteze și să utilizeze cunoștințe de specialitate, procese specializate și cele mai bune practici, îmbunătățind productivitatea, eficiența și eficacitatea. Discovery AIM include capabilități de înregistrare a comenzilor date sub forma de scripturi folosind limbajul de programare Python, care vă permite să înregistrați, personalizați și să redați simularea. Capabilitățile Discovery AIM de automatizare și personalizare sunt utile pentru crearea de produse care trebuie să respecte standardele de siguranță sau de fabricație.

ANSYS AIM - Aplicații personalizate

Interoperabilitate pentru colaborare în inginerie

Discovery AIM utilizează același solver ca și Ansys CFD și Ansys Mechanical, astfel rezultatele obținute în urma simulărilor sunt de încredere. Inginerii de proiectare și analiștii de simulare pot colabora strâns pentru a rezolva problemele sau pentru a efectua investigații mai profunde asupra modelelor studiate. În general, Discovery AIM aduce tehnologia solver-ului Ansys pentru inginerii proiectanți prin fluxuri de lucru ușor de utilizat - sau analiștii cu care aceștia colaborează - să depășească provocările utilizând Discovery AIM.

ANSYS AIM - Interoperabilitate pentru colaborare în inginerie

Broșuri:

   Ansys Discovery

   Ansys AIM