PDN Analyzer

Instrumentul Altium PDN Analyzer se integrează direct cu Altium Designer, astfel încât să puteți depana și detecta cu ușurință probleme precum cupru insuficient sau excesiv, căderi de tensiune necontrolate, valori de tensiuni critice la pinii de alimentare și probleme similare care pot fi prezente într-un PCB.

PDN se referă la sistemul de alimentare de pe plăcile de circuite imprimate pentru circuitele active. Acest sistem include toate interconexiunile de la modulul regulator de tensiune și metalizarea plăcuțelor și matrițelor pe circuitele integrate care sunt utilizate pentru a furniza și returna curentul de putere.

Aplicația PDN Analyzer (PDNA) este relativ simplă de utilizat și implică practic configurarea parametrilor rețelei de simulare PI-DC, rularea simulării și apoi interpretarea rezultatelor. Datele utilizate într-o simulare a rețelei de putere a analizorului PDN sunt extrase direct din proiectul de proiectare PCB încărcat în prezent, care poate fi editat iterativ pentru a îmbunătăți integritatea căilor de alimentare și simularea PDN apoi reluată pentru a testa rezultatele.

Interfața PDN Analyzer

Interfața extensiei PDN Analyzer este invocată ca o fereastră non-modală Altium Designer, care poate fi poziționată în orice locație convenabilă din spațiul de lucru sau pe alt ecran, dacă este disponibilă. Pentru a deschide fereastra principală PDN Analyzer, deschideți schema unui proiect sau documentul PCB și selectați aplicația din meniul Instrumente (Tools » PDN Analyzer).

Interfața grafică a analizorului PDN cu ierarhia completă a rețelei de alimentare selectată.
Afișarea rețelelor și straturilor incluse este controlată în secțiunea de jos a panoului.

Interfața grafică a ferestrei PDNA este aranjată cu o secțiune superioară dedicată controlului fișierelor/rețelei și o reprezentare interactivă a rețelelor electrice selectate, în timp ce secțiunea inferioară a panoului oferă acces la opțiunile de analiză, setările de afișare și datele rezultatelor. Rețelele multiple, interconectate sunt suportate de PDNA versiunea 2, care permite ca integritatea puterii de curent continuu a unui întreg design PCB să fie analizată ca structură ierarhică sau ca rețele de alimentare individuale.

GUI al analizorului PDN cu o singură rețea de alimentare selectată. Configurațiile de afișare
și rezultate sunt disponibile în secțiunea de jos a panoului.

Interfața PDN oferă, de asemenea, un mod de ecran compact (Fișier » Compact Layout) care nu include secțiunea inferioară a panoului, care este ideală pentru andocare orizontală/verticală în ecranul principal Altium Designer. Pentru a activa andocarea ecranului pentru modurile de ecran compact sau standard, faceți clic dreapta în bara de titlu a interfeței PDNA, selectați Permite andocare din meniul contextual și alegeți opțiunea Orizontal sau Vertical.

Identificare DC Net

Când analizorul PDN este deschis inițial pentru un design PCB, va încerca să identifice toate rețelele de alimentare DC din datele nete ale designului pe baza nomenclaturii comune a rețelei de alimentare. Dacă nu au fost identificate toate rețelele de alimentare potențiale, deselectați opțiunile adecvate de filtrare a Calificărilor sau, pentru a vedea toate rețelele, selectați opțiunea Activați toate rețelele pentru filtrare.

Utilizați casetele de selectare Selectare pentru a alege rețelele de alimentare care vor fi disponibile pentru analizorul PDNA și introduceți nivelurile de tensiune adecvate în câmpurile de Tensiune Nominală corespunzătoare. Faceți clic pe butonul Adăugare selectată pentru a completa lista Rețele DC identificate și confirmați aceste rețele ca rețele de alimentare identificate.

Îmbunătățirile analizorului PDN includ:

 • Interfață de utilizator complet reproiectată.
 • Aspect mai compact.
 • Analiză integrată a loturilor.
 • Suport pentru complexitate crescută a rețelei.
 • Tabelele detaliate ale rezultatelor simulării, inclusiv raportarea puterii.
 • Simulare și conexiune multi-net simultană adevărată.
 • Modelare inteligentă a regulatorului de tensiune, inclusiv suport pentru linia de sens.
 • Generare de rapoarte HTML cu captură de imagini.
 • Limite de curent/densitate pentru trasee, vias-uri.
 • Modelul elementului în serie include parametrul căderii de tensiune pentru diode.
 • Caracteristici de vizualizare, inclusiv:
  • Contur de tensiune.
  • Direcția curentului.
  • Locație cu valoare de vârf.
 • Sondă de tensiune diferențială.